Tak to já zas běžně vidávám, že policajti právě na tědle místech měříblázen píše:Jsou místa kde je mimo vesnice 50tka divná, ale taky jsem v těch místech neviděl nikdy radar a nikdy 50nejel

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Tak to já zas běžně vidávám, že policajti právě na tědle místech měříblázen píše:Jsou místa kde je mimo vesnice 50tka divná, ale taky jsem v těch místech neviděl nikdy radar a nikdy 50nejel
To je právě ten omyl. Kdyby všechno začínalo a končilo u značek, tak by se, podle této logiky, například v tomto případě řidič ničeho nedopustil. Což je, jak jistě uznáš, hloupost, aby řidič měl právo jet 90+km/h v obci jen proto, že tam není (chybí) značka. Naopak se to vykládá stejně. To, že je někde značka, ještě neznamená, že překročením rychlosti musí vždy dojít k porušení státem chráněného zájmu bezpečnosti a plynulosti silniční dopravy (což je podstata zákonů - chránit).SubTera píše:Nikdo se modlit nebude, ale ta znacka tam je a ty ji v tu chvili mas dodrzovat pripadne za svoji neprizpusobivost byt pripraven nest zodpovednost. Ano, znacky jsou dobry a spatny, mne jich spousta nevyhovujem spousta zakonu je spatnych a musime se jimi ridit. At uz se jedna o dane nebo vztah zamestnanec - zamestnavatel atp. Myslis si, jak rebelsky na to jdes, ale jsi na stejny urovni jako cikani a timhle jednanim spolecnost rozhodne lepsi neudelas.
Však to mezi tolik instancí jít ani správně nemělo, kdyby policajti dělali svoji práci tak jak mají - posuzovat jednotlivé případy dle plnění materiálního aspektu přestupku. O tom tady mluvím. Toho člověka co jel 52km/h totiž neměli ani zastavit. Je totiž zcela zřejmé, že v policejních makovicích se nepřemýšlelo o tom, zdali 52km/h někoho ohrožuje, ale jejich mozečky uvažovaly nad tím, že musí splnit kvótu "pokuty/den" a takto nesmí ani uvažovat, natož pak jednat. Podle mého názoru, většina policajtů si neuvědomuje (nerozumí) co je náplň jejich práce a pokuty berou jako cvakání lístků v tramvaji.SubTera píše:Kein: ale ja to chapu, chceme to stejny, ale podivej se, na kolika instancich pak takovahle hovadina byla. Na to nemam cas, abych kvuli 2kmh travil hodiny po uradech a soudech, coz stoji dalsi penize. Predstavme se pekny usek silnic, kde je povoleno 130kmh a provoz optimalni, pojedu tedy cca 150-160kmh tacho, jaky muze byt muj realny uspech u NSS dle tvyho nazoru?
ale nemělo byLibor12 píše: únava,stres od jebaní od nadřízeného to vše přispívá k tomu jak se potom chová.
Přesně tak.Libor12 píše:Aleši,pokud Ti jedna až dvě kontroly týdně přijdou málo,tak prosím. I zmrd se dá usměrnit v rámci slušných pravidel tam kam ty chceš. To že některé značky a omezení jsou v rozporu se zdravým rozumem s tím naprosto souhlasím. Vycházím z jednoduchých pravidel. Dělám li přestupek,dělám ho vědomě a chytí li mne. Zaplatím. Otázka je kolik. Policajt je taky jenom člověk a protože je jich málo tak vím že jsou v práci třeba i 24h. únava,stres od jebaní od nadřízeného to vše přispívá k tomu jak se potom chová. On je prostě strážce zákona a tak se na to taky musíš dívat. Pokud tě zastaví a ty automaticky zvolís metodu policajt-zmrd daleko se nedostanete a skončí to tím,že on ti začne ukazovat co může a ty jako protiargument se budeš chovat podobně. Tak to potom potřebuješ řešení v podobě té organizace řešenípokut.cz
to tady nikdo nepsalgizmi píše:![]()
a jeste se pak hadat s policistou, protoze to co delam je naprosto v poradku?
Tyweeee...
Tak to je moc
![]()