Speedpro - Fake nebo Originál?

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
kart-tom

Re: Speedpro - Fake nebo Originál?

Příspěvek od kart-tom »

gizmi píše:Tak je to JEN znacka jako je treba Adidas. Technologii pro ne vetsinou dela jina firma (resp. kupuji licence, nebo si i nechavaji vyrobit - proto to taky tak vypada). Primo vlastnich vyrobku maji minimum. Na druhou stranu zrovna sedacky bych rekl, ze se dari. Jen to chce zaplatit drazsi model..
tak třeba sedačky věčné problémy s nedodržením velikostí co kus to original a to jsou dělané na míru třeba pro Kopejdu a moc dražších jich už nedělaj
a u pásu třeba spony na oka bych si nedal ani na kliče od auta

jinak ceny se dost lišej ohledně rabatu tak si dovedu představit i origo volant za 1500,- třeba v italií od nějakého většího závodního týmů

Tuner#2

Příspěvek od Tuner#2 »

gizmíčku, laskavě mě nepodsouvej svoje praktiky. Nikomu jsem nic nebonzoval, nikomu jsem nevolal a Kamilovi jsem psal až předevčírem, když jsi si nedal pokoj a neustále coby synáček dodovatele reješ...

Tuner#2

Příspěvek od Tuner#2 »

kart-tom: Já jsem loni a přes zimu prolezl snad všechny sedačky osobně a Sparco prostě vychází ze sedaček ergonomií a provedením nejlépe. Seděl jsem snad ve všem od OMP, vyzkoušel jsem Recaro, Sandtler, všechny ty různé číny, nečíny a Sparco jak kvalitou látky, tak ergonomií a vedením zad vyšlo jednoznačně nejlépe.

Co se týče pásů Sparco, to pásy vůbec nevyrábí. Vždy se jedná o produkci Sabelt (měl jsem jak na starých pásech, tak to má i kamarád na nových 3") a zrovna sabelt má snad největší problémy s výskytem fejků v pásech... Stačí se podíval kolik levných Sabeltů je k dispozici na schopech a nebo na bazoši...(markusovo právník bude mít zas co na práci :lol:)... Ale snad proboha motorsport ví co kupuje a když neví, beru to od prověřeného zdroje ne? Co se Tě nezdálo na přeskách?

Tuner#2

Příspěvek od Tuner#2 »

maRkus píše:Hosi co presne psal pan pravnik a nepsal netusim... nezajima me to 8)
Bral jsem Tě tady na fóru za rovného a správného chlapa, teď kouzkám ani neumíš odpovědět na mou konkrétní otázku - už začal řešit ty facet pumpy? Já jen že bude mít na stole žalob asi víc než dost a teď jsem mu přidal ještě Sabelt pásy... :lol:

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Jo, prolezl jsi vše, ale když jsem zmínil polské Mirvo, tak jsi mě zplival, že chceš značkovou :D To, že Mirco nabízí asi 12 typů/tvarů/velikostí sedaček, tudíž si tam vybere snad každý, je přece nepodstatné :D
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

Tuner#2

Příspěvek od Tuner#2 »

LiberaleMiguel2 píše:Jo, prolezl jsi vše, ale když jsem zmínil polské Mirvo, tak jsi mě zplival, že chceš značkovou :D To, že Mirco nabízí asi 12 typů/tvarů/velikostí sedaček, tudíž si tam vybere snad každý, je přece nepodstatné :D
Jo neznačkovou jsem už měl, vyšisovali za tři roky. Kamarád má Sparco EVO 11let s využitím auta stejně jako já a jsou jako nová... Děkuji, ale poláka bez atestu fakt nechci. 8)

LiberaleMiguel2

Když ti FIA homologace nestačí...... 8)
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Mimochodem, kam to vede už je vidět i tady na TF - viewtopic.php?f=90&t=117483. A věřím tomu, že si Petr skutečně myslí, že to je originál :(
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

gizmi

Příspěvek od gizmi »

Beaver: pan bonzák to stejně uzavře tak, že Petr je idiot, protoze to mel preci poznat :lol: Marny boj se soudruhem 8)
Lotus Elise (podvozek Nitron, brzdy EBC, unibaly) :evil:
Honda Jazz v org. stavu
Honda NSR, Honda Monkey a cross
Matra Grand Espace Initiale
VW Golf IV TDi 150PS/350Nm v decentní úpravě
VW Golf VI TDi v cabriu
Mercedes Sprinter - odtahovka

