Kein: Ano to je celé pravda. Ale uvědom si jakou jsme měli pozici v poválečném rozdělení. Už jsme prostě byli ti sovětští. Byli jsme ty loutky se kterýma se hýblo už před tak proč ne i po válce? Jinak si to pleteš! Nebyl to Beneš, ale Hácha. Beneš už byl v exilu a vše tedy bylo na starém, nemocném člověku, kterého pak nesmyslně nenáviděli milióny. Přitom jeho rozhodnutí bylo asi to nejtěžší co český politik musel udělat. Jestli bylo správně se nedozvíme. Já si myslím že nebylo, ale vyčítat mu to zdaleka nemohu.

Naopak si ho vážím.
Co se týká silné německé armády je třeba si uvědomit čím disponovala. V době před okupací neměla za sebou téměř žádné vojenské výsledky. Její síla zdaleka taková nebyla (což ale Hácha asi vědět nemohl). Nejvíce síly německé armádě dodaly až české továrny. Samozřejmě plzeňská škodovka hrála prim.
Naopak my jsme měli co se týká peněz na hlavu jeden s největších vojenských rozpočtu na celém světě!! Protože naši meziváleční politikové nebyli žádní idioti (jako dnes) a cítili nebezpečí. Takže jsme měli nejmodernější kulomety. Ve zbrojovkách se makalo a ty termíny co jsem koukal mě jako člověku ze strojní firmy vyrazili dech!! Už to že mobilizace bylo schopno 1mil lidí o něčem svědčí!!
co se týká 68mého.. Jak už jsem psal nedalo se absolutně nic dělat. Lidé si zvolili co si zvolili. A když se tahalo za záchranou brzdu bylo už pozdě. Jak by to dopadlo kdyby jsme se chtěli bránit bylo vidět v Maďarsku. Na ty se všichni vykašlali. Ovšem co se tohoto týká nemusíme jíti daleko do historie..viz. Gruzie. Prostě když se něco semele každej se na nás vysere! Škoda že to tu málokdo chápe.
Některé informace mohu mít zkreslené, přecijenom nejsem historik, jen se o to zajímám. Pokud někde špatně argumentuju pls. o nápravu.
Abych nebyl úplně OT.
Politicky i kdybychom jsme neměli ve vládě ty sráče co máme, není možné cokoliv dělat. V Evropě je momentálně názor takový že se menšiny musí propagovat, podpořit a integrovat. Cokoliv opačným směrem by nás neskutečně zdiskreditovalo v celoevropském měřitku. (to jestli by to bylo dobře nebo ne nechám na vás).
To co teď mektá Nečas (kdo chce dávky musí makat) i kdyby prošlo nebud emít smysl. Proč? Někdo ty zvířata (nejsou to lidi) musí při jejich "práci" pro obec hlídat. Kde na to vezme obec peníze? Komu se bude chtít dozorovat partu feťáků aby se neváleli v trávě? O tom to je. Kolem sebe vidím spoustu odpadků, bordelu, nevyužitých luk a polí kam bych ty zvířata hnal uklízet, orat, sít apod. Stavět silnice, chodníky, zastávky, dětská hřiště, sázet stromky.. problém je že nejsou prachy..nebo jsou ale nikdo je nechce dát..Pak se nic nezmění.
edit: musím se ti omluvit. Byl to Beneš. Pletu jabka s hruškama