NAVAŘOVACÍ KONCOVKA POLICEJNÍ PROHLÍDKA

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

LiberaleMiguel

Re: NAVAŘOVACÍ KONCOVKA POLICEJNÍ PROHLÍDKA

Příspěvek od LiberaleMiguel »

blázen píše:Jsou místa kde je mimo vesnice 50tka divná, ale taky jsem v těch místech neviděl nikdy radar a nikdy 50nejel
Tak to já zas běžně vidávám, že policajti právě na tědle místech měří ;-)
Keep /-/atin'

Cokoliv Polsky, Allegro -> SZ nebo ideálně rovnou Facebook

Skořepiny na míru

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

presne tak to je.... cim sirsi silnice a nizsi povolena rychlost tak tam presne budou stat urcite...

nebo jinac... u my prace je zakladka... je tam 30 kmh, to je v poradku... ale... stat tam denne stoji a meri rychlost, coz pripada vsem v poradku, ale ouha... stat tam meri denne od 9:00 do cca 9:45. takze kdyz dou deti ze skoly a do skoly to nikoho nezajima jak se tam jezdi, ale kdyz vsechny deti sedi ve skole a venku je mrtvo, tak vyndame nadobicko ze jo... proste tenhle system je mrdka, jako mrdka se chova takze nevidim duvod se nechovat stejne ... a sem strasne rad ze soudy narozdil od ovecek a benga pouzivaj mozek a sou schopny uznat ze proste dodrzovat padesatku je kokotina na nekterych mistech...

nebo este jedna story okey ? praha reporyje, orech...

krizovatka se stopkou! vidis na vsechny strany cca 100 metru, prehled jak debil, stopka uplne zbytecna... samozrejme tak vybiraci stoji denne... milion krat jim reknes ze je tam ta znacka zbytecna... ale oni ti budou tvrdit ze proste to tak je dany a ze nema smysl se dohadovat. kdyby pouzily rozum a nechovali se jak pocitace tak to nebudou resit. a najednou to nekomu dovcaklo a ouha... stopka je pryc, je tam prednost v jizde a da se krasne projizdet.. takze to byla jen zbytecna buzerace od statu. ale jasne... podle tvyho uvazovani to bylo zpravne a budeme se za to modlit.

a prirovnavat nejezdeni 50tkou a nezaplaceni plne ceny v kramu je opravdu ujety ale diky za pobaveni
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Nikdo se modlit nebude, ale ta znacka tam je a ty ji v tu chvili mas dodrzovat pripadne za svoji neprizpusobivost byt pripraven nest zodpovednost. Ano, znacky jsou dobry a spatny, mne jich spousta nevyhovujem spousta zakonu je spatnych a musime se jimi ridit. At uz se jedna o dane nebo vztah zamestnanec - zamestnavatel atp. Myslis si, jak rebelsky na to jdes, ale jsi na stejny urovni jako cikani a timhle jednanim spolecnost rozhodne lepsi neudelas.

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

vis jen je problem, ze ja ty znacky dodrzuju, takze lick my ass, jenze si nafotim misto a sepisu zadost na prislusny urad... alespon neco se pro to snazim udelat.

a ohledne soudu... kdyz porusim padesatku a soud mi da za pravdu ze se vlastne nic nestalo.. tak ten zakon asi tak jednoznacnej nebude ne ?
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Tohle jsi tu mohl napsal nekolikrat a popr. to v tom smyslu podat.

Kein

Příspěvek od Kein »

SubTera píše:Nikdo se modlit nebude, ale ta znacka tam je a ty ji v tu chvili mas dodrzovat pripadne za svoji neprizpusobivost byt pripraven nest zodpovednost. Ano, znacky jsou dobry a spatny, mne jich spousta nevyhovujem spousta zakonu je spatnych a musime se jimi ridit. At uz se jedna o dane nebo vztah zamestnanec - zamestnavatel atp. Myslis si, jak rebelsky na to jdes, ale jsi na stejny urovni jako cikani a timhle jednanim spolecnost rozhodne lepsi neudelas.
To je právě ten omyl. Kdyby všechno začínalo a končilo u značek, tak by se, podle této logiky, například v tomto případě řidič ničeho nedopustil. Což je, jak jistě uznáš, hloupost, aby řidič měl právo jet 90+km/h v obci jen proto, že tam není (chybí) značka. Naopak se to vykládá stejně. To, že je někde značka, ještě neznamená, že překročením rychlosti musí vždy dojít k porušení státem chráněného zájmu bezpečnosti a plynulosti silniční dopravy (což je podstata zákonů - chránit).

