Výška pneu
Výška pneu
Zdravím všechny. Hledal jsem v jiných vláknech a našel prdt, kdyby to tu někde bylo tak mě omluvte. Chci si koupit AL na auto a váhám zda dát 225/45/17 nebo 225/40/18 a jedná se mi výdrž těch 18, nikdy jsem takový kola neměl a každý, s kým jsem se bavil (nikdo je ale nemá) tak říkal, že budou praskat, a jak stou kombinaci 40 budou tvrdý a že vlastně se snima vůbec snad nebude dát jezdit. Jen dodám, že je chci dát na Alteu XL, takže rodinný vůz. Takže otázka které a proč. Děkuji všem za odpovědi.
- sotomaior
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výška pneu
no rodinny auto urco ty 17" , sice nebudou treba tak dobre vypadat, ale na nase cesty bych do vetsich nesel...
Škoda Octavia 1.9TDIFUN 4x4
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zdali to bude praskat záleží na kvalitě zvolených kol. 90mm vysoká pneu nebude na adekvátně širokém ráfku nijak nesnesitelně tvrdá. Záleží na tvých osobních preferencích. Co je pro jednoho tvrdé je pro jiného komfortní. Tvrdost je dána i tuhostí bočnice, která je model od modelu pneu jiná.
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|
Uvažovaný výrobci Al disků
Platin,Alutec, Ronal, Rial
Pneu Nokian, Toyo, Hankook
Platin,Alutec, Ronal, Rial
Pneu Nokian, Toyo, Hankook
Ja mam 18/225/45 mensi profil bych nedaval na "pohodlne" cestovani
Kamarad ma Alteu na 18" 40 profil A tvar na discich MAM a vypada to slusne receno divne. Pneu je mala a tim to kolo dost zmensuje.
Mozna dodam foto.
Mrkni na e-pneu.cz a prepocitavej ja sem to delal dost dlouho, abych vybral to co potrebuju.
Kamarad ma Alteu na 18" 40 profil A tvar na discich MAM a vypada to slusne receno divne. Pneu je mala a tim to kolo dost zmensuje.
Mozna dodam foto.
Mrkni na e-pneu.cz a prepocitavej ja sem to delal dost dlouho, abych vybral to co potrebuju.
uz neni - Opel Omega B 2,5V6
PT Cruiser 2,2CRD limited
pracant Felator 1,3 LPG
Renault Laguna Grandtour 1,6 LPG
PT Cruiser 2,2CRD limited
pracant Felator 1,3 LPG
Renault Laguna Grandtour 1,6 LPG
A ja myslel, že když je 17/45 tak průměr je stejnej jako u 18/40 

Jde o poměr šířky běhounu k výšce pneu v procentech... 225/45 je 225 x 45% a pod.
Občas mi to jede na 3 válce.