Jak nahustit pneu na sprinty?

Pneumatiky, elektrony, plecháče, podložky, šrouby, štefty, změna rozteče...

Moderátoři: Rudi, m.artty

Odpovědět
Hans231
Kontaktovat uživatele:

Jak nahustit pneu na sprinty?

Příspěvek od Hans231 »

Mozna blby dotaz ale zajimalo by me jestli je nejaky doporuceny tlak na nahusteni pneu na sprinty (konkretne slicky D13, r14"). Jestli na tom nezalezi a hustit normane kolem 2 nebo treba upustit nebo pritvrdit treba na 3.
Nechci se skenout v jakych jednotkach to je tak to radeji nepisu :lol:
diky
BMW 535i

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza 2.0 16v »

měkou směs slicků kolem 2b, tvrdou směs klidně pod 2,seriovou gumu nech bejt tak jak je ,spíš ztratíš (ověřeno..

Lander
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak nahustit pneu na sprinty?

Příspěvek od Lander »

Záleží i na tom, jakou nápravu máš hnanou, jak tuhé tlumiče máš, z jakých otáček startuješ, trakce na startu atd....

Lander
LANDER F3 Racing Team
Formule F3 Dallara F394 Fiat Abarth Novamotor
Formule F3 Dallara F394 Honda Mugen
Toyota MR2 BEAMS VVTi

Suzuki Swift Kit Car - PRODANO!

Hans231
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans231 »

diky.
jinak mam swifta GTi seriove tlumice vymlacene startuju z cca 4-5 tis rpm. Fouknu to teda na ty 2b pac D13 povazuju spis za mekci smes....
BMW 535i

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza 2.0 16v »

nejlepší je ale zkoušet různý tlaky.. pak zjistíš co už je moc a co málo...

Ryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryba »

mám ty samý slicky co ty, váha auta cca 860kg a hustim je na sprinty kolem 1.5Baru. 2Bary uz mi prijde moc, ale chce to ozkouset, cim vic podhusteno tim vic ziskas na startu ale v cili uz budes stracet.
ITB Power

daiman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od daiman »

Ryba píše:mám ty samý slicky co ty, váha auta cca 860kg a hustim je na sprinty kolem 1.5Baru. 2Bary uz mi prijde moc, ale chce to ozkouset, cim vic podhusteno tim vic ziskas na startu ale v cili uz budes stracet.
platí to i u klasické pneu a poloslicku (myslím tím slicky stěma zažezama třeba od avonu)??
Fiat Uno 1.4i 75 HP

Hans231
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans231 »

Ryba píše:mám ty samý slicky co ty, váha auta cca 860kg a hustim je na sprinty kolem 1.5Baru. 2Bary uz mi prijde moc, ale chce to ozkouset, cim vic podhusteno tim vic ziskas na startu ale v cili uz budes stracet.
8) Diky moc presne takhle polopate jsem to potreboval. Ja ted jedu jen 200m a tam je rozjezd hodne dulezity takze to prehustovat rozhodne nebudu a necham to na tom 1,5b.
BMW 535i

elviiis

Příspěvek od elviiis »

Hans231 píše:
8) Diky moc presne takhle polopate jsem to potreboval. Ja ted jedu jen 200m a tam je rozjezd hodne dulezity takze to prehustovat rozhodne nebudu a necham to na tom 1,5b.
Jedeš viškov? Mno 200metrů je opravdu spíše o rozjezdu... Taky bych vsadil na lehce upuštěné gumi... a pořádně rozgumovat... Asfalt bude totiž asi dost studenej...
TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily

Hans231
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans231 »

elviiis píše:
Hans231 píše:
Jedeš viškov? Mno 200metrů je opravdu spíše o rozjezdu... Taky bych vsadil na lehce upuštěné gumi... a pořádně rozgumovat... Asfalt bude totiž asi dost studenej...
JJ do Vyskova. skoda jen ze tam ma byt silna konkurence takze nemam sanci ani na bednu. Ale aspon chci porovnat cas na 200m z jara jestli zaznamenam nejake zlepseni. Jinak pod pojmem rozgumovat si spravne predstavuju zahrat pneu pomoci mensiho burnoutu tesne pred stratem? Jinak ty se ve vyskove neukazes? Rad bych videl toho tvyho dablika jeste nez ho prodas... domlouvali jsme se kdysi pres mojeauto.cz :wink:
BMW 535i

Ryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryba »

Hans231 píše:
elviiis píše:
Hans231 píše: 8) Diky moc presne takhle polopate jsem to potreboval. Ja ted jedu jen 200m a tam je rozjezd hodne dulezity takze to prehustovat rozhodne nebudu a necham to na tom 1,5b.
JJ do Vyskova. skoda jen ze tam ma byt silna konkurence takze nemam sanci ani na bednu. Ale aspon chci porovnat cas na 200m z jara jestli zaznamenam nejake zlepseni. Jinak pod pojmem rozgumovat si spravne predstavuju zahrat pneu pomoci mensiho burnoutu tesne pred stratem? Jinak ty se ve vyskove neukazes? Rad bych videl toho tvyho dablika jeste nez ho prodas... domlouvali jsme se kdysi pres mojeauto.cz :wink:
burnout to chce spis vetsi nez mensi, idealne este parkrat v kolone a pak tesne pred startem... Ale jestli to stim este nemas vychytany tak bacha at nenaboris typa predtebou :?: :idea:
ITB Power

Hans231
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans231 »

Ale jestli to stim este nemas vychytany tak bacha at nenaboris typa predtebou :?:

lol :D :D :D :smich2: a az nekomu oberu z jeho vochcavky trochu toho laminatu a kitu ze zadniho narazniku tak mu reknu, ale pane to mi radili na tuning foru ja za to nemuzu. :lol:

ted vazne, diky moc za cenny radya myslim ze s tim problem mit nebudu :wink:
BMW 535i

elviiis

Příspěvek od elviiis »

Mno plánoval jsem se ukázat ale asi pojedu až na high spead meeting... Protože boost conroler přestal controlovat :lol: Tudíž se mu musím ouknout na střevíčky a tudíž výkend zasvětím práci aby bylo vše ok... Jo a ten rozgumování doporučuju spíše větší jak bylo zmíněno...
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily

elviiis

Příspěvek od elviiis »

jo a prcka nikdo neche... takže asi mi zůstane doma... Protože jamile se prodaá S12 grand prix což bude 15.října tak už prďolu asi prodávat nebudu...

Odpovědět

Zpět na „Disky + Pneumatiky“