Na dorpavní značení lze spoléhat pouze v ideálním světě, kde existuje jen jeden druh obce, pro něhož jsou značky 100% přizpůsobeny. Ale takový ideální svět neexistuje. Každá obec, každá zatáčka, je jiná a obecné značení je tak spravedlivě ze své podstaty nepokryje. Proto dopravní značení značí obecnou míru, aby nevznikl chaos, kterou pak mají jednotlivě posuzovat policajti (zdali došlo, překročením rychlosti, k ohrožení státem chráněného zájmu) - a zde policajti absolutně selhávají a rozdávájí pokuty bez ohledu na materiální aspekt (zdali došlo k ohrožení státem chráněného zájmu) - težko říct jestli jsou policajti tak hloupí, nebo jen chtějí vytahat prachy na pokutách. Tak či tak to s výchovným hlediskem pokuty a posláním práce policie nemá nic společného.

Gró je stejné jako kdyby jsi měl dvě děti - Jedno malé, a jedno velké. A dával bys jim najíst stejně - jedno by jsi přežral (vybíraní pokut tam kde to není nutné), druhé by se nenajedlo (právo jet 90km/h tam, kde není značka)

NSS chce po policajtech a magistrátu, když dávají pokuty, jediné - Ať doloží koho a jak řidič ohrozil. Nic víc.

Chápeme?
Naposledy upravil(a) Kein dne 17 srp 2013 21:49, celkem upraveno 1 x.
http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Kein: ale ja to chapu, chceme to stejny, ale podivej se, na kolika instancich pak takovahle hovadina byla. Na to nemam cas, abych kvuli 2kmh travil hodiny po uradech a soudech, coz stoji dalsi penize. Predstavme se pekny usek silnic, kde je povoleno 130kmh a provoz optimalni, pojedu tedy cca 150-160kmh tacho, jaky muze byt muj realny uspech u NSS dle tvyho nazoru?

Kein

Příspěvek od Kein »

SubTera píše:Kein: ale ja to chapu, chceme to stejny, ale podivej se, na kolika instancich pak takovahle hovadina byla. Na to nemam cas, abych kvuli 2kmh travil hodiny po uradech a soudech, coz stoji dalsi penize. Predstavme se pekny usek silnic, kde je povoleno 130kmh a provoz optimalni, pojedu tedy cca 150-160kmh tacho, jaky muze byt muj realny uspech u NSS dle tvyho nazoru?
Však to mezi tolik instancí jít ani správně nemělo, kdyby policajti dělali svoji práci tak jak mají - posuzovat jednotlivé případy dle plnění materiálního aspektu přestupku. O tom tady mluvím. Toho člověka co jel 52km/h totiž neměli ani zastavit. Je totiž zcela zřejmé, že v policejních makovicích se nepřemýšlelo o tom, zdali 52km/h někoho ohrožuje, ale jejich mozečky uvažovaly nad tím, že musí splnit kvótu "pokuty/den" a takto nesmí ani uvažovat, natož pak jednat. Podle mého názoru, většina policajtů si neuvědomuje (nerozumí) co je náplň jejich práce a pokuty berou jako cvakání lístků v tramvaji.

Jaké má kdo šance při překročení rychlosti ti také nikdo neřekne, ani NSS, dokud ten konkrétní případ nenastane a nebudou jasné jeho okolnosti. Opět to mají zhodnotit policajti co tě v daný moment a v daném místě změří. A znova opakuju, to že to hodnotit nebudou, a okamžitě za tebou vystřelí, nejlépe bez majáků a v odstavným, tak to mají totiž rádi, je opět známka jejich neprofesionality.
http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor12 »

já mám pocit že ziji v jiném státě. :) řídím 22let oficiálně. Za celou tu dobu jsem nepotkal policajta a že jich bylo se kterým by se nešlo domluvit. Naposledy na 50ce v Lahovicich - Strakonicka. Modrá octavka-radar. 4.30 ráno sobota. Rychlost 95km na silnici jsme byli sami. Když mi dával blok na 500kc s mrknutím oka povídá víte proč jsme vás zastavili? A já. Jel jsem rychle. On. Ne. Nesvítil jste. Já. Jel jsem rychle. On. Ne, vy jste nesvítil. Pak mi to došlo. Ano nesvítil jsem. On. A příště pomaleji a šťastnou cestu.Dělal jsem přestupek,a vždycky když ho dělám,očekávám že pokud u něj budu přistižen zaplatím. Vždycky to tak bylo a nikdy jsem s policii problém neměl.
toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/

Válcová zkušebna 4X4 až do 1200HP

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

smazano - vsechny vas tu miluju ;) a az se jednou potkame tak dame radsi panaka...
Naposledy upravil(a) AlesiBoss dne 11 črc 2014 18:00, celkem upraveno 1 x.
už nemám hnujdaj...

