Sp. pružiny. Které jsou nej ?

Nápravy, podvozky, snižování, brzdy, řízení - vše kolem náprav a brzd

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma

Beaver

Re: Sp. pružiny. Které jsou nej ?

Příspěvek od Beaver »

abbath píše:
JonnY píše:abbath: cize jedine o co ide je vzhlad?
tj ak nepotrebujes aby to lepsie jelo, len aby auto bolo nizsie.

co teda chces?
chci pouze aby slo auto trochu dolu :wink: tot vse...jizdni vlastnosti muzou zustat stejne ...ted mi to vyhovuje...chtel jsem pouze vedet zda mi k tomuto pomuzou pruziny...
Mhm, rád bych tě právě upozornil na to, že jízdní vlastnosti se ti můžou zhoršit.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Butcho

Příspěvek od Butcho »

tak tak 8)
FUCK AIRRIDE

jps

Příspěvek od jps »

já nepotřebuju žádnej tuning, já to mám čipnutý vole! :?:
Bohužel musim souhlasit s Aldou, JOM už NE!
jestli klesne ještě o dva centimetry, jak tady nekdo nadhodil, jsem v řiti, protože to jsou poslední dva co mi zbejvaj :(
samotný pružiny taky ani náhodou! To si fakt kup radši celej JOM-stejná cena jako za dobrý pružiny.. :P
Jinak mám v plánu InterAlloy, zatím jsem na ně nenašel nějaký negativní ohlasy..

abbath

Příspěvek od abbath »

jps píše:já nepotřebuju žádnej tuning, já to mám čipnutý vole! :?:
Bohužel musim souhlasit s Aldou, JOM už NE!
jestli klesne ještě o dva centimetry, jak tady nekdo nadhodil, jsem v řiti, protože to jsou poslední dva co mi zbejvaj :(
samotný pružiny taky ani náhodou! To si fakt kup radši celej JOM-stejná cena jako za dobrý pružiny.. :P
Jinak mám v plánu InterAlloy, zatím jsem na ně nenašel nějaký negativní ohlasy..
jestli sis nevsiml tak si chci koupit prave ty inter alloy.... :twisted:

OXiDE.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXiDE.cz »

pora´dte mi (nejlépe pošlete odkaz) - potřebuju u Felicie upravit podvozek aby se auto v zatáčkách tolik nenaklápělo, světlou výšku ponechat nebo minimálně snížit (nezajel bych pak bez problémů k našim do garáže) Stačí nějaký tvrdší pružiny, nebo doporučujete celej podvozek? Kde a za kolik? Plánuju to hned na začátek příštího roku - tak už sbírám informace :D
Felda forever

Beaver

Příspěvek od Beaver »

OXiDE.cz píše:pora´dte mi (nejlépe pošlete odkaz) - potřebuju u Felicie upravit podvozek aby se auto v zatáčkách tolik nenaklápělo, světlou výšku ponechat nebo minimálně snížit (nezajel bych pak bez problémů k našim do garáže) Stačí nějaký tvrdší pružiny, nebo doporučujete celej podvozek? Kde a za kolik? Plánuju to hned na začátek příštího roku - tak už sbírám informace :D
Chceš to tvrdší bez naklánění a ponechat světlou výšku ? Tvrdší tlumiče.

CAD

Příspěvek od CAD »

Na JOMy jsem zatim taky neslysel zadnou chvalu.
Mam zkusenost s KONI. Doporucuju.

abbath

Příspěvek od abbath »

ted jsem zjistil ze mam pruziny jen vepredu...a v zadu je nejaka torzni tyc...kdybych koupil ty pruziny a nejake tlumice dopredu tak to postaci???a jak dostanu ten zadek dolu???a jakou znacku tech tlumicu byste me doporucili...

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

abbath: tlumiče dej všechny, dopředu pružiny a vzadu se přestaví torzní tyč
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

abbath

Příspěvek od abbath »

PJ píše:abbath: tlumiče dej všechny, dopředu pružiny a vzadu se přestaví torzní tyč
a nestacilo by kdybych koupil jen ty pruziny dopredu a vzadu prestavel torzni tyc??jen se ptam... :oops: pokud je to blbost tak hned reknete...

