Podvozek/podvozky

Nápravy, podvozky, snižování, brzdy, řízení - vše kolem náprav a brzd

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma

Odpovědět
HANYSx

Re: Podvozek/podvozky

Příspěvek od HANYSx »

fokr_jr píše:
ma nekdo nejakou odezvu odsud?

super jednání, cca měsíc trvá výroba, pokud potřebuješ předlohu ti pošlou do týdne zpět, jezdim už na druhym autě a max spokojenost, auto i po roce ježdění na mm stejně vysoko jako když byly pružiny nový... akorát na hondu se mi podařilo zadat parametry pružin tak abych byl s výslednými jízdními vlastnostmi spokojen až napodruhý
cca 6000,- za 4 včetně komaxitu

tom96
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom96 »

zdravím,

auto se po zimě bude snižovat. předek určitě -40mm bud to weitec nebo supersport. Otázka ale zní. V kufru bude pořád cca 70 - 90kg a nechtěl bych mít předek vejš jak zadek. Já si myslím, že budu potřebovat -40mm do předu a -35mm do zadu. Myslím si to správně nebo by to chtělo větší rozdíl a nebo uplně nejlíp. Mohl bych použít -40mm do předu i do zadu díky

volvik

Příspěvek od volvik »

Nedavno jsem koupil TA-Technix a max spokojenost sedi dobre a neni to tuhe ani mekke je to opravdu na nase cesty 8)
Peugeot 106 GTI

PachezZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PachezZ »

Nejaky zkusenosti s Monroe Sensatrac ? nebo Monro-matic+
TDi - Ten Dým Ignoruj
Ford Probe 2,5 24v rv.95

Bezdak69

Příspěvek od Bezdak69 »

Ahoj, prosim Vas viete mi povedat neico k tomuto K.A.W., bolo by to pre fitat barchettu :
http://cgi.ebay.de/Fahrwerk-Fiat-Barche ... dZViewItem" onclick="window.open(this.href);return false;
http://cgi.ebay.de/Fahrwerk-Fiat-Barche ... 1|294%3A30" onclick="window.open(this.href);return false;

Chcel by som znizit auto, ale nechem do toho vela investovat, porpipade daku inu alternativu
Fiat Barchetta LE -1998. 96 kW, objem 1.747, 1.260 kg, 9,6 l na 100 km
Skoda Octavia Super - 1960
Som Amater - ale snazim sa

Berry
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

Ahoj chtěl jsem se zeptat, asi je to stupnidní dotaz a měl bych googlit, ale nějak se nedaří.
Chtěl jsem se zeptat jak je docíleno snížení Fabie RS oproti seriove fabce (Fabie RS je snizena o 15mm oproti seriove), zda je toho docileno pouze pruzinami a nebo komplet podvozkem, na to asi muj uplne debilni dotaz zda podvozek z fabie hatchback jde na fabii combi diky moc za info
Seat Ibiza 6L1 1.4 16V Reference
Skoda Octavia II FL 1.2 TSI Elegance
Skoda Rapid 1.2 TSI StylePlus
Skoda Octavia RS III 2.0 TDI RS Challange

Berry
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

Lamo diky za info tak pulka problemu vyresena 8) , ted jestli to snizeni je jen brkama nebo i tlumicema, nebo zda tlumice jsou stejny jako u TDI PD 74Kw a dali tam jen uzsi a nizsi pruziny :?
Seat Ibiza 6L1 1.4 16V Reference
Skoda Octavia II FL 1.2 TSI Elegance
Skoda Rapid 1.2 TSI StylePlus
Skoda Octavia RS III 2.0 TDI RS Challange

Stiloman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stiloman »

