VW Golf Mk2 | Automat

Pokud sháníte auto nebo chcete poradit co vše je potřeba při dovozu ze zahraničí či při koupi nového auta, pak jste zde správně.

Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi

Odpovědět
Hul1c
Příspěvky: 3
Registrován: 02 zář 2018 17:28

VW Golf Mk2 | Automat

Příspěvek od Hul1c »

Ahoj kucí,

Jsem tu novej, tak doufám, že jsem trefil správnou sekci, a snad nezakládám duplicitní téma.

Proč tu ale jsem. Sháním svoje první auto, a nemůžu se rozhodnout. V podstatě chci něco na rozježdění, s tím, že uvidím, jestli později koupím něco dražšího. V tuhle chvíli hledám auto do 35 tisíc (za pojízdné auto s výhledem investic do dodělků později), pokud možno menší, ideálně 3-dvéřové, pokud možno automat.

Nějak jsem se zakoukal do Golfu II. Všichni mě odrazují (náklady, bezpečnost,..), ale nějak mě to k němu táhne víc než k Puntu nebo AR156. A nenapadá mě, kde jinde se zeptat na zkušenosti, než tady.

Mám vyhlídlý Golf Mk2 1.6 PN GL s automatem z roku ‘89. Problém? Rez, únik oleje z rozvodovky, a propadlá STK. Šli byste do toho? Chtěl bych na to dát hezká kola a časem to dát nějak do pucu.

Je třeba možnost zbavit auto rzi? Viděl jsem fotky a videa, kdy se z karoserie všechno sundá, vyvaří se rez a znovu se přelakuje. To předpokládám stojí ranec, že? A rozvodovka asi to samé..

Nevím, jestli někdo odpoví, ale doufám v alespoň jeden hlas, který mě podpoří v koupi ))

Díky za každou odpověď, mějte se.

Uživatelský avatar
m.artty
Moderátor
Příspěvky: 8238
Registrován: 23 čer 2009 22:23
Bydliště: Litvínov
Kontaktovat uživatele:

Re: VW Golf Mk2 | Automat

Příspěvek od m.artty »

Rozhodoval bych se podle toho, jak moc je to rezavé. Důležitá otázka je také to, jestli seš schopen si na autě dělat sám nebo to budeš strkat na každou blbost do servisu. Ač jezdím Opelama, tak mé první auto byl Golf II 1,6D a můžu proti tomu autu říct nic špatného.

Každopádně nevím jestli je nejlepší si od začátku zvykat jen na automat. Automat je paráda, ale když nebudeš umět s manuálním řazení, tak nejsi řidič, ale jen uživatel auta.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

Uživatelský avatar
Beaver
Příspěvky: 6553
Registrován: 17 srp 2004 09:01

Re: VW Golf Mk2 | Automat

Příspěvek od Beaver »

m.artty píše:...když nebudeš umět s manuálním řazení, tak nejsi řidič, ale jen uživatel auta...
Neříkám, že to je zrovna tenhle případ, ale možná umí, jen má zdravotní důvody. Pár takových lidí znám, manuál by rádi, ale přineslo by jim to dost komplikací.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Toyota RAV4 2.5 Hybrid '16 (114 kW/213 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Uživatelský avatar
H.o.m.i.e.
Příspěvky: 655
Registrován: 14 črc 2008 16:08
Bydliště: kósek vod Brna

Re: VW Golf Mk2 | Automat

Příspěvek od H.o.m.i.e. »

Hele opravit se dá všechno ale jak už tady psali...jde o to jestli si to dokážeš udělat sám. Pokud ne tak bych se díval po něčem do čeho nebudeš muset hned z fleku vrazit další ranec aby jsi mohl jezdit. Ten automat je samozřejmě dost omezující co se týče výběru no, poradil bych ti starý suzuki swift kolem roku 2003 který stojí hubičku ale ty v automatu neseženeš. Je na prodej pár kusů se ztp úpravou ale to jestli chceš automat kvůli zdravotním potížím nebo ne můžeme jenom hádat. :wink:

Hul1c
Příspěvky: 3
Registrován: 02 zář 2018 17:28

Re: VW Golf Mk2 | Automat

Příspěvek od Hul1c »

Ahoj chlapi, moc Vám děkuju za odpovědi. No, to je právě ten problém; na autě si nic neopravím sám (nemám na to znalosti, nářadí ani prostor, natož dostatek zručnosti :)). Takže bych všechno nechával někde dělat, a třeba vyvaření celé kastle jsme v žádném ceníku nenašel. Jsou zrezlé prahy, nádrž a podlahy.

