Mám dotázek k povinnému, pak možno smazat. Chci se zeptat, lze-li se a za jakých podmínek připojistit k povinnému ručení (ne havarijku, ty to maj v sobě automaticky někdy...) proti vandalství. Jde o to, že bydlím v ulici kde se pohybuje spousta kreténů neboť tu máme několik heren okolo, knajpy a diskotéku. No a já se chystám lakovat auto. Rozhodl jsem se, že to nebudu dělat způsobem alá garáž ale nechám to lakovně (se vším všudy si řekli 25tis což je pěkná cena za metalízu

) a le právě vzhledem k tomu kde bydlím bych nerad našel auto další den po laku zedřené. Už mi tu ukopli špígl, vybrali rádio, prokopli dveře, udělali si z něj mojito bar (sklenky na střeše

), o típání cigára o plasty nebo škrábancích ani nemluvím. Je pravda, že mám pronajatou garáž a snažím se tam to auto mít jak to jde ale když člověk dofičí v 11 večer z práce a ráno na 6 už tam zase má být tak se mu nechce vstávat o půl hodiny dřív aby došel do garáže a auto tak mívám 3-4 dny v týdnu u baráku.
Tudíž se ptám - lze takto nově nalakované (i když starší - ročník 1988/1990) auto připojistit proti vandalství? Na co to vyjde? Jaké jsou podmínky? Má někdo zkušenosti s následným jedním s pojištovnou v případě průseru? Jsem nyní u Generali ale je mi to tak ukradené kde si to pojistím, leda tak vyjma těch Directů, Slávií atp.
Díky za tipy