Já měl celkem štěstí. Hned v první den co jsem dostal řidičák jsem si koupil auto. K pánovi mě dovez otec a já jel celou cestu zpět za nim. Takže jsem si auto ani trošku nezkusil. Stále teplej řidičák, před autoškolou jsem v autě prakticky neseděl a tohle byla první jízda po autoškole. No byl večer, venku tma a já si to auto prostě chtěl zkusit a tak jsem vzal mladou do kina. Hned jsem si to valil po praze 160 a v první větší zatáčce mě předběh zadek a já skončil v protisměru čumákem otočenej do směru z kterýho jsem přijel a asi tak 5cm od opravdu vysokýho obrubníku o kterej bych stoprocentně urval jak nárazník, tak chladič. Škoda naštěstí žádná, přítelkyni to bylo totálně u řiti a já celej přisranej dojel pomaloučku do kina, kouknul na film a pomaloučku zase odjel domů. Trvalo mi celkem dlouho než jsem se odvážil tomu trošku šlápnout na krk a myslím že kdyby se mi nestalo tohle, stalo by se něco horšího.
Moje první pokuta za rychlost byla v Praze u cukráku směrem z centra. Téměř každý víkend jsme jezdili na víkendy do jižních čech a za celou dobu jsem je prostě ve směru z centra neviděl. Vždycky chytali druhej směr. I tak jsem většinou až k začátku dálnici jel pomalu a až tam se rozjel. Ten den jsem neměl dobrou náladu, zasek jsem v Praze, škola byla samej průser a já se na to vykašlal a kousek od radaru, o kterym jsem neměl tušení jsem se rozjel. Sotva jsem zatočil a sjížděl dlouhej kopec, už jsem viděl policajta jak na mě čeká pod kopcem...
Policajt - tak pane řidič kolik se tu má jezdit?
Já - chvíli to ve mě šrotovalo, nějak jsem si nebyl jistej jestli 80 nebo 90kmh, trefil jsem se
Policajt - no a kolik jste jel?
Já - a kde jste měli schovaný radar, já žádný neviděl?
Policajt - ukázal na vzdálený křoví před zatáčkou
Já - tam jsem se teprve rozjížděl, takže tak 100kmh?
Policajt - chvíli mlčel, netušil jestli si dělám srandu a pak na mě vybaf - 156kmh, pak začal chodit kolem auta, očividně se mu líbilo. Očividně byl znuděnej, tak se začal vykecávat, zjišťovat odkud kam jedu a pak odešel do auta. Pak se vrátil a zeptal se mě kolik mu chci dát
Já - vy jste policajt, to mi asi máte říct vy
Policajt - já to tu dělám celý den, tak to pro změnu můžete vymyslet vy
Já - tak je to moje první pokuta za rychlost, řekněme 500kč?
Policajt - máte je tady?
Já - mám
Policajt - tak mi je dejte a překvapivě mi dal i bloček a ještě mi pověděl že celou cestu do Písku by neměla být žádná kontrola.
Nejzajímavější bylo, že po škole jsem chodil každý den k babičce na oběd a ten den mi z nějakýho důvodu dala 500kč na benzín. Nikdy předtím to neudělala
Jednou jsem jel brzo ráno fáčkem po magistrále. Mohlo být kolem čtvrtý hodiny, provoz nula... Míjel jsem tu benzínku jak vedle ní prodávají ty luxusní auta a u ní policajti lezli do felície, každej si očidivně nes snídani. Jel jsem hodně přes limit a tak jsem chvíli dumal jestli zpomalit nebo ne, ale jelikož teprve lezli do auta, tak jsem nezpomalil a v plný rychlosti jsem se vrhnul na sjezd. No a hned za nim jsem stál na červenou a viděl jsem jak se za mnou celkem rychle žene ta felície, ale bez majáčků. Padla zelená, tak jsem se vyřítil doprava za roh, jenže zase červená a tak už felície téměř za mnou, překvapivě zatáčela tam kam já, tedy hned zpět pod magistrálu, jenže ten tunel pod magistrálou byl rozkopanej a byla tam dvacítka. Hned vedle tý benzínky pod úrovní je velký hlídaný parkoviště, tam jsem mířil a tak jsem jel 20, stáhnul okýnko, zařadil jsem pěkně jedničku, připravil si kartu, jak skočnila dvacítka, tak omezovač, dva a šup za bránu parkoviště. Než zareagovali už jsem byl za závorou a asi tak 50m za ní jsem zastavil, protože jsem viděl že jeli za mnou a zastavili před závorou. Chvíli jsem seděl v autě a čekal, nic se nedělo a tak jsem vystoupil. Tři policajti strašnej výtlem a řidič stáhnul okýnko a doslova vykoktal - příště pomaleji, my jsme vás vůbec nemohli dohonit

a odjeli. Zaparkoval jsem fáčko, vzal transita, u výjezdu z parkoviště mávnu kartou aby se otevřela brána, brzo ráno, všude ticho a najednou na mě zařval z budky hlídač - hlavně pomalu, jsme vás vůbec nemohli dohonit. Jsem se ho tak hrozně lek, že jsem si málem nadělal
A poslední, bohužel ne zrovna příjemnej zážitek
Podařilo se mi narvat jednu z největších verzí transita s tuplákama vzadu v 70ti+ čelně do stromu (při nárazu se zastavil tachometr).