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

ja mam s benga dobry zkusenosti, az na par vyjimek....

priklad dobroty Stopka kterou sem si proste nevsim, k tomu s mobilem v ruce a za 200 a pohoda....

a pak zase ud v uniforme kterej me chce posilat na technickou protoze sem na snehu zastavil se vsema kolama stojicima a nenecha si vysvetlit to ze proste to auto nema ABS od vyroby :lol:

a treti v zime parkovani.. srovnani auta pres rucku v cca 5ti kmh a pan me opet chtel posilat na technickou, protoze nic na aute nenasel, a nemohl me potrestat... a nenechal si vysvetlit ze sem proste zaparkoval pomoci parkovaci brzdy :D coz zni krasne logicky

a do tretice zastaveni moji osoby s tim ze sem jel 74 km h na 70satce.... doslo to do spravnyho rizeni, kde nastesti mel urednik rozum.

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor12 »

Aleši,pokud Ti jedna až dvě kontroly týdně přijdou málo,tak prosím. I zmrd se dá usměrnit v rámci slušných pravidel tam kam ty chceš. To že některé značky a omezení jsou v rozporu se zdravým rozumem s tím naprosto souhlasím. Vycházím z jednoduchých pravidel. Dělám li přestupek,dělám ho vědomě a chytí li mne. Zaplatím. Otázka je kolik. Policajt je taky jenom člověk a protože je jich málo tak vím že jsou v práci třeba i 24h. únava,stres od jebaní od nadřízeného to vše přispívá k tomu jak se potom chová. On je prostě strážce zákona a tak se na to taky musíš dívat. Pokud tě zastaví a ty automaticky zvolís metodu policajt-zmrd daleko se nedostanete a skončí to tím,že on ti začne ukazovat co může a ty jako protiargument se budeš chovat podobně. Tak to potom potřebuješ řešení v podobě té organizace řešenípokut.cz
imfsoft-forum.eu/

gizmi

Příspěvek od gizmi »

Libor: alespon nejsem sam, kdo to vidi takto..
Markus: chlape nic proti tobe nemam, spis naopak..ale zkus se realne zamyslet a napis mi tu, jak myslis ze te v tu chvili asi videl polda v jeho ocich. Proste jen si predstav, ze nekde musis stat, pac ti to naridil pupkatej dement sef a vidis: .... a ted schvalne zkus napsat, co asi videl.. 8)

LiberaleMiguel

Libor12 píše: únava,stres od jebaní od nadřízeného to vše přispívá k tomu jak se potom chová.
ale nemělo by :nono: určitě mají nějaké psychotesty apod, takže by tam měli být dostatečně duševně vyrovnaní jedinci, aby si svoje mindráky nevybíjeli na lidech ;-)
Keep /-/atin'

Skořepiny na míru

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Bohužel ty psychotesty podle mě udělá každej, kdo nemá v hlavě nas*áno.

Jinak mám na to úplně stejný názor jako Libor.

gizmi

Příspěvek od gizmi »

Jsem divnej, nebo NENI V PORADKU:
x jezdit na dalnici bez dalnicky, ikdyz jsem nedavno mel zakaz rizeni (proc asi, ze)
x davat parking pres rucku, protoze jsem velkej king pytcho
x jezdit kolik chci, protoze limity jsou k nicemu
x jezdit jak chci, protoze znacky jsou k nicemu

:D :D a jeste se pak hadat s policistou, protoze to co delam je naprosto v poradku? :lol: Tyweeee... :lol: Tak to je moc :lol:

Maminko a tatinku, dekuji za vychovu! Nejsem zadny Mirek Dušín, ale mam mozek a chovam se ohleduplne k ostatnim.. 8)

Gooder: delal jsi je nekdy? :D Ja mel tu cest (zaplat PanBuh uz nejsem u PCR) a v mistnosti o 30 lidech (spousta z nich byla v pohode) jsem je udelal jen ja a jeste jeden. Domu jsem prijel pomerne vystavenej (vic nez od fyzickych testu) a docela to cloveka znavi.

zde.

Příspěvek od zde. »

Nekdy jedu 180 na devadesatce a chovam se tak ohleduplne, ze by ses posral. Hysterko.

