Kola z lemů
Kola z lemů
Mám otázku: Policie a čouhání kol z lemů ?? Máte někdo nějaký zkušenosti, z policií...?
Kolik mi to max může čumět ?
obrázek jen tak pro představu.....
Kolik mi to max může čumět ?
obrázek jen tak pro představu.....
- Přílohy
-
- PICT0266.jpg (89.2 KiB) Zobrazeno 1639 x

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kola z lemů
Kola by neměla přesahovat přes obyrys karoserie. Záleží na člověku na koho narazíš. Ale tenhle rozměr disku a pneu není v TP na corsu,ne?
Naposledy upravil(a) luke.bean dne 25 pro 2007 18:15, celkem upraveno 1 x.
QUATTRO 309 kW
Alespon takhle mi to bylo vysvětleno na dekře (zkušebna). Také se jim nezdálo, že mi lezou paprsky kol ven, ale pak zjistili, že důležitý je ten vzorek.Svoby píše:Fáákt jo?.... tak to by šlo....Vasekk píše:Musí být schován vzorek pneu, na disku nezáleží!
V techničáku ten rozměr neni, kdo má v létě kola podle techničáku....
V německu to má každej druhej, tak nevim no...
SKODA SUPERB
Golf 1 Cabrio Karmann
Golf 1 Cabrio Karmann
Fakt jo? já jsem se nedávno před polišema oháněl TUVem a řekli mi že je to nezajímá, že nejsem v BavorskuVasekk píše:Zavolej si na dekru...když budeš mít i TUV k těm kolum...mělo by být na netu, když v DE používají často tento rozměr, tak ti vystaví protokol a můžeš si to na úřadě zapsat do techničáku.

v nemecku jim tonormalne schvalej,ke kolum dostanou takovej certifikat a oni jim to nasledne napisou do TP, tady v cz je ti tuv k hovnu,neuznavaj ho tu
ale kdyz mas znamy, da se vse, ja mam taky na bawu 9x16 zapsany v tp a pak uz jen 13 155 R13 ktery mimochodem na bawo nejdou,minimalni prumer pneu je tam 1č kuli "velkym"brzdam, jinak s tim vzorkem je to pravda, kola muzou couhat, ale vzorek musi byt zaroven s lemem, ale spis zalezi na konkretnim policajtovi

S tou dekrou mám vlastní zkušenosti, takže vím jak to chodí. Stačí jim TUV aby měli jistotu, že kolo vydrží danou zátěž vozu a pak jen okouknou jestli leze/neleze, změnilo se ukazování tacha a jede se domu.
Zkusil jsem se regnout tady, ale ještě mi to nepotrvrdili. Mělo by tam jít stáhnout TUV(ABE, atd) k danému autu a značce kol.
http://www.goodyear.tiremanager.eu/eu_en/default.aspx
Zkusil jsem se regnout tady, ale ještě mi to nepotrvrdili. Mělo by tam jít stáhnout TUV(ABE, atd) k danému autu a značce kol.
http://www.goodyear.tiremanager.eu/eu_en/default.aspx
SKODA SUPERB
Golf 1 Cabrio Karmann
Golf 1 Cabrio Karmann
Na to se vyserwsnw píše:Vasekk asi LOL otazka...jedinou vec co nemam schvalene na aute mam mračitka z TUV doloženim(v nemčine) schvali mi je taky?Vasekk píše:umíte číst? TUV není k hovno. Stačí zajet na Dekru, vysolit trojku a zajít na úřad. Hotovo.

SKODA SUPERB
Golf 1 Cabrio Karmann
Golf 1 Cabrio Karmann
asi LOL otazka...jedinou vec co nemam schvalene na aute mam mračitka z TUV doloženim(v nemčine) schvali mi je taky?[/quote]tak presne tuhle situaci sem rsil ja na urade v moste, mam mraceni od matiga a ze sem ho chtel zapsat a bylo mi receno, ze mi to nezapisou,pac je tuv nezajima, ze si to mam dat k velkymu technicaku a ze to mazna nekdy pujde
ale ted ne a prej ani papir z technicky to nezachrani, pac tuv nema atest 8sd
proste banda byrokratu

C) Zápis individuelně dovezených ráfků na základě kontroly v pověřené zkušebně
Zápis variabilních ráfků a pneumatik nad rámec udávaných výrobcem vozidla (akreditovaným zástupcem výrobce vozidla) provede místně příslušný úřad obce s rozšířenou působností na základě těchto podkladů:
1) Protokol o kontrole na vozidle provedené pověřenou zkušebnou, která ověří shodu s uvedeným schválením
KBA nebo TÜV posudkem a zkontroluje montáž na vozidle
2) Schválení KBA (ABE) XXXX nebo TÜV posudek XXXX, včetně překladu do českého jazyka
Poznámky:
1) Zápis do TP vozidla se provádí bez souhlasu výrobce vozidla (akreditovaného zástupce výrobce vozidla)
2) Jedná se o zápis údajů do TP vozidla
3) Pověřená zkušebna zkontroluje shodu vozidla s všemi podmínkami uvedenými v schválení KBA (ABE) XXXX nebo TÜV posudku XXXX
4) Záruční podmínky stanovené výrobcem vozidla platí v původním rozsahu, tj. na montáž ráfků a kol nad rámec udávaných výrobcem vozidla a s tím dotčených mechanizmů se tato záruka nevztahuje
Zápis variabilních ráfků a pneumatik nad rámec udávaných výrobcem vozidla (akreditovaným zástupcem výrobce vozidla) provede místně příslušný úřad obce s rozšířenou působností na základě těchto podkladů:
1) Protokol o kontrole na vozidle provedené pověřenou zkušebnou, která ověří shodu s uvedeným schválením
KBA nebo TÜV posudkem a zkontroluje montáž na vozidle
2) Schválení KBA (ABE) XXXX nebo TÜV posudek XXXX, včetně překladu do českého jazyka
Poznámky:
1) Zápis do TP vozidla se provádí bez souhlasu výrobce vozidla (akreditovaného zástupce výrobce vozidla)
2) Jedná se o zápis údajů do TP vozidla
3) Pověřená zkušebna zkontroluje shodu vozidla s všemi podmínkami uvedenými v schválení KBA (ABE) XXXX nebo TÜV posudku XXXX
4) Záruční podmínky stanovené výrobcem vozidla platí v původním rozsahu, tj. na montáž ráfků a kol nad rámec udávaných výrobcem vozidla a s tím dotčených mechanizmů se tato záruka nevztahuje
SKODA SUPERB
Golf 1 Cabrio Karmann
Golf 1 Cabrio Karmann
Re: Kola z lemů
Já za to dostal 1.000,- Kč pokutu 

EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206