Nevím jestli už tu tohle téma náhodou není, ale já ho nenašel.
Chci dát do barvy brzdiče a bubny, co můžete doporučit aby to vydrželo a neloupalo se?
Abych nekoupil nějakou barvu za hafo peněz a ono by se to zachvíli oloupalo...
používám normální barvu z baumaxu v plechu, nepoužívám tak zvané na brzdiče a drží to normálně, každý rok znovu natřu a v pohodě, neloupe se ani při použití wapky, mám 4x kotouč.
Brzdovka po brzdách běžně neteče, ale při kontaktu jakékoliv barvy s brzdovkou je to jen otázka času. Brzdovka likviduje vše na co příjde. Nicméně to ale nemá smysl řešit, protože tekoucí brzdovka není standardní stav.
Jezdíš Volkswagenem a neznáš VWshop.cz? Chyba chyba chychaa..
tekoucí brzdovka ne, ale občas se brzdy odvzdušňujou, takže sem tam ukápne. ale souhlasim, že to asi nevydrží žádná barva, proto nechápu proč vyhazovat 700 za tuhle barvu
bóďa píše:tekoucí brzdovka ne, ale občas se brzdy odvzdušňujou, takže sem tam ukápne. ale souhlasim, že to asi nevydrží žádná barva, proto nechápu proč vyhazovat 700 za tuhle barvu
U barvy na brzdové ústrojí jde hlavně o tepelnou odolnost a odolnost proti agresivním látkám jako je třeba sůl.
Lze to natřít vším co máš po ruce, ale tyhle barvy jsou na to určené a je to jistota. Ono pak drhnout oloupaný brzdič jenom kvůli ušetřené dvoustovce neni žádný med.
Jezdíš Volkswagenem a neznáš VWshop.cz? Chyba chyba chychaa..
no tak jasný, můžeš koupit "FOLIATEC barva na brzdiče", protože je v názvu, že je na brzdiče. na plot kolem baráku zase můžeš koupit "PEPA Z DEPA barva na plot". nebo můžeš koupit alkyton nebo hammerite za dvě kila a udělat plot i brzdiče a místo jednoho auta deset aut . teplotní odolost mám vyzkoušenou v provozu, upřímně 300°C jako ta foliatec snad vydrží každá barva.... a po prosolený zimě mi to taky nikdy neslezlo. respektive ani po několika zimách. ale každýho věc
čao, chtěl bych se zeptat jestli stačí brzdiče nastříkat tou barvou napřímo a udělat třeba 2 vrstvy a nebo se musí použít i základovka a popřípadě jaká poraďte dík