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

OXiDE.cz píše:pora´dte mi (nejlépe pošlete odkaz) - potřebuju u Felicie upravit podvozek aby se auto v zatáčkách tolik nenaklápělo
Tlustší stabík dopředu a vzadu vyztužit torzní příčku. Nejsem si jistý, ale některé filety měly i vzadu stabík, takže buďto ho přidat, nebo dát tužší.
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|

ajsik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ajsik »

abbath píše:
Butcho píše:já si myslím že jen pružiny sou na nic, to bys musel koupit i pořádný teláky aby to za něco stálo. a za ty prach si už koupíš komplet podvozek.
jo ale za pruziny vyhodim cca 3t a za komplet podvozek 15t...a to je sakra rozdil...kdyz koupim pruziny tak to preci dolu jit musi...
akorat bude seriovy tlumic pracovat v uplne jine poloze nez to zamyslel konstrukter tlumice a jak uz nekdo psal bude to stejne mekke...
'05 Peugeot 206sw, 1.4HDi
'01 Peugeot 306cabrio, 1.6i

iTUNiNG.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iTUNiNG.cz »

ajsik píše:
abbath píše:
Butcho píše:já si myslím že jen pružiny sou na nic, to bys musel koupit i pořádný teláky aby to za něco stálo. a za ty prach si už koupíš komplet podvozek.
jo ale za pruziny vyhodim cca 3t a za komplet podvozek 15t...a to je sakra rozdil...kdyz koupim pruziny tak to preci dolu jit musi...
akorat bude seriovy tlumic pracovat v uplne jine poloze nez to zamyslel konstrukter tlumice a jak uz nekdo psal bude to stejne mekke...
hm, a co treba kompletni podvozek ktery zacina jiz od 5000?

(jom) http://ituning.cz/?v=101&id=i&id2=623
iTUNiNG.cz - dáme vám náskok
tel.: 608 608 010 - icq.: 225918626
mail.: info@ituning.cz web.: http://ituning.cz
Nove originalni svetla -- http://svetla.ituning.cz
Nove: Lakovani, oprava bouracek, klempirske prace

Sagi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sagi »

iTUNiNG.cz píše:
ajsik píše:
abbath píše: jo ale za pruziny vyhodim cca 3t a za komplet podvozek 15t...a to je sakra rozdil...kdyz koupim pruziny tak to preci dolu jit musi...

Prave ze to je JOM, kdo si precetl tohle tema tak si ho asi tezko koupi :nono:
VW Passat Variant 1,8 T

OXiDE.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXiDE.cz »

L.A.M.A. píše:
OXiDE.cz píše:pora´dte mi (nejlépe pošlete odkaz) - potřebuju u Felicie upravit podvozek aby se auto v zatáčkách tolik nenaklápělo, světlou výšku ponechat nebo minimálně snížit (nezajel bych pak bez problémů k našim do garáže) Stačí nějaký tvrdší pružiny, nebo doporučujete celej podvozek? Kde a za kolik? Plánuju to hned na začátek příštího roku - tak už sbírám informace :D
na felinu - HP sporting ...
ale to i snížim, ne? já chci jenom ztvrdit - snížit tak max o 20 mm - víc ne :nono:
Felda forever

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

OXiDE.cz:Kdyz je nechaš uplně nahorě tak to bude bud stejný nebo do těch dvou
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

Butcho

Příspěvek od Butcho »

Na feldu jedině HP Sporting ale teď novej podvozek stojí 17000,- takže asi jetej. na tom podvozku si nastavýš výšku takže o 20mm není problém. (ja to mám o 10cm) A maximalní zpokojenost.
FUCK AIRRIDE

Butcho

Příspěvek od Butcho »

Na feldu jedině HP Sporting ale teď novej podvozek stojí 17000,- takže asi jetej. na tom podvozku si nastavýš výšku takže o 20mm není problém. (ja to mám o 10cm) A maximalní zpokojenost.
FUCK AIRRIDE

Butcho

Příspěvek od Butcho »

FUCK AIRRIDE

iTUNiNG.cz
Kontaktovat uživatele:

Sagi píše:
iTUNiNG.cz píše:
ajsik píše: akorat bude seriovy tlumic pracovat v uplne jine poloze nez to zamyslel konstrukter tlumice a jak uz nekdo psal bude to stejne mekke...

hehe,, nic ve zlym panove, ale za ty penize je to spickovy podvozek. Neverite? Tak Vas v Plzni svezu na dvou autech a pak mi date za pravdu....

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

iTUNiNG.cz píše:hehe,, nic ve zlym panove, ale za ty penize je to spickovy podvozek. Neverite? Tak Vas v Plzni svezu na dvou autech a pak mi date za pravdu....
hehe, nic ve zlým, pane ituning, ale za cenu jednoho kvalitního tlumiče na horské kolo, to prostě bude shit! A nepřesvědčí mě ani jízda na autě. :D

iTUNiNG.cz
Kontaktovat uživatele:

Ondras píše:
iTUNiNG.cz píše:hehe,, nic ve zlym panove, ale za ty penize je to spickovy podvozek. Neverite? Tak Vas v Plzni svezu na dvou autech a pak mi date za pravdu....
hehe, nic ve zlým, pane ituning, ale za cenu jednoho kvalitního tlumiče na horské kolo, to prostě bude shit! A nepřesvědčí mě ani jízda na autě. :D
V tom pripade jsi,, hlupak,, velice slusne receno.

