Nevíte někdo jak a z čeho vyrobit středovou pokličku na alu kola mám pouze dvě a dvě mi chybí .Myslel jsem ,že bych si ze sádry podle origo pokličky vyrobil fomu a pak to vylil nějakým materiálem,nejspíš čistým laminátem.Pokud máte někdo nějaký nápad,nebo jste už mněli podobný problém tak sem napište
Řešil jsem stejný problém, po všech radách, který většinou stejně nikam nevedly a byly v řádech od pár korun po statisíce, jsem nakonec po dvouletém usilovném hledání a shánění sehnal 4ks úplně nové od nějakýho prodejce alu kol, přestože kola už to jsou starší.
Tím nechci říct, že to nepůjde vyrobit, jenom píšu mojí zkušenost
FanyT píše:Řešil jsem stejný problém, po všech radách, který většinou stejně nikam nevedly a byly v řádech od pár korun po statisíce, jsem nakonec po dvouletém usilovném hledání a shánění sehnal 4ks úplně nové od nějakýho prodejce alu kol, přestože kola už to jsou starší.
Tím nechci říct, že to nepůjde vyrobit, jenom píšu mojí zkušenost
taky bych je koupil ale ještě jsem nenarazil na ždného prodejce a jsou to pokličky na starší OZ kola tak nevím jestli to půjde sehnat
To:alessio -na soustruhu není šance to vyrobit,ale jestli to zvládneš tak tak mi je vyrob
Zkus se optat nekde kde odlejvaj hlinik. Obtisknou to do takovy hmoty ktera je stokrat pevnejsi nez hlinik.A kdyz si s tim pohrajes tak to nerozeznas od originalu.Nebo si to pak muzes nechat odlejt z toho hliniku ale to uz je slozitejsi to opracovavani. Hlavne kdyz to budes nechavat odlejvat z hliniku tak jim rekni at to udelaj o neco vetsi prumer protoze hlinik se smrskne.
Wrangler YJ + BMW M3 E92 + BMW E34 525i + BMW E30 340V8 M3look
Tak jesli dobre koukam tak je to klasicka poklicka ktera se prichytne jednim sroubkem ze jo? Tak co zkusit nechat vytocit je na tom soustruhu, jelikoz je cela simetricka tak by to melo jit. Jestli nepujde udelat ty dve, tak at ti udela nejaky uplne jiny ctyri kousky.Myslim treba z hliniku nebo duralu.Zkusenej soustruznik si poradi
To by podle me upichnul tim soustruhem taky a pokud ne tak by to udelal az tam kam by to slo a pak to zabtousit treba frezou nebo na brusce. Za zeptani nic nedas
To je jedno ,ta pryskyřice je tak křechka že stači odlitnuvši kaminek a je to v haji.Koupil bych kulatej silikon a nechal vytočit všechny 4 novy a je to
Tak poradte z jakého jného martroše by to šlo udělat.Musí to být něco co jde nalít do formy a když to ztuhne musí tu byt myximálně tvrdé
Případně kdybyste někdo věděli kde to obědnat tak na těch co ještě mám jso nějaké výrobní čísla
nomyslel jsem že vyrobím formu a pak tam do ní něco naliju,ale skusím se ještě zeptat na ten soustruch jenže je problém s materiálem z kteréo to nechat vysoustružit,asi by to chtělo pořádný kus silonu
Kamarád rešil něco podobného, koupil jeté liťáky a došla mu jen jedna podložka, zbytek z původního majitele nevymlátil. Tak si nechal udělat všechny 4 z duralu, byl to dost podobný tvar.
Tak sem se ptal kamose na ten matros kterej pouzivaj na delani kopyt pri odlevani hliniku a je to prej epoxid ale jestli se da normalne koupit nebo tak podobne sem se jeste nedozvedel.Ale jo desne tvrdy.
Na tom soustruhu by to určitě šlo, ale je to dost pracný a řek bych že i dost drahý. To stou formou za sádry bych viděl jako slušný a nejlevnější řešení, ale do pryskyřice musíš přidat nasekaný skelný vlákno jinak to fakt nebude mít pevnost. Stim vláknem to bude v poho, dělá se timhle způsobem spousty věcí. A když si to pěkně dobrousíš a vyhladíš tak nepoznáš rozdíl.
Ilegaltuner píše:Nevíte někdo jak a z čeho vyrobit středovou pokličku na alu kola mám pouze dvě a dvě mi chybí .Myslel jsem ,že bych si ze sádry podle origo pokličky vyrobil fomu a pak to vylil nějakým materiálem,nejspíš čistým laminátem.Pokud máte někdo nějaký nápad,nebo jste už mněli podobný problém tak sem napište
Ilegaltuner píše:Nevíte někdo jak a z čeho vyrobit středovou pokličku na alu kola mám pouze dvě a dvě mi chybí .Myslel jsem ,že bych si ze sádry podle origo pokličky vyrobil fomu a pak to vylil nějakým materiálem,nejspíš čistým laminátem.Pokud máte někdo nějaký nápad,nebo jste už mněli podobný problém tak sem napište