Speciálně upravené vozy potřebuji kvalitní pojištění

Tiskové zprávy, novinky na auto trhu, technika, srazy a nejen to :o)

Moderátor: Eiffel

Odpovědět
admin
Administrátor
Příspěvky: 190
Registrován: 26 říj 2012 13:19

Speciálně upravené vozy potřebuji kvalitní pojištění

Příspěvek od admin »

Každý řidič samozřejmě zná povinné ručení, které jak už název napovídá, musíme mít každý povinně. Pokud však máte vůz, kterého si tak nějak ceníte, je to váš miláček a má nějaké ty úpravy, určitě se vyplatí investovat do takového pojištění, které bude mít větší smysl než klasické povinné ručení jako takové. To je totiž úplným základem, ale vaše auto si určitě zaslouží více.

Proč je havarijní pojistka důležitá?
Kromě povinného ručení byste měli především zauvažovat nad havarijním pojištěním. Je přitom úplně jedno, zda máte nový nebo starší vůz, pokud má pro vás nějakou hodnotu, na těchto věcech v zásadě nesejde. Sjednat tento typ pojištění můžete pro jakýkoliv automobil. Pokud se bojíte, že to bude stát příliš peněz, tak v tomto případě nejsou ceny pojistek vysoké. Je to zejména díky stávající konkurenci mezi pojišťovnami na trhu. A i nízká pojistka vám potom může pomoci pokrýt nákladnou opravu.

A o co se vlastně u havarijního pojištění jedná? Jak plyne z názvu, chrání při dopravní nehodě. Zatímco v případě povinného ručení se hradí případné škody na majetku a zdraví jiných osob z pojistky viníka, tak havarijní pojištění uhradí škodu vám, v tom případě, že právě vy budete viníkem. Pokud tedy někoho nabouráte, můžete si z havarijní pojistky nechat opravit auto. A určitě si nebudeme nalhávat, že něco takového se vám stát nemůže, protože okolnosti na silnicích se mohou vyvinout různě a viníkem dopravní nehody se můžete stát ani nevíte jak.

Chrání vás nejen při nehodě
Velkou výhodou havarijní pojistky je ale také skutečnost, že nechrání pouze pro případ dopravní nehody. Takže i když si myslíte, že z vlastní viny nenabouráte, není pro vás toto pojištění od věci. Jaké další skutečnosti tady dokáže pokrýt? Jedná se zejména o:

• Poškození vozu přírodními živly
• Poškození vozidla vandalismem
• Krádež vozu


Je tedy patrné, že u havarijní pojistky se jedná o zajímavý druh pojištění, který pokrývá celou řadu případů. Měl by si ji tak se jednat každý, komu záleží na tom, aby v případě nejen havárie, ale i těchto dalších zmiňovaných událostí, nemusel platit nákladnou opravu ze svého.

Sjednání pojistky je naprosto jednoduché
Pokud se rozhodnete sjednat si pojištění tohoto typu, nemusíte mít obavy, že vás to bude stát spoustu běhání. V současnosti je naprosto běžné, že tento druh pojistky, stejně jako v případě povinného ručení, sjednáte snadno online. A online sjednání přináší další výhody. Je to především to, že si můžete vybírat, u koho se pojistit. Můžete si jednoduše vybrat díky srovnání těchto pojistek prostřednictvím srovnávačů. Na těchto speciálních portálech uvidíte, která havarijní pojistka je právě ta nejvýhodnější. Záleží samozřejmě také na tom, jaké zadáte vstupní parametry, a podle toho si vytvoříte pojistku přesně na míru. Pokud se budeme bavit o nastavení parametrů, tak se jedná zejména o:

• Výši pojistného krytí
• Rozsah ochrany


Je toho ale samozřejmě mnohem více, co si můžete k takové pojistce třeba i sjednat navíc. Může se jednat o různé asistenční služby, které se mohou hodit v případě nesnází na cestách. K dispozici má ale každá pojišťovna celou řadu dalších nadstandardních služeb.

Srovnejte si také povinné ručení
Zmiňované srovnávače pojištění vám samozřejmě srovnají také klasické povinné ručení. Pokud byste chtěli tip, na některý z těchto srovnávačů, můžete využít webových stránek www.povin.cz a podívat se, co vám která pojišťovna nabízí. Díky těmto nabídkám si můžete sestavit pojistkou přesně na míru. Ať již si ale sjednáte pouze povinné ručení nebo také havarijní pojistku, už se vám díky tomuto a dalším srovnávačům nikdy nestane, že ji zbytečně přeplatíte.
Přílohy
Luebeckerin-ueberschlaegt-sich-mit-ihrem-Golf_big_teaser_article.jpg

Odpovědět

Zpět na „News Room“