Mě spíš sere, že si velká část policajtů neuvědomuje svou náplň veřejné služby. Můžou být třeba v pohodě při zastavení apod., ale jakmile dojde na posuzování nějakého činu/přestupku a jeho podstaty, stanou se z nich naprogramované stroje. A taky to, že nemají alespoň rámcový přehled o statistice své práce - pár měsíců zpátky jsem měl diskusi s policajtem co chodí tady u nás do fitka, který strašně obhajoval plechové krabice s foťákem a argumentoval, že je to na silnicích stále horší a horší, a ať se kouknu do statistik. No a já se tam, k jeho smůle, koukám celkem často, a když jsem mu řekl, že nehodovost každoročně klesá a je nejnižší za posledních 20 let a to i přes to, že aut mnohonásobně přibylo, tak mi řekl, že to je prostě jeho názor a basta a už se o tom nehodlá bavit. Ani přímý odkaz na sránky orgánů ho nepřesvědčil. Co potom si o takovém člověku mám jako občan myslet a jak pak mám od takového člověka čekat, že bude nezaujaťě hodnotit nějaký přestupek? Pak se lidem divte, že v nich vidí jen výběrčí poplatků bez morálky a vhledu na praktiku.Beaver píše:Pointa je jinde - problém je v tom, že vůbec existuje takové chování policajtů, jako je buzerace při převozu rodičky (ať je reálný stav jakýkoliv, tak já nejsem doktor a může mi to připadat vážné i když není, stejně tak to třeba vážné skutečně bude a půjde o minuty), buzerace při měření na přehledných úsecích apod. Ad Brno - nevím o ničem kromě článku, který zmiňoval možnou příčinu nehody jako mikrospánek. Něco mi uniklo ?
A než tady zase nějaký orgán začne tvrdit "Zákon říká jasně..." Tak opět zmíním výrok NS, který rozhodl jasně o potřebě materiálního naplnění přestupku. A to oboustraně! Čili na toto má brát ohled nejen policista, ale i !řidič!, který se má například v obci chovat jako v "obci" byť chybí značka označující obec - to jen abyste neřekli, že se obouvám jen do policajtů. Říkám to proto, že se nejde řídit jen pozitivním právem (psaným) a kdyby to orgáni, řekli dalším orgánům, měl bych šťastnější život.