Čím čistíte lamely stěračů?

Vše o mytí a leštění exteriéru, kol, interiéru - vůních do auta a autokosmetice.

Moderátoři: Bohuš, Kane13

Odpovědět
Pernick

Čím čistíte lamely stěračů?

Příspěvek od Pernick »

Nojo je tu zima a potreboval bych poradit, čím čistit stírací gumy od toho bordelu aby zas hezky stíraly? nechci slyšet výměna gum, ty jsou vcelku nové :lol:

Když jsem to čistil sráčem na okna, bylo to ještě horší :lol:
Renault Megane Break 1.9DTi 100koní v naftě, jsem spokojený =)

sotomaior
Kontaktovat uživatele:

Re: Čím čistíte lamely stěračů?

Příspěvek od sotomaior »

zkus obyc vlaznou vodu, ale moc na to netlac, jestli mas grafitove tak to z nich pak akorat ten grafit hezky setres...
Škoda Octavia 1.9TDIFUN 4x4

MComb

Příspěvek od MComb »

Grafitové jsou hlavně na h...o :wink:

SubTera

Příspěvek od SubTera »

MComb: a co podle tebe neni na hovno, hmm?

MComb

Příspěvek od MComb »

SubTera píše:MComb: a co podle tebe neni na hovno, hmm?

Negrafitové stěrače. Jestli jsi to z mé odpovědi nepochopil...

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Ja jen, ze jsi zvyklej odsoudit vsechno, tak jestli nahodou neni neco dobry...:)

MComb

Příspěvek od MComb »

SubTera píše:Ja jen, ze jsi zvyklej odsoudit vsechno, tak jestli nahodou neni neco dobry...:)
To se pleteš :nono: Jsem jen zvyklý hodnotit a odsoudit věci se kterými jsem měl osobní zkušenost. Nejsem člověk který odsoudí z důvodu jedna paní povídala :wink: a z grafitovými stěrači mám jen špatné zkušenosti.

SubTera

Příspěvek od SubTera »

MComb: jo, toho uz jsem se v nekolika nasich konverzacich vsimnul.

Na druhou stranu mne se grafitovy osvedcily, ne ze bych je po vyhozeni do kose vyhledaval k dalsi koupi - ted mam normalni, ale stiraly moc hezky, tusim, ze jsem je mel skoro rok - coz je asi 50tkm. Pouzivam pouze bezraminkovy.

MComb

Příspěvek od MComb »

Vídíš a mě právě neseděly. Musel jsem je velice brzy vyměnit, protože se lamela v zimě začala drobně třepit a tvořila zoubky které velice snižovali funkčnost. Teď mám také aerotwiny, které grafitové nejsou a jsem spokojen.

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Pernick: Tyjo, co řešíš? :D Odklopíš stěrače, voškrábeš okno a kousky ledu z lamel stěračů normálně rukou odloupneš, trošku s gumičkou zahýbeš, párkrát okno ostříkneš nemrznoucí směsí a pokud nejsou gumičky KO, tak to začne normálně stírat :)

Jestli Ti ty gumičky fest tvrdnou, tak je namoč do glycerinu ;)
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206

SubTera

Příspěvek od SubTera »

MComb: ja mam ty obyc za cca 150Kc jeden,cena je podle dylky,tahle je za 51cm. Nevim,jestli se i temto rika Aerotwin,to je jen u Bosche,ne? Kazdopadne stiraj pekne. Na udrzbu pouzivam glycerin,stejne tak na gumy ve dverich. Nekdo to pry pouziva i na palubku a na casti interieru. Indulonou to jde taky:)

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

SubTera píše:MComb: ja mam ty obyc za cca 150Kc jeden,cena je podle dylky,tahle je za 51cm. Nevim,jestli se i temto rika Aerotwin,to je jen u Bosche,ne? Kazdopadne stiraj pekne. Na udrzbu pouzivam glycerin,stejne tak na gumy ve dverich. Nekdo to pry pouziva i na palubku a na casti interieru. Indulonou to jde taky:)
heh, to ste peknej káj :lol:

jinak jako spýdy, co jde rukou sundat a ono se to pak spraví, stačí vidět jenom trochu :lol:
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

MComb

Příspěvek od MComb »

SubTera píše:MComb: ja mam ty obyc za cca 150Kc jeden,cena je podle dylky,tahle je za 51cm. Nevim,jestli se i temto rika Aerotwin,to je jen u Bosche,ne? Kazdopadne stiraj pekne. Na udrzbu pouzivam glycerin,stejne tak na gumy ve dverich. Nekdo to pry pouziva i na palubku a na casti interieru. Indulonou to jde taky:)
Aerotwin je běžný název pro bezramínkové stěrače, alespoň já jsem se stím běžně setkal. Taky mám obyčejné,cenu už nevím. Chtěl jsem původně Valea, ale cena 600 za jeden mě odradila. Jinak stěrače absolutně neošetřuju. Ani glycerinem, ani ničím jiným a mám je na autě už přes rok a bez problému. A to je auto denně v provozu! Mráz, déšť, prach, ostré slunce...

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Aerotwin je označení pro stěrače zn. Bosch, Valea mají označení Silencio ;)
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206

Pernick

Příspěvek od Pernick »

Tak díky za nějaký ty tipy

jen doplním, mám ramínkové (ale jestli ty grafitové, to netuším)
Každopdáně stíraly dobře, pak jsem umyl okno a tou hadrou přejel i gumy, pak začlo pršet tak zapnu stěrače a celý okno zašmudlaný,pak se to trošku zlepšilo, ale teď jak začlo zas trošku sněžit+ráno zamrzlý okno, tak nic moc no, proto bych potřeboval poradit jakej sráč použít (nějaká řekněme "impregnace" na to)
Renault Megane Break 1.9DTi 100koní v naftě, jsem spokojený =)

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Impregnace snad jedině tím glycerinem, když nepomůže, tak zahodit a koupit nový ;)

Já mám bezramínkový, zn. Cargo.. nestojí to moc a stírají velmi dobře ;)

Odpovědět

Zpět na „Detailing - mytí vozů“