Rozpěrná tyč a problém s D&M Autodoplňky

Nápravy, podvozky, snižování, brzdy, řízení - vše kolem náprav a brzd

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma

Georgeos
Kontaktovat uživatele:

Rozpěrná tyč a problém s D&M Autodoplňky

Příspěvek od Georgeos »

Objednal sem si u D@M autodoplňky rozpěru předních tlumičů.Když mi po sedmi týdnech čekání dorazila tak neseděla. Chtěl sem jí tedy reklamovat ale byli dost hrubý.Že pryá se ty díry musí víc vyvrtat a vzpěra upravit.Pry že nesedí žádná (a hýřil značkama jako Sparco,OMP ....).Když sem se ho zeptal jak to chce jako upravit tak prej ať zkusím trochu bouchat kladivem do šteftů toho tlumiče, že prej se to poddá.A nebo si mám nechat tu podkovu roztáhnout (čímž by se samozřejmě zdeformovala).No s tím kladivem sem ho měl 100 chutí poslat do pr..le. Přeci si kvůli nimnevymlátím štefty na tlumiči.
Proto sem se chtěl zeptat jestli jako opravdu všechny ty vzpěry jsou dělaný tak na dopasování (někdy i velké) nebo to byl kec.Ptám se jen tak ze zvědavosti jelikož už sem si vrácení peněz vyhádal.
Zároveň sem vás chtěl před D@M upozornit.Uź mi zkazili 3 objednávky a velice neradi vyřizují reklamace.Navíc jsou po telefonu hrozně nepříjený když po nich něco člověk chce a radši vás 7x přepojí než by vám něco vysvětlili.

Tady pro ilustraci jak moc to nesedělo (ta díra už nešla ani zvětšit jelikož by na okrajích nic moc nezbylo

Obrázek
http://fimosperky.cz - obchod s ručně vyráběným zbožím :)

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fiesta »

No a nemel jsi to nahodou nabourane???
VW PASSAT B5

Mike Mad
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike Mad »

sorry...s tou vyztuhou problem neni...ty si to me bourany ze? no a to je ono...mozna se to nezda, ale kazdej tukanec ti hne kastli, treba o milimetr ale hne...takze se nevyhnes tomu koupit bud stelovaci, nebo si ji nech udelat
Volkswagen Jetta Mk2 Coupe US&A 2.0 16V ABF ... reconstruction
Volkswagen Bora Variant 1.9TDI ARL ... daily

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Pokud auto nebylo bouraný, tak by měla sedět přesně.

v D&M jsem kupoval Greena, taky mi leží v garáži, Supra s ním nechtěla jezdit, asi jsem si vybral blbej model.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Toyota RAV4 2.5 Hybrid '16 (114 kW/213 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Lobo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lobo »

Je to kec,mela by sednout,ale taky zalezi jestli to nemas zkrouceny ty... :wink:

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarauderZ28 »

sedět to musí naprosto přesně a to bez debat dával jsem vzpěru na 4 auta a vždy to sedělo jak prdel na hrnec .... a to jsem měl jak značkový tak neznačkový
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"

semysak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od semysak »

no podle ty fotky se mi zda, ze spis kazdej ten steft jde na jinou stranu, hlavne pravej dolni na fotce

Georgeos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgeos »

Nene.Ta rozpěra je štelovací.Na dýlku problém není.Ale v dírách tý vzpěry.Nesedí na štefty.A štefty jsem měřil šublerou a jsou naprosto přesně od sebe vzdálený na každý straně jak uhlopříčkou tak stranove.

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

Podle ty fotky je nahovno vzpera... Z pohledu fotky jsou ty "horni" v pohode, ale spodni ne... Podle me by stacilo jen trosku tu podkovu roztahnout a je to...

Co stala?
Naposledy upravil(a) Zemi dne 01 úno 2005 11:02, celkem upraveno 1 x.
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ

> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <

tel. 608 372 848

Lobo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lobo »

Georgeos píše:Nene.Ta rozpěra je štelovací.Na dýlku problém není.Ale v dírách tý vzpěry.Nesedí na štefty.A štefty jsem měřil šublerou a jsou naprosto přesně od sebe vzdálený na každý straně jak uhlopříčkou tak stranove.
Tak jeste premer vzperu a kdyz budou cisla sedet tak je problem u tebe.. :wink:

Georgeos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgeos »

Lobo píše:
Georgeos píše:Nene.Ta rozpěra je štelovací.Na dýlku problém není.Ale v dírách tý vzpěry.Nesedí na štefty.A štefty jsem měřil šublerou a jsou naprosto přesně od sebe vzdálený na každý straně jak uhlopříčkou tak stranove.
No dyť to říkám že nesedí.Ta rozpěra má jinej rozměr.
Ale nasral mě ten blbeček když na mě skoro řval že se to tam musím natlouct kladivem jako každá jiná a když tonemím tak ať to dám do servisu.
No neni debil mlátit kladivem do šteftu tlumiče :? :? :? :?

