Kamera do auta

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Stewie

Re: Kamera do auta

Příspěvek od Stewie »

Samozřejmě, že to je pěkná kravina. Záznam z kamery při případné nehodě se ti bude hodit. A nemusí to být nutně nehoda tvého auta.

F.l.a.n.e.l.

Příspěvek od F.l.a.n.e.l. »

Stewie píše:Samozřejmě, že to je pěkná kravina. Záznam z kamery při případné nehodě se ti bude hodit. A nemusí to být nutně nehoda tvého auta.
Na debilní dotaz, debilní odpověď. Kdyby si někdo nejdřív pročetl topic, než vloží stupid question, bylo by na světě krásně ;-)
Autoservis, diagnostika, geometrie, zprostředkování STK, přihlášení, evidenční kontroly,...

Škoda Rapid 130 (2,0i 16v) Budíž ti země lehká. Děkuju ti za vše :poklona:

Stewie

Příspěvek od Stewie »

Omlouvám se...nějak jsem z toho nevycítil ten sarkasmus :)

F.l.a.n.e.l.

Já to nemyslel špatně ale prostě když tady někdo položí dotaz dřív než použije tlačítko hledat tak je mi z toho ouzko spek
Autoservis, diagnostika, geometrie, zprostředkování STK, přihlášení, evidenční kontroly,...

MSG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MSG »

Zeptám se na související věc, a sice jestli může majitel kamery vás pak proaktivně bonzovat tím záznamem na policii? Případně jak oni berou takový záznam jako důkaz?
Myslím tím záležitosti, kdy došlo k porušení předpisů, ale nikdo nebyl dotčen (poškozen).

Viz. cca 2M starý případ na Nově - borec jel kličkovanou mezi závorama na přejezdu, on-board kamera soukromýho auta (nováckýho) to nahrála a dali záznam policajtům. Ti to prej budou řešit.
MSG

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Policajti se tím tuším musí zabývat ze zákona pokud to někdo ohlásil. Video jsem neviděl, ale projet přejezd je dost na hraně - většinou jsou závory logicky dole když má jet vlak, ve vlaku bývají lidi a mohli by mu napařit obecné ohrožení například.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

MSG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MSG »

Tak mě jde o to, aby pak majitelé kamer neposílali proaktivně na policajty věci jako: předjíždění, kde se nemá, projetí stopky, plný čáry, špatný parkování atd. ve stylu "nahráli jsme to, to je důkaz!"
Pak by člověk musel čumět po všech kreténech okolo... :-)

(A hlavně mi tu nepište, jak všichni jezdíte vždy dle předpisů...)
:lol:
MSG

Stewie

Příspěvek od Stewie »

Já ti teda nevím, ale předjíždění tam kde se nemá, projetí stopky, přejetí plné čáry beru jako dost závažný přestupek a byt v blbé náladě, tak bych video mile rád policajtům poslal. Určitě nejezdím na 100% podle předpisů, ale mám jakési hranice, které bych nepřekročil (ty které si sám napsal).

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Kameru mám v autě možná rok a ještě jsem ani jedno video nestáhl do počítače... a to jsem měl natočené i pěkné kousky. Každopádně fakt nemám čas a náladu se s tím j*bat a ještě to někam posílat...
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

Stewie

Příspěvek od Stewie »

Já jsem už policajtům posílal. Natočil jsem v protisměru nehodu, tak jsem jim napsal maila jestli mají zájem a měli.

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

MSG píše:Tak mě jde o to, aby pak majitelé kamer neposílali proaktivně na policajty věci jako: předjíždění, kde se nemá, projetí stopky, plný čáry, špatný parkování atd. ve stylu "nahráli jsme to, to je důkaz!"

Sorry, ale když se chceš chovat jako hovado, tak musíš počítat s následky... Ať už z jakéhokoliv důvodu ;-)
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

Dacan
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dacan »

musíš počítat s následky --zaplatím si pojištění proti pokutám :lol: dafaq logic

F.l.a.n.e.l.

Kamera se používá hlavně proto, aby byl člověk chráněn sám před sebou, pakliže mu nějaký "pirát" udělá něco, díky čemuž se dotyčný nabourá.
S bonzováním si myslím, že s váma budou hotoví rychle. Pakliže třeba bude někdo někde chodit na červenou neustále, tak určitě policie nebude
hledat viníka podle záznamu tak jako to dělá Horácio v kriminálce Miami, ale řeknou, že tam posílí výkon vnější služby ;-)
Ze zákona se tím musí sice zabývat, ale je spousta důležitějších věcí, a nikde není řečeno, že když se tím budou zabývat, že vám za měsíc dva tři
nepošlou vyrozumění - přestupce nezjištěn :-D
Takže asi tak.

AlikB

Příspěvek od AlikB »

Dobra ochrana sveho auta :) to je jiste hodne lidi jezdi jak blazni a pak se divi a svadi na druhe nehodu kdyz neni dukaz :D nechapu

MSG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MSG »

No, u tebe stačí natočit jen tvoje auto jen tak a už bys platil.

LiberaleMiguel2 píše:
MSG píše:Tak mě jde o to, aby pak majitelé kamer neposílali proaktivně na policajty věci jako: předjíždění, kde se nemá, projetí stopky, plný čáry, špatný parkování atd. ve stylu "nahráli jsme to, to je důkaz!"

Sorry, ale když se chceš chovat jako hovado, tak musíš počítat s následky... Ať už z jakéhokoliv důvodu ;-)
MSG

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Neříkám, že ne ;-) ale policajti naštěstí mají většinou rozum a neřeší hovna, které nemusí :-)
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

AlikB

Příspěvek od AlikB »

Tak rozhodne lepsi ochrana jak mit psa zamceneho v aute :D

MildaJ

Příspěvek od MildaJ »

Nevím, jestli to nejsou, jak píše kolega - vyhozené peníze. V případě nehody se to stejně nebere jako průkazný důkazný materiál, nebo máte jiné info?

