výroba zadní optiky...?!

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: výroba zadní optiky...?!

Příspěvek od habitat3 »

ok budu..mozna dneska hodim foto formy jestli uz bude sucha..

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

tak sem dneska udelal ten odlitek,jeste jsem ho musel trochu dokytovat a uvidim jaky to bude,jinak ten odlitek se mi celkem povedl.Asi udelam jeste jeden.Koupil sem plexi a skousel sem ho ohybat.Celkem to slo do uhlu 90stupnu..Myslim si ze by to nemel byt problem to vytvarovat.Zitra kdyz to stihnu nahodim foto formy... 8)

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

tak sem dneska zkousel dat pelxi tvar svetla...byl to spis jen takovej pokus,ale podivejte se na foto...
ale uz sem zas o neco chytrejsi... 8)

Obrázek
Obrázek

Darkbug

Příspěvek od Darkbug »

jsem zvedavej na dalsi pokus :)
Vectra B :D

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

jo ja taky...toto bylo 2mm plexi..jeste to zkusim s 1mm...to pujde lepe ohybat..

Eskláda
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eskláda »

vypada to dobře ale habito jak už jsme se bavili lepší bude 1mm
S-MAX
CARSFOLIE- http://www.CARSFOLIE.cz/ FOLIOVÁNÍ AUT......

svanco1915
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od svanco1915 »

ja sem myslím sháněl radši ještě tenčí

Eskláda
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eskláda »

svanco a k čemu ty jsi to potřeboval??
S-MAX
CARSFOLIE- http://www.CARSFOLIE.cz/ FOLIOVÁNÍ AUT......

LuckyR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckyR »

Jestli to dovedeš do zdárnýho konce tak budeš borec..fandim 8) 8)
Španělští hřebci zemřeli..teď jezdím na německých konících
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

LuckyR píše:Jestli to dovedeš do zdárnýho konce tak budeš borec..fandim 8) 8)
hmmm tak to diky...jinak sem zjistil ze horko vzdusna pistole na to bude lepsi takze musim zajet k dedovi a pujcit si ji.. :lol:

Pinky

Příspěvek od Pinky »

habitat3 píše:
hmmm tak to diky...jinak sem zjistil ze horko vzdusna pistole na to bude lepsi takze musim zajet k dedovi a pujcit si ji.. :lol:
a cim si to delal předtim?zapíkem? :lol:

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

Pinky píše:
habitat3 píše:
a cim si to delal předtim?zapíkem? :lol:
ne mam propanbutanovou flasku a tam mam takovou ty pistoly..proste je to takovej horak.. :P :lol:

krulis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krulis »

to si celkem dobrodruh... horkovzduska bude urcite lepsi
| http://krulis.net | dneska jsem vyskočil z auta, padl přímo na hlavu a odrazil se deset metrů vysoko, osedlal létajícího koně a proletěl jsem se pod karlovým mostem, nevím o ničem vyjímečným co by se dnes stalo....

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

krulis82 píše:to si celkem dobrodruh... horkovzduska bude urcite lepsi
jestli mslis horak jak maj trempove tak to ne..je to normalni na delani ipy.. Jinak to s tim neslo nejak spatne..Akorat ze mi to plexi obcas nekde chytlo.. :lol: Ale je to pokus omyl..uz sem zas chytrejsi.. 8)

svanco1915
Kontaktovat uživatele:

Eskláda píše:svanco a k čemu ty jsi to potřeboval??
no na vyrobu zadni optiky

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

svanco1915 píše:
Eskláda píše:svanco a k čemu ty jsi to potřeboval??
no na vyrobu zadni optiky
ty jsi taky delal..?podel se se zkusenostma.. :lol:

svanco1915
Kontaktovat uživatele:

já už ji dělám rok mezitim sem tam měl 2 druhy těd sem zustal u jedne sem spokojeny ale přes zimu se na to sto pro vrhnu.Scháněl sem i ty nalepovaci odrazky a nikde nic.Jen nevim jak udělat takovy žlabek pro ty diody aby měl to korytko.To je všechno tvarovane jak se podívaš na origo.Co mám je to plexi a to byl porod to tenke sehnat.BYlo mi doporučeno v troubě nahřat a pak šup tam stim

knorr

Příspěvek od knorr »

nebol som tu dlho niekto chcel foto tých mojich robených krúžkov tu su

svanco1915
Kontaktovat uživatele:

knorr píše:nebol som tu dlho niekto chcel foto tých mojich robených krúžkov tu su
ne su

Dejv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejv »

habitat3 píše:
jestli mslis horak jak maj trempove tak to ne..je to normalni na delani ipy.. Jinak to s tim neslo nejak spatne..Akorat ze mi to plexi obcas nekde chytlo.. :lol: Ale je to pokus omyl..uz sem zas chytrejsi.. 8)
poradím ti, když semsi tvaroval čitou na skútra, tak sem si plexi celý polepil lakýrnickou páskou(tou papírovou žlutou) a když sem to nahřejval tak se to plexi nepřipalovalo a nedělali se vněm bublinky, ani to ''popraskání'' či žloutnutí 8)
.....::::Š110R::::......74
ex: uz moc aut mi proslo pazourama..se snad ani neda spocitat
aktuální: VW Passat B5 +mrdinka na skákání a prodej

Nissan Patrol W160 3,3D(SD33)-No turbo, No Brakes
Kdo nespí.....NEZASPÍ !!!