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Georgeos píše:
Lobo píše:
No dyť to říkám že nesedí.Ta rozpěra má jinej rozměr.
Ale nasral mě ten blbeček když na mě skoro řval že se to tam musím natlouct kladivem jako každá jiná a když tonemím tak ať to dám do servisu.
No neni debil mlátit kladivem do šteftu tlumiče :? :? :? :?
To by mě fakt zajímalo, jestli třeba CUSCO píše do manuálu k Tower Bar že se má natlouct kladivem na šrouby... :lol:
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Toyota RAV4 2.5 Hybrid '16 (114 kW/213 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Georgeos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgeos »

Zemi píše:Podle ty fotky je nahovno vzpera... Z pohledu fotky jsou ty "horni" v pohode, ale spodni ne... Podle me by stacilo jen trosku tu podkovu roztahnout a je to...

Co stala?
No když to roztáhneš tak se zkříží v těch díran přeci.To nejde.A navíc musí sedět nebo bude dělat neplechu

stála pitomích 1600 ale i taknaštve když je potom nechtěji vrátit.
Dle jeho slov prý ani Sparco za 7000 nebude sedět 8)

Pavel 320i
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel 320i »

pánové já mám ten stejnej problém akorát že mám origo vzpěru od BMW a ale moje bylo jednou bouraný :oops: a nejde tam taky dát.proto se ptám.Jde to nějak rozpínákem roztahnout nebo něco???Díky
BMW e39 525 tds ... Individuál by Pavel

člen:bmwklubu

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

ještě teda předpokládám, že to nesedí ani na jedný straně, tedy rozteče těch podkov jsou stejný a nesouhlasí s roztečí šteftů u tlumičů, je to tak ?
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

Bidrin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bidrin »

Vzpěra sedět musí a navíc se mě nelíbí ty velký díry na štefty - podle mě by vůle mezi šteftama a dírou měla bejt co nejmenší, protože při vzniku nějaký síly, která by měla začít působit na rozpěru by se při velkejch vůlích stalo to, že by se akorát začali vymezovat.

Jinak na DM mám taky svůj názor, před časem chtěli prodávat naše BOV a když se tam jeden nejmenovanej člověk stavoval, aby zjistil co o BOV ví, tak mu nikdo nebyl schopnej říct nic jinýho, jenom že to dělá pfssst, když se řadí :D
Myslím si, že s takovýmhle přístupem by nám akorád mohli pokazit jméno......
Nový e-shop - www.bidrinperformance.com/shop

Zkrácené řazení, Blow Off Valve, Oil Catch Tank, Boost Controllers (MBC), řadící páky, rozpěrné tyče, odlehčené řemenice a další specialitky pro vaše auto.

Georgeos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgeos »

MarauderZ28 píše:ještě teda předpokládám, že to nesedí ani na jedný straně, tedy rozteče těch podkov jsou stejný a nesouhlasí s roztečí šteftů u tlumičů, je to tak ?
Jestli to bylo na mě tak je to přesně tak

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

no tak to vidím jasnej problém v rozpěre, je taky zcela možný, že u těhle levnejch rozpěr se jim připletla jiná s jinou roztečí se samolepkou pro Tvý auto já tohle zažil u skla na auto ..

Georgeos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgeos »

V tom případě měli hned uznat reklamaci a ne na mě řvát že ji tam mám dotlouct kladivem :( .
Hold příště si radši připlatím a koupím věc i o 2000 dražší ale pořádnou.

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

řekl bych, že to je spíš prodejcem, než výrobkem tenhle přístup teda ...
protože tu samou má mladá na svým autě a padla tam parádně ...

Obrázek

Georgeos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgeos »

No je to škoda, páč sem se na ní fakt těšil.
Docela mě štve že to dopadlo takhle :cry:

Mimo to, kde si ji objednával ty?

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

já to kupuju přímo od výrobce v DE nebo USA, ale tohle je na 205 GTi takže v DE

Jenicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jenicek »

Georgeos píše:V tom případě měli hned uznat reklamaci a ne na mě řvát že ji tam mám dotlouct kladivem :( .
jj, jestli tuším správně, tak minimálně 14 dní máš nárok na odstoupení od smlouvy a vrácení peněz. někdo mi říkal, že při kupování přes internetovej obchod je to ještě dýl, ale tím si nejsem tak jistej. jinak je rozdíl mezi reklamací a odstoupením od smlouvy...
není nic jednoduššího než jim to poslat zpátky a napsat jim že to chceš vrátit. každopádně by si tam měl mít přibalený podmínky internetového obchodování, kde je tohle všechno napsaný. ty jsou myslím taky povinni přikládat.

no koukám, že jestli tam budu něco kupovat, tak si budu dávat velkej pozor.

