Kein píše:
Nesouhlasím. Zeman a kníže Schwarzenberg jsou dvě nejrozumnější volby co z kandidátů šly vybrat, nepopírám ovšem, že jde stále o volbu menšího zla, proto jsem taky v prvním kole nevolil.
Každopádně Fišerová, Fišer jsou lidi, které bych tam opravdu, opravdu nesnesl za žádných okolností, s těmi ostatními už se naučím nějak žít. Mimochodem, Franz udělal ze sebe hlupáka před národem sám, nedávej to za vinu médiím, to že se neumí obhájit na rozdíl třeba od Zemana, kterému se kladly daleko sofistikovanější otázky jen dokazuje Franzovu slabost na post hlavy státu. Pokaždé, když se Franzovi dala nějaká otázka z ekonomiky nebo politiky tak se to snažil nějak zakecat (což je vlastnost, kterou nesnáším) místo toho aby řek "Omluvte mě, nejsem ekonom nevím" a zachoval si nějakou tvář. A prezident by měl mít alespoň základy aktuálního dění v evropě, bude se v tomto dění pohybovat a bude se muset k němu i vyjadřovat.
Kdyby uměl kníže být kritický k evropě a nebratříčkoval by se s Kalouskem, a byl by trochu více čechem tak bych mu ten hlas klidně taky dal, i přes to, že si myslím, že Zeman je lepší rétorik a politik.
Fischera bych tam taky nesnesl, to bych snad na něj spáchal atentát, abych nemusel emigrovat, fišerová by byla uplne k hovnu, to je jasny, ale aspon by byla sranda
Pro me je proste priorita, aby prezident byl tak nejak "čistej" a to se o zemanovy ani knížeti říct nedá ani omylem.
Franz. On základní znalosti jak z politiky, tak současnýho dění má, jenže oni ho dostali vždycky na otázkách který byly většinou dost nad rámec nějakejch základních znalostí. Mimochodem to on ale přesně říká, to co říkáš, že by měl říkat, ja ho teda moc okecávat neviděl, spíš reaguje právě tím "Omluvte mě, nejsem ekonom nevím". Což je celkem jedno, páč i přesně to mu hodně lidí vyčítá, že řekne, že neví. Nehledě na to, že to je člověk velice inteligentní a určitě by do toho velice rychle vklouznul. Jako argumenty tohohle typu proti němu jsou do jistý míry pravdivý, ale prostě iracionálně přehnaný a zas tak spatne, jak kazdej rika, na tom rozhodne neni.
Asi jako já mám přehnanou až panickou averzi vůči fischerovi, kterej je prostě pro mě od pohledu prototyp slizkýho křiváka a jestě k tomu mi přijde blbej jak necky. Mam takovej pocit, jestli to není to samý, jako u franze modrej xicht, zdá se mi, že ten podvědomě nutí lidi zatracovat ho v podstatnějších oblastech o dost víc, než si zaslouží.
Se zemanem máš pravdu, ale to prostě pro mě není priorita, že je někdo politik a umí mluvit. Každopádně by mě dost zajímala Tvoje reakce speciálně na tuhle část, tu jsem v Tvym nesouhlasu nějak nenašel
NeviM píše:Nebo vám přijde v pořádku nadávat jak je to tu všechno v píči a že se to musí konečně změnit a pak volit Zemana, kterej tu s Klausem ten mafiánskej systém s dvouma hlavníma pilířema, což je korupce a tunelování, zavedl?"