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

Dejv píše:
habitat3 píše:
poradím ti, když semsi tvaroval čitou na skútra, tak sem si plexi celý polepil lakýrnickou páskou(tou papírovou žlutou) a když sem to nahřejval tak se to plexi nepřipalovalo a nedělali se vněm bublinky, ani to ''popraskání'' či žloutnutí 8)
no tak to je super rada nad zlato..na to bych neprisel..diky moc.. 8)

*re
jinak slo to tvarovat dobre..?nezacala horat ta paska..? :?

OXiDE.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXiDE.cz »

svanco1915 píše:já už ji dělám rok mezitim sem tam měl 2 druhy těd sem zustal u jedne sem spokojeny ale přes zimu se na to sto pro vrhnu.Scháněl sem i ty nalepovaci odrazky a nikde nic.Jen nevim jak udělat takovy žlabek pro ty diody aby měl to korytko.To je všechno tvarovane jak se podívaš na origo.Co mám je to plexi a to byl porod to tenke sehnat.BYlo mi doporučeno v troubě nahřat a pak šup tam stim
tak tak, my jsme na základce dělali plastovou vaničku na mejdlo a dělali sme to tak že se udělalo kopyto - jak negativní tak pozitivní část - musí se počítat s tim že se tam musí vejít tvarovanej materiál. Pak jsme tu plastovou destičku nahřáli až byla hodně měká - jak kdyby byla z měký gumy. Pak sme to dali do formy a přitiskly druhým koncem. Když to zchladlo, tak jsme to vyndali a bylo to. Nevim ale jestli to jde použít u plexi - nevim jestli by se pak přes něj dalo koukat.
Felda forever

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

OXiDE.cz píše:
svanco1915 píše:já už ji dělám rok mezitim sem tam měl 2 druhy těd sem zustal u jedne sem spokojeny ale přes zimu se na to sto pro vrhnu.Scháněl sem i ty nalepovaci odrazky a nikde nic.Jen nevim jak udělat takovy žlabek pro ty diody aby měl to korytko.To je všechno tvarovane jak se podívaš na origo.Co mám je to plexi a to byl porod to tenke sehnat.BYlo mi doporučeno v troubě nahřat a pak šup tam stim
tak tak, my jsme na základce dělali plastovou vaničku na mejdlo a dělali sme to tak že se udělalo kopyto - jak negativní tak pozitivní část - musí se počítat s tim že se tam musí vejít tvarovanej materiál. Pak jsme tu plastovou destičku nahřáli až byla hodně měká - jak kdyby byla z měký gumy. Pak sme to dali do formy a přitiskly druhým koncem. Když to zchladlo, tak jsme to vyndali a bylo to. Nevim ale jestli to jde použít u plexi - nevim jestli by se pak přes něj dalo koukat.
to by to kopyto muselo byt uplne presne..jakykoliv hrbolek tam bude videt.. :roll:

OXiDE.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXiDE.cz »

habitat3 píše:
OXiDE.cz píše:
to by to kopyto muselo byt uplne presne..jakykoliv hrbolek tam bude videt.. :roll:
prave, u plexi je to prakticky nepouzitelny, to by se forma musela udelat otisknutím originálního skla - pokud neni zevnitř hrbolatý - nebo nemá jehlánky na rozptýlení světla
Felda forever

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

mno kazdopadne ne sobotu a nedeli musim koupit plexi a budu zkouset.. :) a pak nahodim foto..

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 11 srp 2014 10:41, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

Taboo píše:Mala rada :wink: : Pouzijte material, kteremu se rika Butyrate (presne "cellulose acetate butyrate") a metodu "vacuum forming" (ke ktere staci i vetsi domaci vysavac a trouba, ve ktere zahrejete ten Butyrate pri teplote 175*C po dobu priblizne 90 sekund).
:wink:
Prosim te co je to ten Butyrate..?ted sem to hledal,ale vetsinou jsou to stranky zamereny na sport a prodej vitaminu.. :roll:

JInak mas s tim nejakou zkusenost..?myslim vyrobou cirych svetel..? :?
diky za rady 8)

OXiDE.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXiDE.cz »

Taboo píše:Mala rada :wink: : Pouzijte material, kteremu se rika Butyrate (presne "cellulose acetate butyrate") a metodu "vacuum forming" (ke ktere staci i vetsi domaci vysavac a trouba, ve ktere zahrejete ten Butyrate pri teplote 175*C po dobu priblizne 90 sekund).
:wink:
To zni pekne. Hod sem jeste nejake info. Chystam se na to v zime - na dlouhy vecery :)
Felda forever

Conscious

Příspěvek od Conscious »

Makrolon by nešel? Když se z toho dělaly okna na závodní speciály... A je to za pusinu. Docela mě tohle zajímá,na moje aute nelze koupit z tohoto sortimentu vůbec nic takže mě čeká samodomo. Takže čekám na zkušenosti. 8) :lol:
BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 11 srp 2014 10:42, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“