Naštěstí se mi ho povedlo nasměrovat alespoň tak, že strom šel na místo spolujezdce. To mi zachránilo život, protože na místě spolujezdce byla střecha narolovaná až na korbu. Nicméně naštěstí mi vůbec nic nebylo kromě lehce popálený boule na hlavě od airbagu a nateklýho prstu na ruce. Nešlo otevřít dveře, ale naštěstí v protisměru okamžitě zastavili kluci v autě a dveře zvenku otevřeli. Zastavilo ještě jedno auto, paní telefonovala a pak odjela. Jelikož během asi tak dvou minut přijelo policejní auto, počítám že volala policii. Policajti se zhrozil a ptal se kde je řidič, moc nechtěl věřit že jsem to řídil, ale pak si mě vzal stranou, vzal si moje doklady, posadil mě do jejich auta a protože ta boule na hlavě byla hodně červená, myslel že mam tržnou ránu na hlavě a to taky řekl do vysílačky když volal pro záchranku. Řekl že je u těžké nehody nákladního vozidla, řidič má tržnou ránu na hlavě, ať okamžitě pošlou záchranku. Po zhruba pěti minutách po policii přijelo hasičské vozidlo, odpojili baterku a pak si chvíli hasič povídal s policajtem. Mimo jiné jsem slyšel hasiče se ptát policajta kde je záchranka a policajt že tu snad bude brzo. Načež hasič řek - už jedou zase pozdě? To je hroznej průser tohle. Takže to asi nebylo poprvé. Nicméně po naprosto neuvěřitelných 40ti minutách jsem se dočkal. Přijela plně vybavená záchranka, asi tak dvě minuty mě pozorovali a pak přijela ještě jedna, prázdná záchranka s lůžkem a křeslem vzadu. Pouze řidič, nic jinýho. Tam mě naložil a vez mě do hodně daleký Děčínský nemocnice. Kdyby se mi po cestě něco stalo, nebyla by šance že by mě ten řidič zachránil. V autě nebylo nic! V čekárně jsem čekal neuvěřitelný dvě hodiny než se na mě dostala řada. Doktor sotva mluvil česky, byl šíleně nepříjemnej, ptal se proč mam plnou hlavu skla, proč jsem zavolal záchranku a co mi je. Oznámil jsem mu že jsem po těžké autonehodě a že je celkem normální pacienta prohlídnout a že záchranku mi zavolal policista. Poslal mě na rentgen. Tam jsem si počkal další hodinku, velice nepříjemná paní mi opět položila stupidní dotaz proč jsem si zavolal záchranku, že nevypadám že jsem po těžké nehodě a proč mám plnou hlavu skla. Potom jsem čekal dalších neuvěřitelných 6hodin v čekárně na vyjádření doktora. Ten mi řek že se nezdá že by mi něco bylo, že NECHCI zůstat přes noc na pozorování a posunul mi reverz na podepsání. Napsal mi nějaký šílený papír, který nedával vůbec žádný smysl a sestra mi řekla že druhý den (v sobotu) si mám ve svém městě dojit na pohotovost na prohlídku, protože jsem podepsal reverz (ještě jsem ho ani nepodepsal) a v pondělí ke svému lekáři na další prohlídku. S tím papírem jsem šel druhý den na pohotovost, zaplatil 90kč aby mi řekli že není důvod mě prohlížet a že ten papír co mám nedává žádný smysl. Nasranej jsem si vydobil zpět svých 90kč. V pondělí se opakovala podobná situace u mého lékaře, který nechápal proč tam jsem a poslal mě na chirurgii. Tam jsem se musel registrovat a zaplatit poplatek aby mi se mě zeptala co mě bolí a poslala mě pryč. Promrdal jsem tím dva dny a celej nasranej jsem začal mít velkou důvěru v české zdravotnictví ...
Btw v čekárně si se mnou povídala paní, měla mezi nohama na stehnu nějakou velkou bouli. Říkala že jí to šíleně bolí, že porod byl proti tomu pohoda a že neví co má dělat. Čekala taky šest hodin až jí ta boule praskla, takže jí vzali rovnou. Říkala že co vytrpěla by nikomu nepřála a že ten doktor je spíš řezník... Dále tam byla paní co spadla ze schodů, celá rozflákaná se dožadovala alespoň ibalginu nebo něčeho, protože jí všechno šíleně bolí a jelikož jí odvezla záchranka a ona byla jenom se smetím, neměla peníze aby si ten ibalgin koupila. Nedostala nic....