A k automatu.. není to ze zdravotních důvodů, ale nejsem žádnej řidičskej zázrak, a chtěl bych si tak ušetřit problémy s rozjezdem do kopce a chcípání motoru na rozjezdu na světlech..

Takže myslíte, že G2 raději ne?

Uživatelský avatar
H.o.m.i.e.
Příspěvky: 655
Registrován: 14 črc 2008 16:08
Bydliště: kósek vod Brna

Re: VW Golf Mk2 | Automat

Příspěvek od H.o.m.i.e. »

Šukat taky neumíš hned...všechno je o praxi. Za mě...kup nějakej rozumnej manuál a jezdit. Když se to naučila moje máti tak se to naučí i zbytek :lol: . Je to o tom "dostat to do těch nohou". Někdo je talent, někdo ne. Ale týden za volantem a nebudeš s tím mít problém si myslím. Já rovnou z autoškoly skočil na kamion a během týdne jsem neměl problém zacouvat kamkoli. Je to o praxi tečka 8)

Hul1c
Příspěvky: 3
Registrován: 02 zář 2018 17:28

Re: VW Golf Mk2 | Automat

Příspěvek od Hul1c »

Homie, díky moc za reakci. Já ale fakt neumim moc řadit; na motorce mi to nevadí, ale v aute je to něco jinýho (rozjíždění do kopce, parkování atd). Kdybych to neměl na dojíždění do práce v nejucpanější části prahy, tak to neřeším, ale takhle bych se s manuálem fakt bál o ostatní auta :(

Uživatelský avatar
LiberaleMiguel
Příspěvky: 3089
Registrován: 04 srp 2011 19:12
Bydliště: Havířov

Re: VW Golf Mk2 | Automat

Příspěvek od LiberaleMiguel »

Do Prahy bych klidně ten automat bral taky, tam je to volba logiky.

Co se týče vyvaření kastle, tak na to ti nikdy nikdo žádný ceník nesestaví, protože je to vždycky hodně individuální. A kolikrát si říkáš, že tam budeš stačít jen A a B a jak to rozebereš, tak zjistíš, že tam je třeba udělat celou abecedu i s číslama :D

Jinak já na autě taky, když jsem ho kupoval, neuměl ani vyměnit olej, ale prostě jsme se naučil a minuý měsíc jsem si tam dodělal i turbo. Není to zase tak těžké, já jsem taky lopata, co se zručnosti týče, ale chybama se člověk učí. Když žádné neuděáš, tak se nic nenaučíš
Keep /-/atin'

Cokoliv Polsky, Allegro -> SZ nebo ideálně rovnou Facebook

Skořepiny na míru

Rudi
Moderátor
Příspěvky: 11957
Registrován: 22 srp 2004 13:03
Bydliště: OK
Kontaktovat uživatele:

Re: VW Golf Mk2 | Automat

Příspěvek od Rudi »

Vzhledem k tomu, v jakým je to stavu a jakým zlatem jsou dneska placený tyto řemesla, tak by ses nedoplatil. Kup si cokoliv jinýho v automatu, třeba Golf 3 nebo 4, případně úplně něco jiného.
BTW v Praze bych šel taky do automatu, tam se to na kolony hodí, ale pokud bych se měl rozjezdit, tak určitě do manuálu, pokud se to nenaučíš teď, tak už nikdy...
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Odpovědět

Zpět na „Ojetá auta / Nová auta“