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Tak ono to navenek vypadá skoro jako originál, dokonce i tu funkci turbo timeru to má (i když osobně bych to do auta nedal, výstupní kontrola je u kopií všelijaká, klidně to motor nemusí ve finále vypnout vůbec nebo to celý začne hořet, protože soudruh v Číně tam někde něco poddimenzuje) a tudíž se to jeví, že je to v pořádku. Nefunguje ale funkce hlídání ruční brzdy (takže auto může teoreticky klidně někdo snadněji ukrást během dochlazování), nefunguje funkce zobrazování A/F (ukazuje to tuším trvale 14). Stojí to celý za hovno a rozhodně bych netvrdil, že je to výrobek stejně dobrý nebo lepší než originál :lol:

Tuner#2

Příspěvek od Tuner#2 »

gizmíčku, ještě jednou řekneš bonzák a tu hubu přijedu rozbít já tobě... Seš fakt ubožák a začni vážit co z té huby vypustíš...

Beaver: Tohle je ale opravdu blbost lidí... Spousta lidí si libuje jak levně nakupuje na ali, ebay apod. ale to, že má fake kamery, palivobé pumpy či pásy z nich netuší nikdo... To je pak těžký... Jak už jsem psal, min. polovina shopů u nás s Facet pumpama má fejky, jsem zvědav zda maRkus už podal na všechny oznámení... :? :lol:

LiberaleMiguel2

Tuner#2 píše:gizmíčku, ještě jednou řekneš bonzák a tu hubu přijedu rozbít já tobě... Seš fakt ubožák a začni vážit co z té huby vypustíš...:
Vem sebou, prosím tě, někoho s kamerou :D

Jarbi

Příspěvek od Jarbi »

Obrázek

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Tuner#2 píše:Tohle je ale opravdu blbost lidí... Spousta lidí si libuje jak levně nakupuje na ali, ebay apod. ale to, že má fake kamery, palivobé pumpy či pásy z nich netuší nikdo... To je pak těžký... Jak už jsem psal, min. polovina shopů u nás s Facet pumpama má fejky, jsem zvědav zda maRkus už podal na všechny oznámení... :? :lol:
Jak tohle můžeš říct? To není blbost lidí ale sviňárna od eshopů... Jak má asi úplně obyčejný člověk tohle tušit? Když tam bude výslovně uvedeno, že se jedná o kopii, tak fajn, to beru. Pak to klidně blbostí lidí nazvi, ale pokud eshop vědomě prodává kopie a neuvede to, tak je to sviňárna a poslaná ČOI na takového obchodníka mi vůbec nevadí.

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Beaver píše:Mimochodem, kam to vede už je vidět i tady na TF - viewtopic.php?f=90&t=117483. A věřím tomu, že si Petr skutečně myslí, že to je originál :(
Mas pravdu. Cinska kopie APEXi k dostani za $15-18 :( .
Tuner#2 píše:Tohle je ale opravdu blbost lidí...
Ono se neda jednoznacne prohlasit, ze to je blbost lidi a hodit tu vinu na ne. Stejne tak by jsi mohl vynit zakaznika, ktery si pochutnal v cinske restauraci na psovi, jen proto, ze se nezeptal jestli to "hovezi" je opravdu hovezi anebo ze se nekdo v hospode nalival zredenym pivem proto, ze nemel moznost si zmerit obsah alkoholu. Stejne tak by se dala vinit obet vrazdy, protoze nekdo na sobe treba nemel neprustrelnou vestu anebo prepadeni, protoze nekdo nebyl black belt v Kung Fu...
Jedna vec je vedomy nakup nelegalnich Cinskych kopii na eBay, ale druha vec je jejich vedomy prodej zakaznikum coby originaly. To prvni muze byt blbost lidi, ale to druhe je neomluvitelny podvod a zamerne klamani zakazniku, coz je (anebo by mela byt) ve vetsine zemi trestna cinost. Neci duvera (anebo i naivita anebo hloupost) proste nedava nekomu jinemu pravo ji beztrestne zneuzit. :wink:
IQ stylingem nenahradis.

