195 na 8J alu ráfek
195 na 8J alu ráfek
Chci se zeptat jestli mě vleze 195/50R15 pneu na ráfek 8J nebo jestli musím sehnat už 205.Dík.
no jelikož jsme dlouhodobě jezdil na 175 na 7,5 ráfku ( mengelsy, Rapid ) tak myslím že by to mohlo jít.
Každopádně malej fígl jak mi nazouval pneu maník, potom co me ze 4 pneuservisu vyhodili že je to nemožné.. Pneu normálně nazul a na roztažení na ráfek použil stříkačku s troškou benzínu a zápalku. Ráno ajko kráva aguma byla natažená. nejdřív jsme nechápal co chce dělat, ale potom jsme s enechal přesvědčit.. Už to takhle dělal i pár mým známým a ZATÍM á 100% úspěšnost. ale byl jsem docela v šoku..
Každopádně malej fígl jak mi nazouval pneu maník, potom co me ze 4 pneuservisu vyhodili že je to nemožné.. Pneu normálně nazul a na roztažení na ráfek použil stříkačku s troškou benzínu a zápalku. Ráno ajko kráva aguma byla natažená. nejdřív jsme nechápal co chce dělat, ale potom jsme s enechal přesvědčit.. Už to takhle dělal i pár mým známým a ZATÍM á 100% úspěšnost. ale byl jsem docela v šoku..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
Není to originální myšlenka - na Islandu lidi s offroadama používají pro lepší trakci na sněhu podhuštěný pneumatiky a u těch se stává, že díky tomu podhuštění "odpadnou" od ráfku. Místo benzínu to tam ale pokud vím řešili myslím plynem do zapalovačů - nasadilo se na ventilek, trochu napustilo, pak to podpálit.....BÁC a jede se dálIdaho píše:no jelikož jsme dlouhodobě jezdil na 175 na 7,5 ráfku ( mengelsy, Rapid ) tak myslím že by to mohlo jít.

Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"