Nejlevnější povinné ručení? Už nemusíte hledat

Tiskové zprávy, novinky na auto trhu, technika, srazy a nejen to :o)

Moderátor: Eiffel

Odpovědět
admin
Administrátor
Příspěvky: 190
Registrován: 26 říj 2012 13:19

Nejlevnější povinné ručení? Už nemusíte hledat

Příspěvek od admin »

Kdo by pro své auto nechtěl mít výhodné a ještě to nejlevnější povinné ručení. A právě v tomhle článku vám poradíme, kde ho najít! Navíc ho zvládnete sjednat během pár minut, a to klidně i z vlastního gauče přes telefon nebo počítač. Pojďte se na to podívat.

Proč mít povinné ručení
Povinné ručení musí mít podle zákona každý, kdo vlastní auto evidované v registru vozidel. Bez něj vyjet na silnici zkrátka nesmíte. Jedná se o pojistku odpovědnosti z provozu vozidla, takže pokud způsobíte dopravní nehodu, škoda na majetku nebo zdraví třetích osob bude zaplacená právě z povinného ručení.


Pozor na pojistné limity a zbytečné přeplácení
Zákon nám v tomhle případě ukládá i minimální pojistné limity, pro škody na zdraví i majetku, které naše povinné ručení musí mít. V obou případech se jedná o 35 000 000 Kč. Na první pohled se to může jevit jako vysoká částka, ale nenechte se mýlit. V případě, že byste způsobili hromadnou nehodu, nebo škodu na zdraví s trvalými následky nebo dokonce s následkem smrti, stačit vám rozhodně nebudou. Proto se vyplatí je při výběru a nastavení pojistky raději navýšit.
lamborghini-g75d956e5c_1280.jpg

Zároveň je důležité na pojistce zbytečně nepřeplácet. Toho nedocílíte tím, že budete zajištění uvedené v pojistce držet při zemi, ale že alespoň co dva roky provedete její revizi a podíváte se, jestli pro vás na trhu není výhodnější produkt. Výběrem toho správného pojištění totiž můžete ušetřit až 67 % nákladů na pojistném - a nad tím už se vyplatí uvažovat. Takže neváhejte a podívejte se na srovnání povinného ručení.

Co by ve správném povinném ručení nemělo chybět
Kromě odpovídajících pojistných limitů se v nabídkách povinného ručení zaměřte i na:

Asistenční služby - ty mohou obsahovat čistý základ, ve kterém najdete např. příjezd mechanika na místo, opravu na místě a odtah do servisu. Rozšířená asistence pak nabízí i zajištění náhradního ubytování, náhradní vozidlo, uschování nepojízdného vozu, pomoc tlumočníka pokud jste v zahraničí apod.

Užitečná připojištění - skel (čelního, všech i zrcátek), střet se zvěří (oceníte nejen na podzim a na jaře), úraz (řidiče i všech členů posádky), živly atd.

Jedná se zkrátka o zajištění, které v určitých chvílích umí vytrhnout trn z paty a ušetřit nemalé náklady.


lamborghini-huracan-g85182d4b6_1280.jpg

Kalkulačka povinného ručení
O co se jedná? Kalkulačka povinného ručení je užitečný a přehledný online nástroj, který slouží k rychlému srovnání povinného ručení. Stačí do ní zadat základní údaje o vašem vozidle (stáří, typ a model vozu, výkon atd.) a pojistníkovi (věk, bydliště, bonusy / malusy). Během chvíle pak uvidíte přehledně porovnané nabídky, a to včetně ceny.
Přes kalkulačku si můžete povinné ručení sjednat a všechny dokumenty (i zelená karta) vám během chvíle přijdou do vaší e-mailové schránky. Pak už jen stačí uhradit pojistné a máte hotovo.

Odpovědět

Zpět na „News Room“