VW Bora a projev ABS

Moderátor: Fazeey

Odpovědět
Vašek

VW Bora a projev ABS

Příspěvek od Vašek »

Zdravim,

rad bych se zeptal, jak by mel vypadat projev ABS.
Mam Boru z roku 2000 a ted jak napadl snih, trochu jsem zkousel chovani auto v ruznych situacich a trochu me prekvapilo ABS.

Pokud to zahamtnu tak ze zacnou ozyvat divny zvuky (asi jako drhnouci kameny) a k tomu me zacne jezdit pedal nahoru a dolu v rozmezi cca 3-5cm. Ano, brzdi to prerusovane.

Jen se chci zeptat, jestli je to v poradku. Co jsem se poruznu dozvedel, tak projevy u aut jsou ruzne, nekdo rika, ze mu pedal temer nepulzuje a nic neslysi a tak....

Tak jak to ma byt ???

Diky moc za info

Jergi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jergi »

Nevim jak v Bore, ale kdysi jsem jezdil Peugeotem 406 a tam to dělalo to samý, když to poprvé udělalo, tak jsem se lek co se to děje....drhnoucí zvuky a pulzující pedál....
VW Vento 1.9 TD
VW Passat 1.9 TDi

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

F.N.T (Jergi) píše:Nevim jak v Bore, ale kdysi jsem jezdil Peugeotem 406 a tam to dělalo to samý, když to poprvé udělalo, tak jsem se lek co se to děje....drhnoucí zvuky a pulzující pedál....
a ted u toho co mas ted se to projevuje jak?..
v servisni knizce u Bory pisou, ze to dela "charakteristicky" zvuk proto, ze to ma rozlozeni brzdneho ucinku..

Jergi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jergi »

Anonymous píše:
F.N.T (Jergi) píše:Nevim jak v Bore, ale kdysi jsem jezdil Peugeotem 406 a tam to dělalo to samý, když to poprvé udělalo, tak jsem se lek co se to děje....drhnoucí zvuky a pulzující pedál....
a ted u toho co mas ted se to projevuje jak?..
v servisni knizce u Bory pisou, ze to dela "charakteristicky" zvuk proto, ze to ma rozlozeni brzdneho ucinku..
No u Venta se to neprojevuje nijak, jelikož ABS nemám :D Ale jak jsem psal, u toho Peugeota to dělalo taky slušnej humbuk....
VW Vento 1.9 TD
VW Passat 1.9 TDi

chjetjov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chjetjov »

no doma mame seat leon a ten dela skoro to samy jak rikas a pak jsem mely opel zafira tam to delalo zvuky vsechno mozny ale pedal byl celekm v klidu no v klide ne tolik jako rikas aj myslim ze je to v poradku
Seat Leon Cupra Look... in progress...

Fazeey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fazeey »

no to je prostě abs, se ti přibrždujou postupně kola, aby se neblokly, takže to prostě trochu drncá a cejtíš to v pedálu jak se to dávkuje..
V8 fbiturbu fautomatu hrabeto žeretojakkokot if ekomodu

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

Jojo je to normalni... Mame Punto s ABS a to samy... Akorat kdyz jsem se vozil v M3, SL320 nebo S500 tak nikde nic slyset nebylo... :lol:
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ

> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <

tel. 608 372 848

Fazeey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fazeey »

já to taky neslyšim spíš to cejtim v pedálu..
V8 fbiturbu fautomatu hrabeto žeretojakkokot if ekomodu

TomasB

Příspěvek od TomasB »

V oktávce mi vibruje pedál, ale ne jako tobě. Jen to kope do chodidla. No a ozejvaj se při tom zvuky jako když o sebe třeš kameny. Sem tam to ABS zužitkuju, je to dobrá věc. Projev je ale takovej, že má člověk pocit, že chudák auto dostává na prdel.

Odpovědět

Zpět na „VW Concern Forum“