Quide píše:Ano přiznám se, že nejsem žádný odborník z ekonomie apod., vystudoval jsem samozřejmě úplně jiný obor. Ale pro tuto práci stačí, abych znal perfektně produktovou část, měl přehled která pojišťovna asi co nabízí, kde jsou jak vysoké poplatky, kde je jaké zhodnocení, kde jsou jaké úroky a podobně chápeš ? K finanční analýze rodiny mám zase programy (které ostatní společnosti poradenské většinou nemají), které to v podstatě udělají za mě a správně. Abych něco do někoho cpal na nějákém obědě je nepřípustné, jelikož schůzku musím mít u klienta přímo doma tak, aby na to byl klid a aby si i on na to udělal čas a soustředil se na náš rozhovor. Rozhodně nebudu nic do nikoho tlačit někde na obědě nebo dokonce na ulici, jak to někteří dělají.
A ano máš pravdu, fakt se to snažím dělat poctivě, protože jedině poctivostí se to v tomto oboru dá dotáhnout nejdál. Když se tomu klientovi věnuješ (a ne jen, že mi něco podepíše a už se neuvidíme - je to servis, pořád a zdarma), tak on se ti pak odvděčí tím, že ti dá samozřejmě reference, takže si získáváš reputaci a dobrou reputaci, která je strašně důležitá.
Tohle já si všechno uvědomuju a proto to taky tak dělám. Kdybych byl svině, co chce jen oškubat, tak to klient za půl roku zjistí, že jsem ty smlouvy a vůbec fin. plán udělal na hovno, že na to nemá peníze a nejen že nedostanu doporučení, ale taky mi zruší ty smlouvy. Takže tak.
Víš, rozdíl mezi tebou zprostředkovatelem a finančním poradcem je takovej, že ty nabízíš produkty svý konkrétním firmy, na který ona má většinou dobrý provize, ale ty do toho zase tolik nevidíš, takže míváš třeba u většiny stejně a u nějakejch velkou( výhodný jen pro tebe). Kdežto finanční poradce bejvá právě člověk, kterej roky zažil ve finančním sektoru a životě všeobecně, zná většinu zákonů, úprav co proběhli a právě ten ti dokáže vyhledat momentálně nejlepší produkty na trhu s nějakou předpovědí do budoucna. Dál je ti schopnej pomoct v nejrůznějších životních fází - sjednotit všechny půjčky v jednu, hledat cestu ven ze strmý propasti atd... Ty bohužel takovou zkušenost zatím nemáš, nabízíš jistý produkty jistý firmy a používáš jistej kalkulátor jistý firmy, do kterýho nevidíš, ale pán na školení ti povídal, jak je nejlepší, že ho ostatní nepoužívaj a že my jsme ten unikát na trhu a tys mu to sežral i s násadou a vyprávíš to tak dalším
Proč myslíš, že se schůzky sjednávaj doma? Protože venku je na to nepříznivej bordel - můžeš tam potkat klientovýho známýho, kterej mu to rozmluví, klient si to může rozmyslet, že se znovu ozve a už se neozve. Klient se vymluví, že tady nemá všechny potřebný papíry. Že tu není manžel/ka a že se s ní musíš poradit. Todle se ti doma většinou nestane, tam máš na všechno klid a když to leješ do tý hlavy dobře, tak ti to i hnedka podepíše.
Quide píše:Fáboš píše:
hele bacha za chvíli jsou velikonoce aby se ti nezačly objevovat stigmata, jakej jsi světec....
Nezlob se na mě, ale to co jsi napsal je klasické vymívání mozků alá OVB atd.
Já nejsem kurva žádnej světec, jen se tu práci snažím dělat pořádně, nic víc !
Nic se vám tu nesnažím vnucovat (koneckonců to nedělám nikdy nikomu), ale když už se rozjela ta debata, tak se budu bránit.... klientů mám dost, jelikož řekni mi jediného člověka, co by nechtěl dostat měsíčně od státu skoro 700 Kč jen tak a za 20 let mít na účtu prachů jako prase.... Jasně, těch 700 Kč není nějáká velká částka, ale na ulici je nenajdeš....
Respektive v dnešní době zhodnocení peněz
22,9 % ročně ? No prosím tě řekni mi, kdo ti tohle zařídí.... posraný OVB ? Těžko....
zhodnocení 22,9% ročně je fakt vtipný, to si přejou mnohdy úvěrový firmy, který ti půjčej, ikdyž seš v registru

nicméně pokud mi dokážeš zhodnotit čistý prachy během jednoho roku o 22,9%, tak se určitě dohodnem a přestávám dělat
Seženu 2 míče a roční výnos 458tis., což je zhruba 38tis. měsíčně, to proč bych chodil do práce, když můžu za takový pěkný prachy sedět doma a shánět další prachy

A abych nebyl hamoun, dám ti litra měsíčně

hádám, že se ke mně většina lidí nejen z fóra přidá
Jo a na závěr ještě jedna věc. Věř, že si z toho srandu nedělám, ale beru to naprosto vážně, přeju ti mnoho úspěchů do budoucna a sám sem zvědav, jak u toho dlouho vydržíš, aby tě to uživilo.
A jedno doporučení, po 2 a 5 měsících této práce si vem mobil a zkus vytočit čísla, kterejm si normálně volal a kolik ti jich to vezme teď, je to zajímavý zjištění 
Zrovna o tom by mohl jeden člen TF vyprávět, jmenovat nebudu, valná většina ví, komu se jeden čas nezvedal telefon