ma nekdo zkusenost s amazon.com
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
ma nekdo zkusenost s amazon.com
Ma nekdo zkusenost? diky 

ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf
Re: ma nekdo zkusenost s amazon.com
kupoval sem tam dost věcí ale dycky to bylo když jsem byl v US, byly to věci z US a nechal sem si to posílat na US adresu - rychlý levný
předpokládám že ty chceš něco do evropy?
předpokládám že ty chceš něco do evropy?
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd
jj chci.. je to vec za 30k, tak se trochu bojim
a hlavne ty celni vaginy budou chtit urcite vypalne coz?

ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
podle toho co to je
Kdyz mi mati posilala z USA hadry, tak vzdy jen postrhovala cenovky a napsala pouzite.
A nikdy jsme nic tem
nedoplaceli.
Takze zalezi, jak se s nim domluvis a co to vubec bude.

Takze zalezi, jak se s nim domluvis a co to vubec bude.

takze fotak za 50 kdyz napise ze je to pouzite ta se neplati clo?
Tezko soudit takhle, ale rozhodne by v tom baliku nesmeli byt zadne uctenky apod.
Podle ceho by dokazali zjistit, ze je zbozi nove. 

Naposledy upravil(a) Lukinho dne 07 zář 2012 23:18, celkem upraveno 1 x.
V tomto prípade s colníkmi nevybabreš, lebo Amazon.com je OBCHOD, ktorý do balíka priloží faktúru a na sprievodku ktorú nalepí na balík napíše hodnotu tovaru aj poštovného aspon tak to býva cez USPS. A poštovné z USA je natolko vysoké že už len kôli nemu (ak prekročí 30USD) dôjde k colnému konaniu, pretože CLO sa platí aj s hodnoty poštovného !!!
CLO sa vypočítava tak že k cene tovaru + poštovného sa nahodí 20% DPH, ak sa im bude máliť tak ti na to nahodia aj CLO čo je dalších 3-10%, obvykle je výška CLA zhruba 3-5% viac býva len na špecifický tovar. Na každú tvoju otázku ti ochotne odpovedia na colnom oddelení.
Aspon na SK (rovnaké pravidlá by mali platiť pre celú EU) ak príde balík na poštu a už podla výšky poštovného sa nan vzťahuje colné konanie, tak balík rozbalia, skontrolujú obsah a domov pošlú tlačivo o začatí colného konania. Ja som si bol pár krát pre balík na hlavnú poštu na colnom oddelení, a tam ked človek vidí ako to chodí tak zistí že nemá zmysel podvádzať. Mne prišli zadné svetlá na auto, colník pri okienku sa ma pýtal čo je v balíku, tak som mu povedal, pýta sa ma či som to videl, hovorím že nie, on na to že je možnosť si to nechať otvoriť priamo na colnom oddelení, kde by som trebárs mohol takto odhaliť podvod odosielatela a balík by som nemusel prijať. Všetko som vyplatil šiel som si prevziať balík, pozerám zvoku poprelepovaný páskou "Slovenská Pošta", otvorím vo vnútri dve krabice, ktoré opäť poprelepované páskou našej pošty v ktorých boli svetlá, tak že oni už presne vedeli čo v tom balíku je
CLO sa vypočítava tak že k cene tovaru + poštovného sa nahodí 20% DPH, ak sa im bude máliť tak ti na to nahodia aj CLO čo je dalších 3-10%, obvykle je výška CLA zhruba 3-5% viac býva len na špecifický tovar. Na každú tvoju otázku ti ochotne odpovedia na colnom oddelení.
Aspon na SK (rovnaké pravidlá by mali platiť pre celú EU) ak príde balík na poštu a už podla výšky poštovného sa nan vzťahuje colné konanie, tak balík rozbalia, skontrolujú obsah a domov pošlú tlačivo o začatí colného konania. Ja som si bol pár krát pre balík na hlavnú poštu na colnom oddelení, a tam ked človek vidí ako to chodí tak zistí že nemá zmysel podvádzať. Mne prišli zadné svetlá na auto, colník pri okienku sa ma pýtal čo je v balíku, tak som mu povedal, pýta sa ma či som to videl, hovorím že nie, on na to že je možnosť si to nechať otvoriť priamo na colnom oddelení, kde by som trebárs mohol takto odhaliť podvod odosielatela a balík by som nemusel prijať. Všetko som vyplatil šiel som si prevziať balík, pozerám zvoku poprelepovaný páskou "Slovenská Pošta", otvorím vo vnútri dve krabice, ktoré opäť poprelepované páskou našej pošty v ktorých boli svetlá, tak že oni už presne vedeli čo v tom balíku je