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Taboo píše:Mas pravdu. Cinska kopie APEXi k dostani za $15-18 :(
Mno, nebo za 11... http://www.ebay.com/itm/Universal-APEXI ... 26&vxp=mtr :D

gizmi

Příspěvek od gizmi »

Tuner2: jak tezke je svedomi, BONZAKU a PRASKACI???? :lol: Jen se podivej jak se chovas, omej si kulky studenou vodou a zacni se zase chovat jako driv. PS: vyhrozovani nasilim? To taky patri do te tve oblibene doby, vid? :x

Jarbi: :D :D presne taaaak 8)
Honda Jazz v org. stavu
VW Golf VI TDi v cabriu

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Je to hnus todle, ale spíš mě zaráží chování gizmiho, myslel sem, že se dokážeš ve svým věku už trochu ovládat, ale překvapuješ :roll: další proměna, asi zpět jako dřív :mavani:
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

gizmi

Příspěvek od gizmi »

Rudi: vubec ne, kolego :nono: Jen tenhle člověk do mě neustale ryl na jinem webu (on reje pořád do někoho, ale v poslední době si zvolil mou osobu), tak ho tady v tomhle topicu topim ve vlastni stave. Clovek co podporuje zlodejinu asi neni nekdo, kdo by si zaslouzil tve zastani :pifko: Me tedy neprijde normalni nadavat lidem do idiotu kdyz koupi nejakou vec a nekdo je podvedl a prodal jim kopii. Stejne tak mi neprijde normalni podporovat nekoho, kdo to dela a uz vubec mi neprijde normalni tomu prodejci bonzovat a praskat. Nejprve at si da bacha, ze to asi prasklo a nasledne i o me (coz tedy uz vubec nechapu, protoze mu to muze byt UPLNE jedno). Takze asi takto 8)
Honda Jazz v org. stavu
VW Golf VI TDi v cabriu

Tuner#2

Příspěvek od Tuner#2 »

Taboo: To není úplně to pravé přirovnání... Jak už jsem psal, fejky by se měli postihovat v samém zárodku, ale to se nepodařilo ani blatě a nedaří se to ani místním čínských firmám, kde číňan kopíruje číňana. Ohledně nějaké žaloby na e-shop, nikde nevidím uvedeno, že jde o origo volant narozdíl od řady inzerátů na aliexpressu apod. Tam ten problém s naletěním neznalého kupce nevidíte? Příkladů co se fejkuje jsem uvedl víc než dost. nenudu zde dávat konkrétní linky na shopy co fejky prodávají, ale jen u nás jsou jich stovky. Je prostě potřeba se v daném segmentu vzdělat a vědět co kupuju...

Gizmíčku, rytí na jiném vebu jsi začal ty a to rozbití huby mě jsi taky tam sliboval ty... Dnes nemám moc času, ale klidně najdu odkaz aby i zde viděli co seš za chudáka...

Rudi: Díky za zastání.

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Holt se to nedaří postihovat v zárodku. Ale podporování jejich výroby je v pořádku jo? Když to nebude nikdo prodávat, nebudou to vyrábět, jednoduché. Jinak jako záruku originality beru už jen to, že to někdo prodává pod tou značkou. Je docela smutný, že dle Tebe je potřeba odlišit kopii od originálu napsáním, že jde o originál a ke kopii nic nenapsat... To je pak to klamání zákazníka. Ať si uvede ke kopii, že jde o kopii a originál nechá být. Na co je potom výrobci obchodní značka, když si své zboží musí on sám odlišit od kopie :kladivo:

A vzdělávat se v daném segmentu... promiň, ale na to určitě spousta lidí nemá čas (to pak nebudu dělat nic jiného, než si zjišťovat sebemenší detaily). Prostě důvěřujou prodejci, upřímně se jim ani nedivím a dělám to taky tak. A ano, eshopů je u nás spousta, co prodávají kopie. Ale to nikoho neomlouvá a nemění to nic na tom, že to je sviňárna.

