Kein píše:Světová měna nemůže ani teoreticky fungovat líp. viz R. Mundell a jeho teorie optimálních měnových oblastí
No to ja si taky myslim, tu teorii neznam, ale už jen z důvodu markantních rozdilů produkce všeho, v různejch oblastech, to fungovat prostě nemůže. Jenže když vidim ten vývoj, tak se obávám, že většina lidí bude nakonec jinýho názoru a ještě ráda tu měnu, potažmo vládu a její diktaturu přijme ve vidině spásy, jako řešení všeho a přesně na to oni hrajou
Hlavně se dost obávám realizace 3. světový, jako vrcholnýho argumentu.
Renault Safrane BITURBO Baccara Quadra 262hp (long-term reconstruction)
Renault Safrane V6-24v Baccara manual 190hp (daily car)
Kein píše:Světová měna nemůže ani teoreticky fungovat líp. viz R. Mundell a jeho teorie optimálních měnových oblastí
No to ja si taky myslim, tu teorii neznam, ale už jen z důvodu markantních rozdilů produkce všeho, v různejch oblastech, to fungovat prostě nemůže. Jenže když vidim ten vývoj, tak se obávám, že většina lidí bude nakonec jinýho názoru a ještě ráda tu měnu, potažmo vládu a její diktaturu přijme ve vidině spásy, jako řešení všeho a přesně na to oni hrajou
Hlavně se dost obávám realizace 3. světový, jako vrcholnýho argumentu.
právě že mít jednu měnu na jednom sjednoceným kontinentu funguje lépe...
výhody jednotné měny euro si najdeš na netu...nebudu tady smolit nějaký svoje blbiny z hlavy, který by nebyly přesný, ani kompletní
odsuzovat euro podle aktuálních ekonomických a hospodářských nálad je dost krátkozraké...
to že dánové chtěj koruny, národy britských ostrovů libry a češi, kteří na přijetí eura nemají, hrají na stejnou tradicionalistickou nótu, podtrhnutou tím, že se zrovna ekenomice Evropy nedaří je dosti trapné...
dokonce jsem se v hospodě setkal s názorem jak je to hrozný a že NE! a dovedeš si představit co silná měna a důchodci??
heh...kvuli nim snad devalvujem měnu na uroven tehdejších risských marek, kdy balíček kávy stál 30 tisíc marek
Naposledy upravil(a) Sova dne 06 pro 2012 01:48, celkem upraveno 2 x.
Sova píše:neverim že ta krize je uměle vyvolaná...to jsou bláboly...
už jen z té podstaty že křivka nemuže stále jít vzhůru...
západ měl krizi i v době, kdy se hroutil východní blok...tím že to padlo, nabídly se západnímu světu nebývalé možnosti trhu, nebývalé možnosti zisku...
pár lidí si koupilo svoje ostrovy a jachty, pár desítek milionu lidí si koupilo několik generací golfu a pětkových bmw...
...na východě si lidi koupili pár triček adidas, ochutnali bigmeka, ale v podstatě maj stejně holou prdel jak za komárů (v globálu)
mno a mezi tím se trh zase nasytil...a krize je tu zas...
Jenomže proč. Právě kvůli tomu bankovnímu monopolu, díky němuž zanikly regionální podniky, soukromníci to maj kurva těžký se vzhlkedem ke spustě okolnostem prosadit a minimálně každej druhej je zaměstnanej u nadnárodní korporace za nelidskejch podmínek, kde dostane jako odměnu možná tak zlomek toho, co vyprodukuje a zbytek se od počátku tohohle systému hromadí tam nahoře. Jednoduše řečeno. A to je podle mě plán od začátku.
koukam, žes zase stačil odepsat Já si myslím, že měna musí mít hodnotu danou produkcí, která prostě už jen třeba díky přírodním podmínkám, nemůže bejt všude stejná. Už stát je dost velká oblast, si myslim. Podívám se schválně na nějaký odborný články a teorie na tohle téma, teď jdu už chrápat, nějak moc jsem dneska makal a slivovice to teď dokonala
Renault Safrane BITURBO Baccara Quadra 262hp (long-term reconstruction)
Renault Safrane V6-24v Baccara manual 190hp (daily car)
co proc?
jaky bankovní monopol?
jaký regionální podniky?
nerozumím ti...
bata byla taky nadnárodní korporace a nebojím se říct, že za stejně nelidskejch podmínek s mrzkými výdělky zaměstnával třeba indy, kteří šili botičky pro pražský dámičky...
to je prostě kapitalismus...nevím proti čemu bojuješ, co vyzdvihuješ a co následuješ...