Gooder

Příspěvek od Gooder »

gizmi: Dělal, udělal a nepřišly mi nějak těžké. Ale od PČR jsem taky odešel. I když teda psycholožka se divila, že tam jdu :D

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

Libor12 píše:Aleši,pokud Ti jedna až dvě kontroly týdně přijdou málo,tak prosím. I zmrd se dá usměrnit v rámci slušných pravidel tam kam ty chceš. To že některé značky a omezení jsou v rozporu se zdravým rozumem s tím naprosto souhlasím. Vycházím z jednoduchých pravidel. Dělám li přestupek,dělám ho vědomě a chytí li mne. Zaplatím. Otázka je kolik. Policajt je taky jenom člověk a protože je jich málo tak vím že jsou v práci třeba i 24h. únava,stres od jebaní od nadřízeného to vše přispívá k tomu jak se potom chová. On je prostě strážce zákona a tak se na to taky musíš dívat. Pokud tě zastaví a ty automaticky zvolís metodu policajt-zmrd daleko se nedostanete a skončí to tím,že on ti začne ukazovat co může a ty jako protiargument se budeš chovat podobně. Tak to potom potřebuješ řešení v podobě té organizace řešenípokut.cz
Přesně tak.
Já jsem se domluvil taky vždycky. At už jsem neměl ŘP, nebo STK, nebo sjeté gumy. nikdy mne to moc nestálo, a to proto,že jsem použil mozek. Každý je strůjcem svého štěstí a hádáním a přetahováním se o práva s policistou se dostane jedině hlouběji do peněženky. A jestli je policajt protivný,at je. To je občas každý.
Jinak komu vadí nesmyslné rychlosti,běžte chvíli jezdit po kolejích a zjistíte, že to ,co je na silnici je úplně nic. Tam vás budou jebat a budete platit nemalé peníze ikdyž pojedete 6km/h z kopce tam kde je povoleno 5. Na silnici je absolutní svoboda a když už někdy někdo překročí rychlost a nechá se chytit.. může si za to sám.
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

LiberaleMiguel

gizmi píše::D :D a jeste se pak hadat s policistou, protoze to co delam je naprosto v poradku? :lol: Tyweeee... :lol: Tak to je moc :lol:
to tady nikdo nepsal ;-) Ale když narážíš na mě, tak budu konkrétní: Když na mě policajt vytasí za chybějící dálničku pokutu 2000Kč, tak to rozhodně v pořádku není ;-) A napíšu to po 136 znova, choval jsem se slušně a aji slušně jsem se zkoušel domluvit na nižší pokutě(navrhoval jsem 500Kč, pak 1000Kč) za což jsem byl odměněn buzerací ohledně čerstvě vraceného řidičáku atd. Ale to už jsem tady psal několikrát, tobě prostě není pomoci :hlazeni
Keep /-/atin'

Skořepiny na míru

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

smazano - vsechny vas tu miluju ;) a az se jednou potkame tak dame radsi panaka...
Naposledy upravil(a) AlesiBoss dne 11 črc 2014 17:59, celkem upraveno 1 x.
už nemám hnujdaj...

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Chápu to dobře že si byl na dálnici a neměl dálniční známku? Nechápu co se ti na pokutě nezdá...

Mě nejvíc zarazillo, že když jsem si několikrát zapomněl řidičák nebo techničák a zastavili mě, nebyl problém a pustili mě s domluvou. Nehádal jsem se, byl jsem připravenej zaplatit pokutu, protože to byla moje chyba.
Jednou jsem musel řídit dodávku, která byla vykradená a bohužel z ní zloděj vzal i techničák a papír od pojištění.
Nedalo se nic dělat, auto muselo jezdit a nebyl čas čekat na nový TP.
Hned druhý den mě stavěli. Hned jsem jim řekl, že jediný co u sebe mám je OP a ŘP, protože auto bylo před pár hodinama vykradený (ukázal jsem jim i plnou kabinu skla), vysvětlil jsem proč s tím i tak jedu a že auto je registrováno na mého bratra, čili stejný příjmení. Šel si to zkontrolovat a přišel mi oznámit že mam obrovský štěstí, že dodávka není hlášená jako kradená a protože má dobrou náladu, tak je to jenom za 1000kč. Ale ten jeho výraz když mi to říkal :(
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

už nemám hnujdaj...

T.i.m.u.r
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T.i.m.u.r »

Jel bez známky, to se stává? :? Mně se to teda ještě nestalo,... Když známku nemám, tak na tu dálnici prostě nenajedu, ne? Teda pokud aspoň trochu přemejšlim,.... Podle mě se to "nestává", protože když nemám známku, nemůžu na tu dálnici přeci vjet. Protože tam prostě nemám co dělat,...