Berry píše:Lamo diky za info tak pulka problemu vyresena 8) , ted jestli to snizeni je jen brkama nebo i tlumicema, nebo zda tlumice jsou stejny jako u TDI PD 74Kw a dali tam jen uzsi a nizsi pruziny :?
a nechceš štelovák?
http://tuningforum.cz/viewtopic.php?f=9 ... 1#p1611221" onclick="window.open(this.href);return false;
...... tak už jsem taky "TDI"pozitivní
okta kombi 4x4"powered by TDI Fun" 19";-).....still in progress

tom96
Kontaktovat uživatele:

sportovní pružiny

Příspěvek od tom96 »

zdravím

jen by mě zajímalo jaký může být rozdíl ve výrobě případně nejspíš použití jiných materiálu u levných sportovních pružin?

ptám se z důvodu značky MTS TECHNIK, která nabízí snížené pružinu velmi levně. A zajímá mě jaký je tam rozdíl od např. v-maxx, weitec, supersport a dalších levných sportovních pružin? Chci to pouze na to poslat auto trochu dolů bez toho abych dělal prasárny jako řezání či používat ty spony. Ale samozřejmě zase abych to za pár měsíců neměnil nebo aby se chování auto nezhoršilo oproti origo pružinám

Rolljoin
Kontaktovat uživatele:

Re: sportovní pružiny

Příspěvek od Rolljoin »

tom96 píše:zdravím

jen by mě zajímalo jaký může být rozdíl ve výrobě případně nejspíš použití jiných materiálu u levných sportovních pružin?

ptám se z důvodu značky MTS TECHNIK, která nabízí snížené pružinu velmi levně. A zajímá mě jaký je tam rozdíl od např. v-maxx, weitec, supersport a dalších levných sportovních pružin? Chci to pouze na to poslat auto trochu dolů bez toho abych dělal prasárny jako řezání či používat ty spony. Ale samozřejmě zase abych to za pár měsíců neměnil nebo aby se chování auto nezhoršilo oproti origo pružinám
nahoře mezi důležitýma jsou podvozky. Stačí pročíst a vše se dozvíš :wink:
EX: Audi A4 Avant 1,9TDi quattro
NOW: TDpoVWa GIII

tom96
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom96 »

No já to pročítal kolikrát (je pravda, že už je to dýl) Ale na tohle tam nikdo nic nemá. Případně jestli víš, že se to tam řešilo můžeš mi pls napsat kde přesněji? rád si to přečtu díky. Je to pořád o tom jsou tyhle dobrý nebo tyhle a co tohle. když jsem tam asi před měsícem něco psal se zeptat tak tam nikdo nenapsal. proto jsem to nenapsal přímo do toho. Každopádně se to může smazat už je to vyřešený. Shodlo se víc lidí, že tam není co posrat a oproti levnejm pružinám viz weitec a další to bude všechno na jedno brdo

Rolljoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rolljoin »

tom96 píše:No já to pročítal kolikrát (je pravda, že už je to dýl) Ale na tohle tam nikdo nic nemá. Případně jestli víš, že se to tam řešilo můžeš mi pls napsat kde přesněji? rád si to přečtu díky. Je to pořád o tom jsou tyhle dobrý nebo tyhle a co tohle. když jsem tam asi před měsícem něco psal se zeptat tak tam nikdo nenapsal. proto jsem to nenapsal přímo do toho. Každopádně se to může smazat už je to vyřešený. Shodlo se víc lidí, že tam není co posrat a oproti levnejm pružinám viz weitec a další to bude všechno na jedno brdo
mám weitec a jsem spokojený, není to tvrdé a hezky si to sedlo

tom96
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom96 »

Rolljoin píše: mám weitec a jsem spokojený, není to tvrdé a hezky si to sedlo
no a to jsem právě řešil. jestli to může být jiné. protože za tu cenu weitecu si ty polský můžu koupit 2x :-) Ale je to fuk už jsem je objednal uvidím. podle mě tam fakt není co podělat. je na to 2 roky plus maj TUV certifikát. takže to rok vydrží a potom jim to hodím na hlavu :-)

crazyape

Příspěvek od crazyape »

Ja mel koni sport a vzadu motorcraft sport... kvuli tvrdosti a nekonecne domrdanosti vsech komponentu na predni naprave.. hlavne ramen sem se nasral prodal a koupil seriove kayaby + pruziny weitec... Ale v zime sem zainvestoval do polo uniballu a to do powerflexu coz rekneme vyresilo muj problem.