to je samá reforma, pozitivní evoluce a sposutu jiných šaškáren...výsledek bych přirovnal k bludišti kde se motají starý babky se šátkama přes oči...
zajímalo by mě pokud nadávate...kentoya, ty a jeste nekdo tady...tak k čemu vzhlížite...jediný re-formy, revoluce tady dělali komunisti...výsledek je ten že dřeš pro cizáky v nadnárodních koncernech...
co a jak reformujete, jakej plán?co se má dít a jak to máme všichni dělat?
podívej se kolem dokola a řekni mi co chce tato společnost pozitivně evolutit a reformovat?
armáda lidí se bez pc, bez smarphonu, bez televize ani nevysere, lidi dnes neumí to co uměli generace před námi...lidi jsou blbější a neumí myslet...doba je tomu naučila...všechno máš na stříbrným podnose...
co chce evolutit generace lidí, kteří studují VS stylem, že opsují bakálařky na internetu...co opisují referáty na internetu???
z těhle pind se stává jenom modní bezcenná póza...někdy bych to tomu omezenýmu janečkovi chtěl vpálit...
evropu žádná pozitivní evoluce nečeká...tu čeká Asii a případně i Jižní ameriku...
Evropský evoluce vidím maximálně tak v Ordo lumen templi, nebo v Breivikovým road tripu
nevzhlížím k ničemu, ale sere mě, že nikdo není odpovědný za nic, pouze na chudých se vše dobře vymáhá
kdejaký větší podnikatel, neplatí zdravotní a sociální za zaměstannce, dluží jim výplaty a jezdí v nadupané káře a furt se dovolenkuje, ale vlastně nic nevlastní, všechno má stará, nemají mu co vzít
státní majetek se rozkrádá na úplatcích a všem možném okolo, namísto aby se šetřilo, a ještě si zvednou, že dobře hospodařili, jak si můžeš zvednout plat, když hospodaříš ve ztrátě
kurv, to je jako bych si řekl, letos jsem makal jako šroubek, a dobře, dám si mega odměn, sice jsem promrdal letos milion, ale makal jsem
takhle odměna milion by neškodila, vezmu si ji jako půjčku, tak to nejde dokola - hospodaříš špatně - nežer a vypadni od koryta
promrdáš miliardy špatným rozhodnodnutím?, tak vypadni a zdechni, kdyby si každej podnikatel mohl dovolit dělat kiksy jako oni, a ještě mu rostly mony na účtě, to by se panečku podnikalo
tak k tomu vzhlížím - osobní odpovědnost za všechno a u všech
majetek se rozprodává za hubičku známým, zákony mají díry, dá se říct, že v čechách vládne rádoby anarchie, v podstatě, jak máš trochu peněz, můžeš si dělat co chceš, a to platí skoro v celém světě, prostě není jeden metr na všechny
a k jednotné měně - nedomnívám se, že by prospěla, obzvláště i s jednotnou vládou a jednotnými nařízeními zahubila hodně, ale teoreticky, by se dalo mít jednotnou měnu, ovšem ne globální vládu, nejde z jednoho místa rozhodovat na všechny strany, každý kousek země má své specifika, a nelze z jednoho místa řešit všechno, jako vypadá to pěkně, ale je to likvidační
takže jestli čekáš, že vyzdvihnu nějaký režim, není jaký, všechny jsou špatné, ale může nějak fungovat přímá demokracie, s osobní odpovědností za své činy, s nezávislými kontrolními prvky
a v jednotnou vládu nevěřím že bude, nedovedu si představit, že by rusáci, kteří stále ještě ovládají východní blok, stáhli ocas mezi nohy a nechali se ovládat židovskými bankéři, to je jako by jsi chtěl aby tygr poslouchal lva - skončí to bitkou
a taky i když si všemocní zvolí jednoho ze svých řad, vždy se najde druhý, který mu bude závidět, a stanou se z nich nedůvěřiví psychopaté, jako byl stalin
stačí se podívat, jak se naše krysy bijí o koryta ve vládě
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory
http://www.odtahove-sluzby.cz
77milda77 píše:Kentoyo: Fonz je rýpavej idiot kterej mě furt se.e..
Přesně, navíc nemá malovanou kapotu, takže ani neni pořádnej tuner
Fiat UNO Logo 1.3 D R.I.P
Toyota Starlet 1.3 16V R.I.P
Opel Zafira A 2.0 16v DTi
www.blackhawks.cz
www.fitnessworld.cz
výživa QNT, Peak Sport Nutriton a doplňky Mad Max za super ceny 500PS 4x4 na všechny korejské vozy za hubičku
Moderátor není zároveň uživatel s vlastním názorem?
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan Gallery:kubi-gsi.rajce.idnes.cz NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
Libor12 píše:A tohle je jedna z věcí,která se mi zde nelíbí. Moderator zesměsnující at jednu i druhou stranu.
Pokud to bylo na mě, tak bych tě rád upozornil že ta poznámka u profilu ve skutečnosti neplatí. Nevím proč mi to označení zůstalo i když už mod v KV sekci nejsem.
kubi píše:Moderátor není zároveň uživatel s vlastním názorem?
moderator nesmi nic psat, jenom mazat
Tak to bys taky neměl nic psát.... a smažeš mě?
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan Gallery:kubi-gsi.rajce.idnes.cz NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
kentoya: Já pořád a vždycky budu trvat na tom, aby to zde s vládou bylo jako v číně. Jednotny plat za práci ve vládě, který se nemění, ve chvíli kdy promrdaji státní rozpočet do mínusu tak jim to všem strhavaji z platu popř. jim jdou exekuce na jejich vlastní majetek. A pak se divte že se tam dějou divy s trhem...
ŠkodaRAPID 1.2 TSI 77kw Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů - bejvávalo :/
Sova píše:výhody jednotné měny euro si najdeš na netu...nebudu tady smolit nějaký svoje blbiny z hlavy, který by nebyly přesný, ani kompletní
odsuzovat euro podle aktuálních ekonomických a hospodářských nálad je dost krátkozraké...
to že dánové chtěj koruny, národy britských ostrovů libry a češi, kteří na přijetí eura nemají, hrají na stejnou tradicionalistickou nótu, podtrhnutou tím, že se zrovna ekenomice Evropy nedaří je dosti trapné...
Dokonce jsem se v hospodě setkal s názorem jak je to hrozný a že NE! a dovedeš si představit co silná měna a důchodci??
heh...kvuli nim snad devalvujem měnu na uroven tehdejších risských marek, kdy balíček kávy stál 30 tisíc marek
Eh, moment, můžeš mi polopatě říci podle tebe, tvé vlastní výhody jednotné měny eura? Určitě nějaké máš, když tohle tvrdíš. Na netu se o výhodách eura dozvím jen z úst evropských úředníků, což mi jaksi nestačí.
A podle čeho máme tedy posuzovat aktuální měnu, která bude ovlivňovat naše aktuální životy, než podle aktuálních ekonomických podmínek? Ty snad víš co a jak bude? Nebo máme vydržet až všechny ekonomiky celé evropy budou v mega kondici? Bude to vůbec někdy, když budeme zavádět plošně euro?
A co je krátkozrakého na tom, že zavádět jednotný měnový kurz pro země s odlišným podílem exportu na HDP a investičním potenciálem je hloupost? Pokud by euro mělo mít nějaký smysl tak by musely být slučitelné i ekonomiky evropských států, což se jaksi neděje. Protože jinak se ti stane to, co se stalo Řecku, a to to, že když se z nějaké vnitrostátní příčiny, (kterou mají na svědomí politici v té zemi, čili příčina nijak nesouvisí s měnou, za to důsledky ano), hospodaření státu posere tak právě globální měna je to co tu zemi položí, jelikož kurz téhle měny táhnou ostatní silnější ekonomiky nahoru, čili jediná výhoda, kterou oslabené ekonomiky mají - svou depreciovanou měnu, která je rozhodující pro vývoz a tedy i investiční potenciál, je pryč. Co pak? Evropa to udělala krásně, pujčí se Řecku jednou, dvakrát, třikrát...třeba stokrát. Očividně to je řešení, neboť v Řecku se teď mají všichni moc dobře a má skvělé vyhlídky do budoucna, teda...i když musím říct, že prominutí dluhů je taky možnost.
Nevím...nejsem ekonom, nerozumím tomu...
Ve spojených státech mají také jednotnou měnu a je to společenství státu s různou ekonomickou silou...
jestli si chce hrát evropa na písečku sama pro sebe, pod taktovkou malých národních států, tak at si hraje...jenom aby zas nekdo nepřišel a nevzal druhejm lopatičky a tak...bábovičky
Jednotná měna a jednotná Evropa je nejrozumnější řešení...ať si perák z hradu prská jak chce
Sova píše:Nevím...nejsem ekonom, nerozumím tomu...
Ve spojených státech mají také jednotnou měnu a je to společenství státu s různou ekonomickou silou...
jestli si chce hrát evropa na písečku sama pro sebe, pod taktovkou malých národních států, tak at si hraje...jenom aby zas nekdo nepřišel a nevzal druhejm lopatičky a tak...bábovičky
Jednotná měna a jednotná Evropa je nejrozumnější řešení...ať si perák z hradu prská jak chce
USA je, ale vnitrostátní federace Sovo - má společnou armádu, federální policii, společné bankovnictví (ne jen měnu) a státy za sebe nijak nemůžou v zahraničí vystupovat. Nehledě na to, že je vytvořena na naprosto jiných principech než historií provázaná evropa - lidé co přišli do USA chtěli začít znovu, takže měli stejný základ a i přes to vypukla v americe občanská válka, jak jistě víš yenkee vs. dixie (a ne, zdaleka nešlo jen o free niggers).
Porovnávat to opravdu nelze. EU se o federaci snaží už dlouho a nedaří se jí to. Ale i přes neslučitelné národy a tradice, nebo odpor plátců do evropského fondu, se jí možná někdy podaří vytvořit...no spíše protlačit, ale o její funkčnosti mám silné pochyby právěkvůli toho co zmiňuji výše.
Píšeš mi tu, že nevíš, nejsi ekonom, ale víš, že jednotná měna a evropa je nejrozumnější řešení...Jak to můžeš tvrdit, když sám říkáš, že o tom nic nevíš? Vnímám tě sice jako člověka s jiným názorem, ale inteligentního, tak si to těmahle "hláškama" nekaž. Na jedné straně se obáváš toho, že nejednotná evropa (co znamená nejednotná, já si myslím, že je jednotná) se navzájem zničí, a na druhé straně chceš zavřít kohouta s liškou do společné klece. Osobně si myslím, že doba národních "vůdců" je pryč, ale ano může se zase někdo objevit, jak říkáš, ale ne proto, že by byla evropa "nejednotná" ale proto, že se nějaký stát ocitne v kleštích právě té tvé "sjednocené" evropy alias Evropské unie či federace či whatever s čím počítaš, že by bylo "nejrozumnější".
měl sem připravený dlouhý příspěvek...ale na co...
shrnu to...
Podporuji myšlenku Eura, podporuji rozpad, rozklad národních států jakožto i české republiky a podporuji Evropský superstát, kde uspořádání jednotek na nejvyssí urovni NUTS (NUTS 0) bude odpovídat historickým zemím, regionům, kantonům...
Dál už o tom nechci hovořit(mimochodem nejsem tak ekonomicky zdatný jako ty, takže se s tebou nebudu přít, případně hledat na netu pět hodin argumenty abych s tebou mohl vest diskusi...snad jen dodám, že nás Pérák dotahl do EU, kde při vstupu bylo vyžadováno a podmíněno plnění Maastrichtských kritérií...
původně sem zde chtěl vložit kresbu Švejka od Lady, ovšem Google images mi nabídlo mezi podobiznami Švejka skutečně pana Péráka s trefným článkem: D...inu těší mě že v tomto názoru nejsem sám
Naposledy upravil(a) Sova dne 07 pro 2012 16:46, celkem upraveno 1 x.
Tak nevím mám odpovídat, nebo nemám, když se o tom nechceš bavit? Ale tak, co už...
Ona Evropská unie v době, kdy jsme do ní vstupovali vypadala trocha jinak (byla ve fázi společného trhu) a Maastrichtská konvergenční kritéria jsou vyžadovanána pro vstup do Eurozóny ne do unie, to jsou Kodaňská kritéria a ta obecně jen mluví o tom abychom směřovali k demokracii, lidská práva měli se rádí a blah blah blah, obecně jsou psány dosti vágně, jako většina věcí v dokumentech EU ...důležité pak je, že se velmi vágně vyjadřují k tomu, že bysme meli být proevropsky smýšlející a jako národ smýšlet pro evropu, měnovou unii atd., to máš sice pravdu jenže to je věc vývoje a v tomhle ohledu si tedy rozhodně nemyslím, že si Klaus protiřečil, jen nepředpovídal správně (ikdyž je pravda, že usílí evropy o politickou unii je známo odjakživa, ale to si nikdo neumí ani dneska pořádně představit co to vlastně bude natož před devíti lety). Nicméně nechci v tvých očích Klause omlouvat, protože vím, že je plno důvodů proč ho nemít rád, ale v tomto mu křivdíš.
Proč sem někdo píše takhle dementní dotaz, když toho je plnej net ? Nehledě na to, že pokud člověk nemá v hlavě uplně nasráno, tak na to logicky přijde sám
MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!
Trhyy píše:Proč sem někdo píše takhle dementní dotaz, když toho je plnej net ? Nehledě na to, že pokud člověk nemá v hlavě uplně nasráno, tak na to logicky přijde sám