Jak tankovat levnější benzín?

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

LiberaleMiguel2

Re: Jak tankovat levnější benzín?

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Já mám za to, že aditiva se dávají do benzínu pro zlepšení jeho kvality...

Jinak s tím, že motor netáhne na nekvalitní palivo je problém aji u LPG. Ale to se stačí prostě vyvarovat tankování u těch malých LPG čerpaček a tankovat na klasických benzínkách, a je už jedno na jakých...

AXIman: z kamarádovy zkušenosti můžu potvrdit. Tankoval na Shellce N95, vždycky na týden ježdění do práce za 600kč, pak začal tankovat za stejné peníze na stejné ježdění ten lepší benzín a ač natankoval míň, tak mu to stačilo na stejné kilometry. Byla to Felicie 1,3MPi
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

LiberaleMiguel2 píše:Já mám za to, že aditiva se dávají do benzínu pro zlepšení jeho kvality...
Aditiva v palivu nemají na kvalitu paliva jako takoveho žádný vliv, pokud jsou míchaný ve správným poměru. Mají vliv na palivový systém, vnitřek motoru apod (antikorozní účinky, lepší mazivost, u diesolých motorů to má i trochu vliv na emise diky čištění motorovýho prostoru).
Nevzpomenu si teď na přesný množství, ale aditiva by se měly míchat 1:250 (jeden litr aditiva na 250 litrů paliva) tušim, jenže hodně z těhle levných benzínek to právě míchá 1:50 a to pak dochází ke zhoršení spalovací účinnosti a účinky těhle aditiv se začnou obracet proti jejich prospěšnosti.
To že ti u shellu třeba řeknou že 100 nitro + ma nějaky super aditivum, díky kterýmu je to mega palivo pro závoďáky je blbost. Je to normální palivo se 100 octanovym číslem, kde jsou aditiva přidany jen pro lepší průchodnost vstřiků a jejich čištění.
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů :) - bejvávalo :/

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Vím, na co se tam ty aditiva dávají...
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

Odpovědět

Zpět na „Pokec“