někde jsem kdysi četl, jak renovovat plasty, aby vypadaly jako nové... jde mi o lišty na dveřích, vyloženě vybledlá stříška, lízátko, lišty v nárazníku (golf 3 GTi)...
nemůžete mi někdo poradit? díky
máš na mysli nějaké černidla?
tohle dokázal Turtle Wax (věřím tomu, že tu samou službu splní i to černidlo od Tempa) ... a není to, že by se to setřelo, i když to použiješ jednou, zakryje to všechny ty světle šmouhy vzniklé při vstřikování toho plastu ... když to používáš pravidelně, ani nevíš, že tam nějaké byly
Současnost:Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD Minulost:Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
s hladkýma plastama není pravda ... tohle je klasický vroubkovaný plast a mám to odzkoušené i na Corsa B, což je fakt největší peklo, co jsem zažil
vydrží to i několik umytí ta vyšisovaná vrstva tu čerň jakoby natáhne ... není to jakože ničím přetřené, že by to šlo nějak dolů což je vlastně odpověď i pro Aladina
stojí to snad do 200,- takže minimálně za vyzkoušení to imho stojí
Simmi ma pravdu od Tempa je to dostačující, protože stejně sleze všechno..... http://www.druchema.cz/cz/katalog/autok ... 00-ml.html" onclick="window.open(this.href);return false; pak už mi radili na Felici použít vojenské leštidlo na obuv
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
ja bych za tu zelvu neutracel klidne ji nekomu dam za symbolickou cenu..vydrzi max 2 umyti a stejne to neni extra vysedek pokud chces vydrz kup neco takoveho.. http://detailing-obchod.cz/autoglym-bumper-care.html" onclick="window.open(this.href);return false; myslim ze troska se vyplati priplatit...ta zelva je jak cernidlo na boty:D/// idealni by bylo aby se k tomu vyjadril DOEMIXXX co on pouziva a co funguje:)
NIKDY, ale NIKDY nepouzivat NIC co obsahuje silikon - plasty pak krehnou a tim padem rychleji jdou do prdele!
Osobne pouzivam Swissvax pripravky - bud lesk ci mat.
Jinak neni spatne pouzivat pripravky od AG (AutoGlym), bude ten gel. pripravek ci lesk na vinyl a gumu nebo jeste lze v pohode ty plasty (pokud nemaji divnej patvar) vylestit pomoci past na lesteni laku (doporucuji stredni hrubost), pak pastu dat pryc a plasty osetrit (kvalitni jsou veci od AG).
ohledně černidel, kdysi davno jsem měl od sonaxu a pecka, vydrželo to snad pět let. potom jsem to chtěl udělat znova po těch pěti letech a nesehnal jsem to nikde, tak jsem koupil něco se želvou, černilo to blbě a furt jsme měli akorát tak černý kalhoty od toho načerněnýho nárazníku. tak jsem objednal zas ten sonax, načernil a opět pecka... ten sonax prostě zaschne a drží. chce to ty plasty předtim ale vyčistit a správně aplikovat. nedávat toho velkou vrstvu, aby to nebylo hnusně lesklý a chce to aby to kde se aplikuje bylo pořád vlhký, tzn. postupovat celkem rychle, protože když se sáhne do zaschnutýho, tak to udělá čmouhu a už s tim nejde nic udělat... a oblepit si okolní lak, protože drží i na laku, tak lepší oblepit než potom sundávat dolů
to používám pokud jsou plasty fakt brutál vyšisovaný a chci je prostě černý. pokud to ještě jde a chci spíš aby to to získalo původní vzhled (třeba to nebylo ani nový uplně černý), tak jenom vyčistim a používám impregnaci na kůži.
olepit plasty okolo, odmastit a nastrikat neni nic tezkyho a vypada to jak novy. kliky mam strikly taky rok ale tam uz je to dost ohmatany jinak se prej daj zvetraly plasty ozivit horkovzduskou ale s tim zkusenosti nemam
Používám mořidlo na plasty co jsem koupil v obchodě s barvama a lakama (resp. nechal jsem si koupit). Je to na odlití v plechovce cca za 200kč stím objedete dvě auta. Co to přesně je za srajdu nevím, prodavačka nechce říct, ale spíš se to vsaje než obarví (čili nenaruší texturu a nešpiní)
viz.:
Naposledy upravil(a) Kein dne 05 zář 2011 21:39, celkem upraveno 1 x.
Kein píše:Používám mořidlo na plasty co jsem koupil v obchodě s barvama a lakama. Je to na odlití v plechovce cca za 200kč stím objedete dvě auta. Co to přesně je za srajdu nevím, prodavačka nechce říct, ale spíš se to vsaje než obarví (čili nenaruší texturu a nešpiní)
viz.:
kamoš na pasata B3 použil nejspíš to samé a už je to určo dýl než rok a pořád je to černé teda není to lesk jak blesk ale barvu si drží
EX: Audi A4 Avant 1,9TDi quattro
NOW: TDpoVWa GIII