Představuji vám svého VW Bolfa…Asi si říkáte Bolfa?To je nějaký nový model od VW?Omyl!Jedná se o čtyrkového Golfa s předkem z Bory.Dnes už to je to běžná úprava ve světě tuning,nejedná se totiž o nic těžkého,stačí vyměnit kapotu,blatníky,světla a nárazník s maskou,popřípadě sladit lak a je hotovo.Moc se mi tahle úprava líbí proto sem se dlouho rozhodoval jí uskutečnit i na modelu.Jenže se mi nechtělo investovat do dvou modelů a potom je řezat,tak sem nejdřív scháněl samotnou karoserii z Bory,jenže nenašel.Tak sem zakoupil Boru od Welly,měl jí chvíli doma,nevinně jí snížil a nasadil nová kola a tak šibalsky na ní koukal co s ní dál.Bála se potvůrka,ale zatím sem pořád přemýšlel.Až jednoho osudového dne se mi naskytla koupě Golfa IV od Burraga,kterého sem dlouho scháněj.Přinesl sem si ho domů,postavil ty dvě fauvéčka vedle sebe a bylo jasno.Nejdříve sem však vybrousil z Golfa všechny lišty a většinu dělících rovin.Potom sem si oba modely odnesl do dílny a nešťastnou náhodou mi na ně upadla flexa,no dobře,tak to trochu kecám a kradu slova od maxiperverz….prostě sem vzal pilku na železo a bylo hotovo.Pak už se jen tmelilo,lícovalo a brousilo.Jenže já sem nezůstal jen u toho.Ještě sem navíc zahladil lištu na předním nárazníku,protáhl ho víc k zemi,zabavil masku znaku,zahladil blinkry a žlábky klik,protáhl víko třetích dveří,zahladil jejich kliku a znak na nich,protáhl zadní nárazník a nechal v něm prolis pro SPZ.Když bylo vše perfektně vyhlazeno a připraveno pod lak,stříkl se celý Bolf do hnědé kaštanové z palety škoda.A jako třešnička na dortu se nasadila nová paprsková kola s černými středy,zatmavená přední světla,maska v černé leské,mřížka nárazníku se lákla do černé lesklé,obohacena o SPZ v pravém rohu a zadní světla byla zbavena vroubkování,takže sou nyní krásně hladké.Interiér také nezůstal sériový.Je nyní celý nalakován v tmavě hnědé,ovšem matné,v kombinaci s tmavě krémovou,opět matnou a některé detaily matnou černou.No a to je konec příběhu.Celá úprava mi zabrala zhruba 2 měsíce,ale samozřejmě sem nepracoval každý den,jen když byl čas a nálada.A říkáte si,jak to dopadlo s Borou?Ta je chudinka zatím zaprášená v dílně,sice už má dopasovaný nový předek….ale to zase příště.
Zajímalo by mě kolik lidí se takový sloh bude číst,ale nevadí,jistě čekáte na fotky,pár vám jich tu dám,takových štědrodenních,pěkně sem u nich venku promrznul a chudák Bolf taky,ale snad se alespoň pokocháte…
VW Bolf by Mr.Stilisimo
Autor: Mr.Stilisimo
Značka a model: VW Golf IV + VW Bora
Výrobce: Burrago + WELLY
Měřítko: 1:24
Typ: kovový model
Provedené úpravy:
Exteriér
předek z Bory,karoserie zbavená lišt a dělících rovin,zahlazený a prodloužený nárazník,zahlazené blinkry,maska bez znaku,zahlazené žlábky klik,zahlazené a prodloužené kufrové dveře,prodloužený a zakulacený zadní nárazník s výklenkem pro SPZ,nalakováno hnědou metalízou z palety škoda + maska a mřížka nárazníku do černé lesklé,zatmavená přední světla,vyhlazená zadní světla,SPZ s nickem,nová paprsková kola s černými středy
Interiér
nalakován do matné tmavě hnědé v kombinaci s matnou tmavě krémovou + některé části matnou černou
FOTO:
interiér: