Seřízení světel - problém

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
Gooder

Seřízení světel - problém

Příspěvek od Gooder »

Zkusím se zeptat i zde. Hlavní tok(v mlze to je hlavně vidět) světel mi miří sice do škarpy, ale v protisměru(ale pravděpodobně neoslňuju, nikdo nebliká, jen hůř vidím já :D ). Proto jsem chtěl světla stočit napravo. Ovšem v tom je problém, protože oba šrouby štelují světlo výškově :shock: Zkontroloval jsem to i tím, že jsem si nakreslil rysky na zeď, kdybych náhodou blbě viděl :D

Neřešte prosím to, že to mám nechat seřídit na STK/v autorizáku. Tam bych stejně s tímhle nepochodil. Stejně tak, že můžu mít světla z Anglie(nemám, protože eLko mám u spolujezdce a ne u řidiče), ale i kdyby, tak to neřeší můj problém.

Nevíte někdo, co s tím?

Děkuju

LiberaleMiguel2

Re: Seřízení světel - problém

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Sorry za OT, ale světla ti seřídí za kilo pade v každém (pneu)servisu. Zkusil bych to tam, oni si buď poradí nebo neudělají nic a tím pádem bych neplatil :D
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

ernst

Příspěvek od ernst »

zkus jestli nemáš vypadený nebo jinak volný ten opěrný bod ve světle ..
jeden šroub vždycky šteluje nahoru dolu a druhý doprava doleva

pár dní zpátky jsem to řešil na svojem, a nebyl jsem schopnej ty světla seřidit. až pak jsem si všiml, že jsou vevnitř volnější.

co máš za světla?
Soob 900NG B204l 136kw (zatím)

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Zkusím to omrknout, jinak jedná se o xenony na O1 ;)

SomČarovný

Příspěvek od SomČarovný »

Tak zrovna u O1 jdou ty světla "namontovat" tak, že svítí úplně každé jinak :D Takže pokud je to celé světlo tak hnuté, tak postačí povolit a seštelovat ho (prasácky) ručně. Případně jak bylo zmiňováno, pod světlem u blinkru je taková zobáček, do kterého když se světlo nasazuje, musí tam zapadnout, pokud nezapadne, může to způsobit ten problém co máš ty - takže zkontrolovat. A v poslední řadě teda celkové seštelování pomocí těch dvou nastavovacích šroubů.

POslednímožnost je, že máš tu parabolu někdo zlomenou . . .
7GTD

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Auto trefilo srnku(údajně), podle předchozího majitele. Prý to odnesla jen maska a kapota. Ale je lakovaný nárazník, kapota jiná, maska lakovaná a spolujezdcovo světlo je nejspíš měněné. To u řidiče má myslím naprasklý držák, teď přesně nevím. U spolujezdcova světla je šroub pro stranové seřízení tak, že se k němu nedostanu tím otvorem :?

Prasácky ručně myslíš chytit parabolu a hýbnout s ní? A k tomu zapadnutí, mám pocit, že to nezapadává ani u spolujezdce, ale omkrnu to. Každopádně ty zobáčky furt vypadávají ze světla :D

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

hlavne xenony se musi odpojit pres RJ do servisni polohy....
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

Odpovědět

Zpět na „Pokec“