výroba zadní optiky...?!
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: výroba zadní optiky...?!
ok budu..mozna dneska hodim foto formy jestli uz bude sucha..
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tak sem dneska udelal ten odlitek,jeste jsem ho musel trochu dokytovat a uvidim jaky to bude,jinak ten odlitek se mi celkem povedl.Asi udelam jeste jeden.Koupil sem plexi a skousel sem ho ohybat.Celkem to slo do uhlu 90stupnu..Myslim si ze by to nemel byt problem to vytvarovat.Zitra kdyz to stihnu nahodim foto formy... 

- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jo ja taky...toto bylo 2mm plexi..jeste to zkusim s 1mm...to pujde lepe ohybat..
- Eskláda
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
vypada to dobře ale habito jak už jsme se bavili lepší bude 1mm
S-MAX
CARSFOLIE- http://www.CARSFOLIE.cz/ FOLIOVÁNÍ AUT......
- svanco1915
- Kontaktovat uživatele:
- Eskláda
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
svanco a k čemu ty jsi to potřeboval??
S-MAX
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ne mam propanbutanovou flasku a tam mam takovou ty pistoly..proste je to takovej horak..Pinky píše:a cim si to delal předtim?zapíkem?habitat3 píše:hmmm tak to diky...jinak sem zjistil ze horko vzdusna pistole na to bude lepsi takze musim zajet k dedovi a pujcit si ji..LuckyR píše:Jestli to dovedeš do zdárnýho konce tak budeš borec..fandim![]()

- krulis
- Kontaktovat uživatele:
to si celkem dobrodruh... horkovzduska bude urcite lepsi
| http://krulis.net | dneska jsem vyskočil z auta, padl přímo na hlavu a odrazil se deset metrů vysoko, osedlal létajícího koně a proletěl jsem se pod karlovým mostem, nevím o ničem vyjímečným co by se dnes stalo....
- svanco1915
- Kontaktovat uživatele:
no na vyrobu zadni optikyEskláda píše:svanco a k čemu ty jsi to potřeboval??
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ty jsi taky delal..?podel se se zkusenostma..svanco1915 píše:no na vyrobu zadni optikyEskláda píše:svanco a k čemu ty jsi to potřeboval??

- svanco1915
- Kontaktovat uživatele:
já už ji dělám rok mezitim sem tam měl 2 druhy těd sem zustal u jedne sem spokojeny ale přes zimu se na to sto pro vrhnu.Scháněl sem i ty nalepovaci odrazky a nikde nic.Jen nevim jak udělat takovy žlabek pro ty diody aby měl to korytko.To je všechno tvarovane jak se podívaš na origo.Co mám je to plexi a to byl porod to tenke sehnat.BYlo mi doporučeno v troubě nahřat a pak šup tam stim
nebol som tu dlho niekto chcel foto tých mojich robených krúžkov tu su
- svanco1915
- Kontaktovat uživatele:
ne suknorr píše:nebol som tu dlho niekto chcel foto tých mojich robených krúžkov tu su
poradím ti, když semsi tvaroval čitou na skútra, tak sem si plexi celý polepil lakýrnickou páskou(tou papírovou žlutou) a když sem to nahřejval tak se to plexi nepřipalovalo a nedělali se vněm bublinky, ani to ''popraskání'' či žloutnutíhabitat3 píše:jestli mslis horak jak maj trempove tak to ne..je to normalni na delani ipy.. Jinak to s tim neslo nejak spatne..Akorat ze mi to plexi obcas nekde chytlo..krulis82 píše:to si celkem dobrodruh... horkovzduska bude urcite lepsiAle je to pokus omyl..uz sem zas chytrejsi..

.....::::Š110R::::......74
ex: uz moc aut mi proslo pazourama..se snad ani neda spocitat
aktuální: VW Passat B5 +mrdinka na skákání a prodej
Nissan Patrol W160 3,3D(SD33)-No turbo, No Brakes
Kdo nespí.....NEZASPÍ !!!
ex: uz moc aut mi proslo pazourama..se snad ani neda spocitat
aktuální: VW Passat B5 +mrdinka na skákání a prodej
Nissan Patrol W160 3,3D(SD33)-No turbo, No Brakes
Kdo nespí.....NEZASPÍ !!!
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
no tak to je super rada nad zlato..na to bych neprisel..diky moc..Dejv píše:poradím ti, když semsi tvaroval čitou na skútra, tak sem si plexi celý polepil lakýrnickou páskou(tou papírovou žlutou) a když sem to nahřejval tak se to plexi nepřipalovalo a nedělali se vněm bublinky, ani to ''popraskání'' či žloutnutíhabitat3 píše:jestli mslis horak jak maj trempove tak to ne..je to normalni na delani ipy.. Jinak to s tim neslo nejak spatne..Akorat ze mi to plexi obcas nekde chytlo..krulis82 píše:to si celkem dobrodruh... horkovzduska bude urcite lepsiAle je to pokus omyl..uz sem zas chytrejsi..