LubosHa

Příspěvek od LubosHa »

micupee

Příspěvek od micupee »

milosh píše:Mno tady foru to lidi maj spis aby natocili svoji jizdu a ne jiny piraty ne? :D
Ale jelikoz to pro policii neni pri pripadnem problemu dostatecny dukaz jak jsem nekde cetl pak nevidim vyznam si ji porizovat :shock:
Nechápu, proč to není dostatečný důkaz. To si myslí, že to video je z photoshopu nebo co?

xxxx

Příspěvek od xxxx »

crocjirka píše:hele lidi, nema nahodou nekdo tip na kameru, ktera by zaroven ukazovala aktualni rychlost vozu? :)
Na kamerách z truecam.cz si můžeš nastavit, aby se rychlost vozu zobrazovala, nebo ne.

xxxx

Příspěvek od xxxx »

MildaJ píše:Vyplatí se ještě kupovat si do auta autokameru(černou skříňku)?
Určitě vyplatí. Kdyby se něco stalo stalo, tak to není jen slovo proti slovu, ale máš i záznam.

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Chlapi, nemate doma nekdo nahodou rozbitou kameru? Jakkoliv softwareove, spis mi jde o to, aby byl aspon pristroj tak nejak pokupe, nehodlam ji zfunkcnovat, ale bude mit svuj ucel.

Lman

Příspěvek od Lman »

Já jsem si objednal Mini 0805 (1296p@30fps, GPS, 1,5'' LCD, HDMI). Hledal jsem kamerku do $100 s kvalitním obrazem (hlavně v noci) a aby byla co nejmenší (protože ji nechci pokaždé sundavat)...Narazil jsem na ni náhodou, přečetl recenze, koukl na youtube a koupil v GearBest.com za $65 (amazon, ebay mají za $100). GearBest podle různých zdrojů (např. dashcamtalk.com) dodává "originál" a ne fejk-fejk...Co jsem na netu zjistil, některé kusy jsou z výroby rozostřené, což se dá opravit celkem snadno. Časem se taky "odchlípně" tišťák v základně a je potřeba ho vrátit do správné polohy, jinak není kontakt mezi základnou a kamerou a kamera se nedobíjí (pokud ji nepřipojíte na kabel přímo)...Zárověň jsem si na ebay koupil polarizační filtr pro novější model (0806), který na 0805 pasuje, akorát je potřeba ho nějak uchytit - filtr je magnetický a 0806 má magnety u objektivu - tzn. buď přilepit magnety na 0805 nebo nějakou páskou přilepit...

Video pro ty, kdo neumí hledat na youtube : https://www.youtube.com/watch?v=PF4JAzljbDQ https://www.youtube.com/watch?v=xN86csSgmco

Erik_bic

Příspěvek od Erik_bic »

Ahoj všichni, příští tejden jedu s rodinou do chorvatska a chtěl bych si koupit nějakou tu kameru do auta, ale zaprvý mě zajímá jestli je legální ve všech zemích, popřípadě jak tam na to nahlíží místní policie a zadruhé mě zajímá jaké kamery máte, koukal jsem na net a tam je jich hafo, tak jestli můžete nějakou doporučit. Díky moc

F.l.a.n.e.l.

Jaké máme kamery si stačí pročíst tento topic. ;-) Co se týče policie tak to asi všude tolerují stejně jako navigace, byť na předním okně nesmíš mít nic ;-)

Dacan
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dacan »

Přemýšlím nad sj4000 wifi, nevíte kde dobře koupit? Brno nebo zlín? Z aliexpresu nebo dx moc objednávat nechci, četl jsem že se prodavají kopie.
Taky mě zajímá jestli ji někdo používáte jako kameru do auta, praktické zkušenosti z auta...jak to točí jsem si našel.

F.l.a.n.e.l.

F.l.a.n.e.l. píše:SJ4OOO, nějaká čína prej odpověď na předražené GOPRO. s příslušenstvím mě vyšla před rokem na 25OO cca.
Teď už na netu i pod litr myslím. Za mě max spokojenost.
PS: obraz se třese, jelikož je kamera umístěna ve voze, který nemá ani pružiny, ani tlumiče :-D

;-) praktické zkušenosti. Po půl roce na slunku mi naboptnala baterka. Měl jsem naštěstí koupenou hned i náhradní.
Za ty peníze dle mého hodně muziky. Jede už asi dva roky nonstop cca 4 dny v týdnu 12h v kuse bez přestávky.
Drží na skle, nepadá, záznam pěkný. Nevím co by tě ještě zajímalo ;-)
Použití všude kde se dá, relaxačně i pracovně. Bohužel tu nemohu vložit žádné akčnější videa ať už ze dne či noci.
Každopádně jsem max spokojený a snad ještě dlouho vydrží. 8)

Erik_bic

Příspěvek od Erik_bic »

Ahoj, tak jsem četl na jiných forech, že je prej nějakej problém s Rakousku, tam se to prej nesmí nebo co..víte někdo něco o tom? Jinak mi byla doporučena od souseda TrueCamka, máte s ní někdo zkušenosti?

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Ano máme, je to předražený šmejd neustále propagovaný falešnými profily různých uživatelů. Např. uživatelem Erik_bic, co se snaží tvářit, jako že sem "náhodou" přišel pro radu :lol:
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Odpovědět

Zpět na „Pokec“