Nevis o podvozkach nic, koukas jen na cenu,, a pokud zatracujes ukazkovou jizdu tak jsi vazne hlupak. Protoze, kdybys vedel, znal a chtel poznat a pak oponovat,, tak bys zkusil. A ne se hadal o necem, kdyz ani nevis z ceho tlumice jom a pruziny jsou slozene,,, z jakych znacek.. chjo.

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

iTUNiNG.cz píše:... a pokud zatracujes ukazkovou jizdu tak jsi vazne hlupak ...
Tak mi řekni, co budu mít z ukázkové jízdy na autě? Kua, dyk budu mít plné ruce práce se na něm vůbec udržet a né ještě sledovat jak funguje podvozek. Nicméně můj selský rozum hlupáka říká, že už podle ceny je to non plus ultra šmejd. Kdyby to bylo kvalitní tak, že se za tím výrobce stojí, tak by se cenou nepodbízel. Značky jsou mi u salámu. Ale chápu, že jako obchodníček musíš výrobek chválit do nebes. Je to tvůj chlebíček.

OXiDE.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXiDE.cz »

Butcho píše:Na feldu jedině HP Sporting ale teď novej podvozek stojí 17000,- takže asi jetej. na tom podvozku si nastavýš výšku takže o 20mm není problém. (ja to mám o 10cm) A maximalní zpokojenost.
Aha, já myslel že neni štelovatelnej. Nevíš za kolik se tak dá pořídit z 2. ruky? Hlavně aby byl v dobrým stavu.
Felda forever

krysarr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

Sagi píše:
iTUNiNG.cz píše:
ajsik píše: akorat bude seriovy tlumic pracovat v uplne jine poloze nez to zamyslel konstrukter tlumice a jak uz nekdo psal bude to stejne mekke...

Tlumic na horaka me stal 3x tolik, to asi bude kvalitka 8) :lol:

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Ondras píše:
iTUNiNG.cz píše:... a pokud zatracujes ukazkovou jizdu tak jsi vazne hlupak ...
Tak mi řekni, co budu mít z ukázkové jízdy na autě? Kua, dyk budu mít plné ruce práce se na něm vůbec udržet a né ještě sledovat jak funguje podvozek. Nicméně můj selský rozum hlupáka říká, že už podle ceny je to non plus ultra šmejd. Kdyby to bylo kvalitní tak, že se za tím výrobce stojí, tak by se cenou nepodbízel. Značky jsou mi u salámu. Ale chápu, že jako obchodníček musíš výrobek chválit do nebes. Je to tvůj chlebíček.
No kua přece poznáš jak to suprově sedí ne ? :lol: Horší až s tím najedeš na nějaký díry, pístnice se pozohýbají, tlumiče vytečou a jako záruku ti to pochopitelně neuznají, protože jde o mechanické poškození provozem. V zásadě je to myslím dobrý tak pro majitele stylingových vozů, ti stejně nejezdí moc rychle, protože se bojí, že jim větši mušky poškodí lak :D

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza 2.0 16v »

HP jsou v pohodě..rukama mi prošli 2 veze HPček pro normoš použití a ted jedna treniková sada na favo a autocrosová na golfa II..stále za přijatelnej poměrcena/výkon,i když se cena blíží 30tis.Kč takový koni v porovnání s nima na stejný auto sou na prd..

..mimochodem..někdo z coupeclubu bude mít možná HP podvozek.. já zřejmě nechávám podvozek dělat u konkurence (Protlum) která je úplně někde jinde oproti HP podle toho co jsem viděl jak to funguje na stejným autě se stejným řidičem.... hlavně šteluješ vejšku a tuhosti... a cena..trochu vyšší i orpoti HP ,ale kvůli tomu jak to funguje jde cena stranou....

Butcho

Příspěvek od Butcho »

OXiDE.cz píše:
Butcho píše:Na feldu jedině HP Sporting ale teď novej podvozek stojí 17000,- takže asi jetej. na tom podvozku si nastavýš výšku takže o 20mm není problém. (ja to mám o 10cm) A maximalní zpokojenost.
Aha, já myslel že neni štelovatelnej. Nevíš za kolik se tak dá pořídit z 2. ruky? Hlavně aby byl v dobrým stavu.
Ne všechny jsou stavytelný, dá se koupit podvozek pevnej ( o 3cm dolu) stavytelnej se dá sehnat tak kolem 7000,- z druhé ruky. kamošovy jsem sehnal za 6000,- repasovanej.
FUCK AIRRIDE

OXiDE.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXiDE.cz »

Butcho píše:
OXiDE.cz píše:
Ne všechny jsou stavytelný, dá se koupit podvozek pevnej ( o 3cm dolu) stavytelnej se dá sehnat tak kolem 7000,- z druhé ruky. kamošovy jsem sehnal za 6000,- repasovanej.
Možná blbej dotaz: má HP atest?
Felda forever

Odpovědět

Zpět na „Podvozek a brzdy“