Georgeos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgeos »

Jenicek píše:
Georgeos píše:V tom případě měli hned uznat reklamaci a ne na mě řvát že ji tam mám dotlouct kladivem :( .
jj, jestli tuším správně, tak minimálně 14 dní máš nárok na odstoupení od smlouvy a vrácení peněz. někdo mi říkal, že při kupování přes internetovej obchod je to ještě dýl, ale tím si nejsem tak jistej. jinak je rozdíl mezi reklamací a odstoupením od smlouvy...
není nic jednoduššího než jim to poslat zpátky a napsat jim že to chceš vrátit. každopádně by si tam měl mít přibalený podmínky internetového obchodování, kde je tohle všechno napsaný. ty jsou myslím taky povinni přikládat.

no koukám, že jestli tam budu něco kupovat, tak si budu dávat velkej pozor.
No tak tímhle sem se samozřejmě začal ohánět hned jak mě nas..li.Bylo mi suše oznámeno že jejich podmínky na takovéto vrácení se vztahují pouze na zboží které mají skladem a jelikož oni tu rozpěru objednali z holandska a skladem nebyla, tak mám smůlu a nic vrátit nemůžu.Žádný podmínky přibalený nebyli.
Dobrý ne :D ?

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

bych jim zavolal že je brzy navštívíš společně s ČOI

Georgeos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgeos »

MarauderZ28 píše:bych jim zavolal že je brzy navštívíš společně s ČOI
Ale radši až po tom co mi vrátí peníze :wink:

Jó a když sem se s ním hádal o tom zákoně o internetovým obchodu tak mi řekl prý "Tak nás dejte klidně k soudu".

Prostě si na ně dávejte pozor.

Komár 1981
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Komár 1981 »

Tak je dej k soudu! Ale opravdu. Krapet to rozmaznes, ze se s nima soudis kvuli tomudle a maj reklamu jako vino.

:: STSC :: Styling & Tuning Scene Czakowitze ::
::Stránky Komára 1981 o Škodě GarPid ZDE!
::

Obrázek

Georgeos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgeos »

Komár 1981 píše:Tak je dej k soudu! Ale opravdu. Krapet to rozmaznes, ze se s nima soudis kvuli tomudle a maj reklamu jako vino.
A nedejbože to prohraju protože nebudu mít na tak skvělýho právníka a zaplatím kvůli 16ti stovkám soudní výlohy ne :lol: ?
Už sem z nich ty peníze tak nějak vytlouk tak uvidíme jak dlouho bude trvat než mi je pošlou.Prej na to mají 30 dní mi řekl.

Georgeos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgeos »

citace z naší debaty po e-mailu. Takto mi bylo odůvodněno proč to vlastně nesedía proč si musím rozpěru upravit doma sám.

Dobrý den,

myslím, že není nutné nadále celou věc rozvádět, ale musím znovu vysvětlit jednu podstatnou záležitost. Je rozdíl jestli si necháte vyrobit rozpěru na zakázku do konkrétního vozu a nebo koupíte sériovou. Doporučuji si nechat vyrobit od firmy XY jednu rozpěru na Vaše auto a potom ji namontovat na jiný vůz totožného modelu a roku výroby. Zjistíte, že firma XY asi vyrábí zmetky, protože to na ten vůz nepůjde namontovat. (Samozřejmě je nějaké procento možností, kdy bude opotřebení natolik podobné, že rozpěra půjde namontovat na obě auta). Proto se na rozpěrách dělají velké otvory a proto se musí mnohdy třmen upravit aby šla rozpěra namontovat.

Při montáži rozpěry do Škody Octavie musíte například provrtat podběhy aby bylo vůbec možné rozpěru připevnit, protože Octávka nemá průchozí šrouby u tlumičů. U jednoho modelu Felicie musíte provrtat rozpěru v jednom bodě, protože některé modely se prodávaly s jinou elektroinstalací a v místě kde se připevňuje rozpěra je šroubek s kostrou řídící jednotky.

Celkově účel rozpěry napovídá nejvíce v čem může nastat problém. Celá karoserie vozu se za provozu mění a kroutí, při laboratorních měřeních byly v extrémních případech zjištěny odchylky až 25mm oproti novému vozu po desetiletém provozu a to nemluvím o změnách vzniklých možnou drobnou havárií.

Pokud se Vám náš telefonát zdál poněkud ostřejší, omlouvám se, i v našem zájmu je samozřejmě spokojenost zákazníků, ale je těžké odlišit oprávněnost některých nároků. Musíte pochopit, že mi nejsme výrobci a v případě, že nám reklamaci výrobce neuzná jsou to 2000,-kč které jsem roztrhal a vyhodil. Bohužel mi musíme ctít doporučení výrobce a pokud ten nám sdělí takový názor na věc, nám nezbývá než jej reprodukovat.

eric
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eric »

no co k tomu dodat.
Snad jen že je to typický postoj prodejce

Odpovědět

Zpět na „Podvozek a brzdy“