Už jsem se na to jednou ptal v sekci "Poruchy, servis atd.", ale mimo pár vtipnejch odpovědí jsem se nic nedozvěděl....
Netušíte někdo jak bezpečně demontovat hlavici řadičky u Golfa III, Venta, Passata a podobně, možná víte, jak funguje zpátečka....zatlačit do podlahy a vlevo dopředu a v tom je problém. V tyči řadičky je nějaká pružina a dva závyty....když jsem hlavici odšrouboval, tak se mi málem vnitřek tý řadičky rozletěl, tak jsem to honem našrouboval zpátky a radši to už nepokoušel. Nevim, možná je to vo ničem, ale radši se zeptám než bych to znova sundaval a třeba to nějak rozhodil. Že se demontuje odšroubovánim vim, jenom jak to funguje vevnitř ty pružiny atd....
Demontáž hlavice řadící páky Golf III/Vento...
Moderátor: Fazeey
Demontáž hlavice řadící páky Golf III/Vento...
VW Vento 1.9 TD
VW Passat 1.9 TDi
VW Passat 1.9 TDi
Čau chlape tu hlavici normálně odšroubuj a jestli na tebe skáče ta pružina tak to ti to vyskočilo když odděláš čalouněni resp. tu gumu tak se dostaneš uplně dovnitř a na levé straně je takový zobáček a když zařadíš spátečku tak on se zasekne za takovy nesmysl nevzpomenu si ted prěsně jak to tam vypadá ale tak to funguje 

Díkes, už jsem se na to koukal, tak uvidim, jenom jsem nechtěl riskovat že mi tam něco vyletí, mám respekt ze zařízení kde je hafo pružin, jedna vypadne a nevíš odkud....Luckyboy-L píše:Čau chlape tu hlavici normálně odšroubuj a jestli na tebe skáče ta pružina tak to ti to vyskočilo když odděláš čalouněni resp. tu gumu tak se dostaneš uplně dovnitř a na levé straně je takový zobáček a když zařadíš spátečku tak on se zasekne za takovy nesmysl nevzpomenu si ted prěsně jak to tam vypadá ale tak to funguje
VW Vento 1.9 TD
VW Passat 1.9 TDi
VW Passat 1.9 TDi
Ty němci to maj ale vymakanýF.N.T (Jergi) píše:Díkes, už jsem se na to koukal, tak uvidim, jenom jsem nechtěl riskovat že mi tam něco vyletí, mám respekt ze zařízení kde je hafo pružin, jedna vypadne a nevíš odkud....Luckyboy-L píše:Čau chlape tu hlavici normálně odšroubuj a jestli na tebe skáče ta pružina tak to ti to vyskočilo když odděláš čalouněni resp. tu gumu tak se dostaneš uplně dovnitř a na levé straně je takový zobáček a když zařadíš spátečku tak on se zasekne za takovy nesmysl nevzpomenu si ted prěsně jak to tam vypadá ale tak to funguje

To je ta proklamovaná koncernová kvalita

Dneska se na to mrknu ted jsem v práci večer ti dám vědětF.N.T (Jergi) píše:Díkes, už jsem se na to koukal, tak uvidim, jenom jsem nechtěl riskovat že mi tam něco vyletí, mám respekt ze zařízení kde je hafo pružin, jedna vypadne a nevíš odkud....Luckyboy-L píše:Čau chlape tu hlavici normálně odšroubuj a jestli na tebe skáče ta pružina tak to ti to vyskočilo když odděláš čalouněni resp. tu gumu tak se dostaneš uplně dovnitř a na levé straně je takový zobáček a když zařadíš spátečku tak on se zasekne za takovy nesmysl nevzpomenu si ted prěsně jak to tam vypadá ale tak to funguje

Díky kolegoLuckyboy-L píše:Dneska se na to mrknu ted jsem v práci večer ti dám vědětF.N.T (Jergi) píše:Díkes, už jsem se na to koukal, tak uvidim, jenom jsem nechtěl riskovat že mi tam něco vyletí, mám respekt ze zařízení kde je hafo pružin, jedna vypadne a nevíš odkud....Luckyboy-L píše:Čau chlape tu hlavici normálně odšroubuj a jestli na tebe skáče ta pružina tak to ti to vyskočilo když odděláš čalouněni resp. tu gumu tak se dostaneš uplně dovnitř a na levé straně je takový zobáček a když zařadíš spátečku tak on se zasekne za takovy nesmysl nevzpomenu si ted prěsně jak to tam vypadá ale tak to funguje

VW Vento 1.9 TD
VW Passat 1.9 TDi
VW Passat 1.9 TDi
Tak jsem to dneska rozdělal a ted se ti to pokusím popsat,odšroubuj tu hlavici a pak sundej tu gumu ale ta drží na tom obdelníku a ten se dá vyloupnout třeba pomocí šroubováku jde to lehce a dostaneš se k táhlu na kterěm drží řadička a úplně vespod je ta pružina kterou vlastně zatlačiš když zařadíš zpátečku a ta ti asi vyskočila
sice nechápu jak,no a vlevo na řadičce ja plastový zobáček který když řadíš zpátečku se zasekne do takove drážky na levě straně a tak to funguje,doufám že ti to nějak pomůže