Je to jako jít na párty, nezaplatit vstup a pak se divit, že tě vyhazujou. A když zjistí že jsi to neudělal poprvé (analogie papírů v čistírně) a ty se chceš ještě dohadovat, že by to přece hned nemuseli tak hrotit, tak se pak není co divit, že ti vyhazovači klidně dají přes držku.

Prostě musím souhlasit s Liborem a Gizmim; když dělám přestupek, dělám ho vědomě a pokud mě při tom přistihnou, tak si ten trest prostě zasloužím. A ne že se budu dohadovat o jeho výši,... Google říká, že za jízdu bez známky je pokuta do pěti tisíc. Takže "dvojka" ještě není nic tak hroznýho...
r.v.: 1974 - 55HP/80Nm

(Štukatérské, sochařské, restaurátorské práce - praxe více než 30let)
www.stukater.wz.cz

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

AlesiBoss - to tu buď řečeno nebylo a nebo jsem ten příspěvek nečetl. S tím souhlasím. Mě spíš z toho jeho příspěvku překvapil fakt, že se divil pokutě 2000kč za vjezd na dálnici bez známky.
Já se s nima většinou bavil a neměl jsem žádnej problém. Tu dodávku jsem tolik neřešil, protože jsem s ní jet nechtěl a od začátku byla domluva, že pokud bude prolbém, já pokutu platit nebudu. Spíš mě zarazilo, že když to bylo z mojí blbosti, tak jsem pokutu nedostal a když jsem měl opravdu dobrej důvod, proč jsem TP neměl a bylo to jasně vidět že si nevymýšlím, pokutka se objevila a policajt mi to oznámil s výrazem - si to pěkně vyžer debile.
Btw se mi taky podařilo jet na dálnici bez známky. Měl jsem jí doma, bylo pár dní po novém roce, neměl jsem v plánu jet na dálnici, pak se něco změnilo a mě to vůbec nedošlo. Naštěstí mě nezstavili.
Function > Form

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

už nemám hnujdaj...

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

No jo, ale přečti si co Miguel napsal. Dostat 2000kč pokutu za chybějící známku v pořádku není. To že se mu nezdálo, že to chtěl řešit ve správním řízení a policajt po něm chtěl 50k kauci už tu nikde řečeno nebylo, tak se nemůžeš divit reakcím jaký tu jsou...
Function > Form

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

už nemám hnujdaj...

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor12 »

Michala se dovedu představit tebe jednat asertivně :lol: pokud byla informace správná,jeden policajt mi říkal,že za přistižení bez známky mají automaticky posílat do správního řízení kde čeká bonusova odměna v podobě 5000. Pokud by po mne chtěl "dvojku" s úsměvem mu ji dám. Jednou mne taky chytli se prošlou (tj nemám žádnou) začátkem roku - nová ležela už 14dnů v příhradce,skončilo to domluvou. Opravdu všichni co si tu stěžujete,zkuste si uvědomit že tak jako vám v zaměstnání přidělí šéf práci tak ji dostanou i oni. A věřím tomu,že jako každý jiný by ji raději v tichosti a klidku strávili někde jinde. Pokud dostanou namátkovou kontrolu na chlast a frajer vystoupí z auta se slovy co ho otravují čehož jsem byl svědkem tak jsem ani dejchnout nedostal vrátili mi papíry a šli se "věnovat" jemu. Dokážu si představit co tam pak asi proběhlo.
imfsoft-forum.eu/

LiberaleMiguel

Mě teda zarazilo už jenom to, že oni se ani neobtěžovali dělat klasickou silniční kontrolu, ale prostě stáli na odpočívadle a brali auta co tam zastavili na kafe/beznín/jídlo atd ;-) Už když jsem tam zastavoval, tak tam buzerovali nějakého rakušáka, že má trochu orezlé auto(nějaký užitkový pickup).
Já neříkám, že ta pokuta nebyla v pořádku, mě se jenom nelíbila její výše, chtěl jsem zkusit trochu smlouvat(slušně) a on na mě vytáhnul, že co se vůbec ozývám, že s čerstvě(4 měsíce) vráceným řidičákem bych neměl vůbec za volantem co dělat, tak to ať jde někam :x všechno jsem to už psal ve vedlejším topicu
Keep /-/atin'

Skořepiny na míru

Odpovědět

Zpět na „Pokec“