Hledáte V10 pro rodinu a na nákupy?

Tiskové zprávy, novinky na auto trhu, technika, srazy a nejen to :o)

Moderátor: Eiffel

Odpovědět
admin
Administrátor
Příspěvky: 190
Registrován: 26 říj 2012 13:19

Hledáte V10 pro rodinu a na nákupy?

Příspěvek od admin »

Pokud hledáte rodinné vozidlo s motorem V10 a nutně jej potřebujete ve verzi kombi, musíte si v podstatě vybrat mezi Audi RS6 (2008-2010) a BMW M5 (E60/E61). Jedná se o dva mohutné rodinné vozy s dlouhou střechou a dvěma nejšílenějšími spalovacími motory poslední doby. Pojďme si tento problém trošku rozpitvat.

E60.jpg
M5 (E60/E61) je dodnes mnohými nadšenci BMW považován za jeden z nejlepších strojů, které kdy bavorská společnost vyrobila. Je tu však jeden problém - sedmistupňová jednospojková automatizovaná manuální převodovka SMG. Je to nejslabší článek rovnice, který nikdy nedokázal držet krok s vysokootáčkovým motorem V10. Automatická převodovka je jednoduše slabým článkem zabíjejícím velkou porci zábavy a výkonu. Vždy je však k dispozici řešení - stačí sedmistupňovou převodovku nahradit klasickým šestistupňovým manuálem. Zní to jednoduše že?

Pak je tu ale další problém. Šestistupňový manuál převodovka byl k dispozici pouze v Severní Americe, zatímco karosářské provedení kombi se prodávalo výhradně v Evropě. Co když tedy někdo bude chtít kombi s manuální převodovkou? Na pomoc přicházejí lidé ze společnosti EverythingM3s (UK), kteří poskytují veškeré své know-how v oblasti práce s výkonnými vozy Bimmers. Jeden z jejich nejnovějších projektů splňuje přesně výše uvedená kritéria - V10 pod kapotou, karoserie ve stylu kombi a tři pedály pod volantem. Má to ale jeden malý háček a to jsou kačky.. Nebudeme chodit kolem horké kaše ani ranec štěstí. Samotná úprava přesahuje cenovku 10 000 € a to nemluvím o E61 s V10.




Bílá M5 Touring, která se objevuje na videu v horní části této stránky, bude brzy odeslána svému novému majiteli, ale kanál Supercar Driver na YouTube dostal exkluzivní přístup na jeden den za volant. Nebudeme vám kazit všechnu tu zábavu, které budete svědky a kterou si budete moci užít, ale zmíníme jen, že vůz se v zatáčkách cítí naprosto úžasně, soudě podle reakcí řidiče. Přirozeně přeplňovaný motor je zase naprostá pecka z dob, kdy omezovač otáček seděl mnohem výš než u většiny moderních vozů.
E61.jpg

Odpovědět

Zpět na „News Room“