A zase zjistuju ze ta kombinace tech kayab a pruzin weitec (-35) je docela na hovno... zadek me predbiha a cele se to tak vlni a nejsem si tim moc jistej v zaatckach...

Tak premyslim zase o nejake variante sportovne ladeneho podvozku. Muj problem je ale ze s autem jezdim i normalni trasy typu Praha apod. Puvodne sem premyslel o GT cupline coz sem se dozvedel ze je defakto JOM....a mrdka, nevim jestli ma cenu resit tyto levne podvozky? S autem najezdim tak 10tis rocne. Mam rad ostrou jizdu.

A nebo sehnat na predek znovu KONI sport a do zadu mrsknout treba prave ty GT cupline. Mate nekdo nejake typy cenove dostupneho setu ale zaroven aby auto nebylo takove kozoidni?? :D
Kola 17 205/40 motor bude 110kw

Sails66

Příspěvek od Sails66 »

Ahoj, chci se zeptat....koupil jsem si pevný podvozek Supersport se snížením 35. Prodejce uvádí "5-krát nastavení na zadní ose" ale vůbec nevim v čem spočívá tohle nastavení. Neví někdo jek se to nastavuje? Budu rád za jakoukoliv radu. :wink:

Stiloman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stiloman »

Sails66 píše:Ahoj, chci se zeptat....koupil jsem si pevný podvozek Supersport se snížením 35. Prodejce uvádí "5-krát nastavení na zadní ose" ale vůbec nevim v čem spočívá tohle nastavení. Neví někdo jek se to nastavuje? Budu rád za jakoukoliv radu. :wink:
nemáš náhodou na zadním tlumiči 5 drážek a misku pod pružinu volnou?
měla by tam být segerka a tím pádem si nastavíš výšku

Sails66

Příspěvek od Sails66 »

To Stiloman: Už asi vím jak jsi to myslel ale já nemám pružinu nasazenou na tlumiči. Je zvlášť na nápravě. Tak to asi nepude co?

Stiloman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stiloman »

a není pod pružinu takový mezikus?

Sails66

Příspěvek od Sails66 »

Právě že nic takového mi s podvozkem nepřišlo. Čekal jsem že bude nějaká štelovací miska která bude pod pružinou ale nic takového nepřišlo. :?

Bezdak69

Příspěvek od Bezdak69 »

Po prestudovani vsetkch predchadzajucich stranok som dospel k zaveru ze ak nekvalitny podvozok tak racej ziaden. (nova skusenost, najskor citaj potom sa pytaj :).
Chcel by som znizit auto koly vzhladu, a aspon trochu minimalizovat plavanie a naklananie v zakrutach, pri zachovani co najlepsieho konfortu, kedze autom jazdim po Prahe a na Vychodne Slovensko. Momentalne mam na aute 152 pneu 195/50, buducu sezonu mozno pridu 16".
Moja terajsia predstava je ze by som kupil sadu pruzin zo znizenim predu o 35-40 a vzadu 25-30. Momentalne tem necham seriove tlmice, a az skoncia zivotnost dokupim tu odporucane kayaby. Co si myslite o takomto rieseni?

A este otazocka, ak mam 15"kolesa a dam tam 16" (s mensim plastom, koly zachvani obvodu kolesa) medzera medzy kolesom a vrchnym lemom blatnika sa nezmeni, alebo ano?

Vdaka za vas nazor. p.

Rolljoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rolljoin »

Bezdak69 - A este otazocka, ak mam 15"kolesa a dam tam 16" (s mensim plastom, koly zachvani obvodu kolesa) medzera medzy kolesom a vrchnym lemom blatnika sa nezmeni, alebo ano?

samo že když dáš takovou pneu aby se nezměnil obvod tak se logicky nemůže změnit mezera. Pokud teda bude stejná šířka a et disku, jinak kdyby ti trochu kola vylezly tak bude ta mezera vypadat asi menší.