*re
jinak slo to tvarovat dobre..?nezacala horat ta paska..?

tak tak, my jsme na základce dělali plastovou vaničku na mejdlo a dělali sme to tak že se udělalo kopyto - jak negativní tak pozitivní část - musí se počítat s tim že se tam musí vejít tvarovanej materiál. Pak jsme tu plastovou destičku nahřáli až byla hodně měká - jak kdyby byla z měký gumy. Pak sme to dali do formy a přitiskly druhým koncem. Když to zchladlo, tak jsme to vyndali a bylo to. Nevim ale jestli to jde použít u plexi - nevim jestli by se pak přes něj dalo koukat.svanco1915 píše:já už ji dělám rok mezitim sem tam měl 2 druhy těd sem zustal u jedne sem spokojeny ale přes zimu se na to sto pro vrhnu.Scháněl sem i ty nalepovaci odrazky a nikde nic.Jen nevim jak udělat takovy žlabek pro ty diody aby měl to korytko.To je všechno tvarovane jak se podívaš na origo.Co mám je to plexi a to byl porod to tenke sehnat.BYlo mi doporučeno v troubě nahřat a pak šup tam stim
Felda forever
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to by to kopyto muselo byt uplne presne..jakykoliv hrbolek tam bude videt..OXiDE.cz píše:tak tak, my jsme na základce dělali plastovou vaničku na mejdlo a dělali sme to tak že se udělalo kopyto - jak negativní tak pozitivní část - musí se počítat s tim že se tam musí vejít tvarovanej materiál. Pak jsme tu plastovou destičku nahřáli až byla hodně měká - jak kdyby byla z měký gumy. Pak sme to dali do formy a přitiskly druhým koncem. Když to zchladlo, tak jsme to vyndali a bylo to. Nevim ale jestli to jde použít u plexi - nevim jestli by se pak přes něj dalo koukat.svanco1915 píše:já už ji dělám rok mezitim sem tam měl 2 druhy těd sem zustal u jedne sem spokojeny ale přes zimu se na to sto pro vrhnu.Scháněl sem i ty nalepovaci odrazky a nikde nic.Jen nevim jak udělat takovy žlabek pro ty diody aby měl to korytko.To je všechno tvarovane jak se podívaš na origo.Co mám je to plexi a to byl porod to tenke sehnat.BYlo mi doporučeno v troubě nahřat a pak šup tam stim

prave, u plexi je to prakticky nepouzitelny, to by se forma musela udelat otisknutím originálního skla - pokud neni zevnitř hrbolatý - nebo nemá jehlánky na rozptýlení světlahabitat3 píše:to by to kopyto muselo byt uplne presne..jakykoliv hrbolek tam bude videt..OXiDE.cz píše:tak tak, my jsme na základce dělali plastovou vaničku na mejdlo a dělali sme to tak že se udělalo kopyto - jak negativní tak pozitivní část - musí se počítat s tim že se tam musí vejít tvarovanej materiál. Pak jsme tu plastovou destičku nahřáli až byla hodně měká - jak kdyby byla z měký gumy. Pak sme to dali do formy a přitiskly druhým koncem. Když to zchladlo, tak jsme to vyndali a bylo to. Nevim ale jestli to jde použít u plexi - nevim jestli by se pak přes něj dalo koukat.svanco1915 píše:já už ji dělám rok mezitim sem tam měl 2 druhy těd sem zustal u jedne sem spokojeny ale přes zimu se na to sto pro vrhnu.Scháněl sem i ty nalepovaci odrazky a nikde nic.Jen nevim jak udělat takovy žlabek pro ty diody aby měl to korytko.To je všechno tvarovane jak se podívaš na origo.Co mám je to plexi a to byl porod to tenke sehnat.BYlo mi doporučeno v troubě nahřat a pak šup tam stim
Felda forever
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Prosim te co je to ten Butyrate..?ted sem to hledal,ale vetsinou jsou to stranky zamereny na sport a prodej vitaminu..Taboo píše:Mala rada: Pouzijte material, kteremu se rika Butyrate (presne "cellulose acetate butyrate") a metodu "vacuum forming" (ke ktere staci i vetsi domaci vysavac a trouba, ve ktere zahrejete ten Butyrate pri teplote 175*C po dobu priblizne 90 sekund).

JInak mas s tim nejakou zkusenost..?myslim vyrobou cirych svetel..?

diky za rady

To zni pekne. Hod sem jeste nejake info. Chystam se na to v zime - na dlouhy veceryTaboo píše:Mala rada: Pouzijte material, kteremu se rika Butyrate (presne "cellulose acetate butyrate") a metodu "vacuum forming" (ke ktere staci i vetsi domaci vysavac a trouba, ve ktere zahrejete ten Butyrate pri teplote 175*C po dobu priblizne 90 sekund).

Felda forever
Makrolon by nešel? Když se z toho dělaly okna na závodní speciály... A je to za pusinu. Docela mě tohle zajímá,na moje aute nelze koupit z tohoto sortimentu vůbec nic takže mě čeká samodomo. Takže čekám na zkušenosti.

BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01