Jinak jak už jsem tady psal mockrát prúžiny weitec -35 a origo tlumiče a pohoda 8)

Bezdak69

Příspěvek od Bezdak69 »

weitec neroby samotne pruziny na barchettu :( odkoho potom Hmm?

a je to problem ak dam veciu pneumatiku? okrem toho ze tachometer mi bude ukazovat nespravne, a neprejde to cez TK. vecsie ET dat nemozem, kedze vzadu mi uz teraz pneu lezu z podbehov.

Rolljoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rolljoin »

tyjo jako je to jen na tobě, já bych větší gumu nedával jen z toho důvodu že to nevypadá pěkně, přeci jen je hezčí nižší profil. Nevidím žádne pozitiva na tom mít větší gumu. Pokud teda s tou barchetou nejezdíš offroad :lol:

jen pro upřesnění čím vyšší ET tím ti kolo víc zaleze do blatníku

Bezdak69

Příspěvek od Bezdak69 »

Rolljoin a alternaticneho vyrobcu pruzin neporadis :)?

gumu veciu nedam, a et zvisovat velmi nechem, takze to ostava ze sa to znizenim zlepsi.

Vasekk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vasekk »

Rolljoin píše:Bezdak69 - A este otazocka, ak mam 15"kolesa a dam tam 16" (s mensim plastom, koly zachvani obvodu kolesa) medzera medzy kolesom a vrchnym lemom blatnika sa nezmeni, alebo ano?

samo že když dáš takovou pneu aby se nezměnil obvod tak se logicky nemůže změnit mezera. Pokud teda bude stejná šířka a et disku, jinak kdyby ti trochu kola vylezly tak bude ta mezera vypadat asi menší.

Jinak jak už jsem tady psal mockrát prúžiny weitec -35 a origo tlumiče a pohoda 8)
mezera se sice nezmění, ale opticky bude vypadat větší
SKODA SUPERB
Golf 1 Cabrio Karmann

Mustafa

Příspěvek od Mustafa »

Nemáte někdo zkušenosti s podvozkem KW? Jaký je rozdíl mezi KW v.1 INOX a KW v.2? Jsou tam nějaký rozdíly v tuhosti nebo tak? Stojí za to, abych si připlatil za v.2?
Fabia HTP+

Mike Mad
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike Mad »

kw1 je stelovaci vyska
kw2 ma stelovaci vysku a tuhost odskoku
kw3 ma vysku, tuhost odskoku, "priskoku" :D a tusim jeste neco

zalezi co od toho podvozku chces za sluzby, podle toho si vyber variantu (a tady podle ceny :wink: )
Volkswagen Jetta Mk2 Coupe US&A 2.0 16V ABF ... reconstruction
Volkswagen Bora Variant 1.9TDI ARL ... daily

Bezdak69

Příspěvek od Bezdak69 »

Tak som dnes cely den hladal a hladal a menim nazor zo vcera.
weitec - nieje nebude (pochybujem ze by pasovalo nieco z punta aj ked mam rovnaky podvozok)
do uvahy uz len prichadza v poradi od zatim najlepsieho aj ked draheho:

- Eibach -30 (5 326.65 Kč)
- Riegger -35 (3250 kc)
- Novitec -50/35 (3500 kc)
- KAW -35/-25

tlmice by som bral:
KAYABA Shock Absorber Excel-G/ Přední náprava - Plynokap (2.700,00 Kc)
KAYABA Shock Absorber Gas A Just/ Zadní náprava Monotube (1.420,00 Kc)

prosim a nazory pripadne o link na lepsiu cenu.

Bezdak69

Příspěvek od Bezdak69 »

Tak som sa rozhodol
pruziky:
Eibach -30 (5 326.65 Kč)

tlmice:
KAYABA Shock Absorber Excel-G/ Přední náprava - Plynokap (2.700,00 Kc)
KAYABA Shock Absorber Gas A Just/ Zadní náprava Monotube (1.420,00 Kc)

co nato poviete, pojde to dokopy, cena cca 10 tis. oplati sa to pocitim daky rozdiel oproti serii?

Odpovědět

Zpět na „Podvozek a brzdy“