LiberaleMiguel2

Tuner#2 píše: Ohledně nějaké žaloby na e-shop, nikde nevidím uvedeno, že jde o origo volant narozdíl od řady inzerátů na aliexpressu apod.
Hele ty jsi natvrdlý nebo už to děláš schválně ? Vždyť ti aji Kony, který ten volant objednal, jasně napsal, že tam bylo napsané SPARCO, že to tam teď už není na věci nic nezmění....

gizmi

Příspěvek od gizmi »

Liberal: 8) spis to prvni. Ono těžko to uzná, když to sám hlásil Kamilovi, aby to upravil :lol:

Růžena: já se za ulítnutí omluvil - na rozdíl od tebe mám nějakou úroveň. Jinak najdi a dej to sem - jen potvrdíš bonzáctví, donašečství a ještě navíc lustrace 8) Ty jsi vážně v jiné době..
Honda Jazz v org. stavu
VW Golf VI TDi v cabriu

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Tuner#2 píše:Ohledně nějaké žaloby na e-shop, nikde nevidím uvedeno, že jde o origo volant
Sam dobre vis co to je "trademark" a k cemu slouzi... Je to zaruka originality vyrobku a jeho puvodu - a jeho zamerne zneuziti (uz jen jeho pouzitim bez uvedeni, ze se jedna o kopii) za ucelem podvodu a oklamani zakaznika je trestne. Co kdyby za tu kopii volantu nekdo zaplatil tomu e-shopu padelky penez? Obhajoval by jsi ho pote na zaklade toho, ze ten podvodnik nikde nevidel uvedeno, ze ten e-shop chce skutecne penize a ne jejich padelky? Naprosto stejna "logika".
IQ stylingem nenahradis.

Gooder

Příspěvek od Gooder »

A ještě by taky za to mimoto mohl ten eshop, protože nepoznal padělky :D

gizmi

Příspěvek od gizmi »

Kluci on tak hloupej není a je mu to zcela jasný, jen je "pan Kamil" jeho kamarad a tak to obhajuje. Kdyby vsak zjistil, ze ten tuning do zlutky co ze Speedpra ma je padelek, mluvil by jinak. 8)
Honda Jazz v org. stavu
VW Golf VI TDi v cabriu

Tuner#2

Příspěvek od Tuner#2 »

Gooder: Ano chtělo by to řešit v zárodku, ale myslím, že v číně je něco takového nereálné... Bohužel... Ovšem řešit to v ČR kde navíc ten shop NETVRDÍ, že to origo je mě přijde víc než úsměvné. Myslím že naše malá zemička nic nezmění na tom, že třeba jen na netu jsou tuny fejků a opravdu je to jen a jen o gramotnosti jedince a tomu jak moc chce vědět co nakupuje... Nedávno se se mnou hádal známej, když jsem mu říkal, že oleje Castrol jsou shit a že je navíc mezi nima nejvíc fejků vůbec... Ale i tak se najdou tací co si u toho libujou jak "kvalitní" olej pro svého miláčka pořídily a když jim řeknu, že jezdím Q8, který je daleko kvalitnější, tak ani tu značku neznají :roll:

Takže asi tak, už nemám potřebu se tu dál obhajovat, svůj postoj včetně znalostí problematiky jak poznat fejky jsem tu popsal už na 2. a 3. straně a nemíním se opakovat. Klidně si tu dál plkejte o tom, že potřebujete vodit za ručičku a pozor aby jste na kelímku od kávy našli upozornění, že se můžete spálit :lol:

LiberaleMiguel2

Ty vole, nikdy bych nečekal, že dám gizmumu za pravdu, ale ty jsi vážně debil :kladivo:
Naposledy upravil(a) LiberaleMiguel2 dne 16 črc 2015 00:00, celkem upraveno 1 x.

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Tuner#2 píše:Gooder: Ano chtělo by to řešit v zárodku, ale myslím, že v číně je něco takového nereálné... Bohužel... Ovšem řešit to v ČR kde navíc ten shop NETVRDÍ, že to origo je mě přijde víc než úsměvné. Myslím že naše malá zemička nic nezmění na tom, že třeba jen na netu jsou tuny fejků a opravdu je to jen a jen o gramotnosti jedince a tomu jak moc chce vědět co nakupuje... Nedávno se se mnou hádal známej, když jsem mu říkal, že oleje Castrol jsou shit a že je navíc mezi nima nejvíc fejků vůbec... Ale i tak se najdou tací co si u toho libujou jak "kvalitní" olej pro svého miláčka pořídily a když jim řeknu, že jezdím Q8, který je daleko kvalitnější, tak ani tu značku neznají :roll:

Takže asi tak, už nemám potřebu se tu dál obhajovat, svůj postoj včetně znalostí problematiky jak poznat fejky jsem tu popsal už na 2. a 3. straně a nemíním se opakovat. Klidně si tu dál plkejte o tom, že potřebujete vodit za ručičku a pozor aby jste na kelímku od kávy našli upozornění, že se můžete spálit :lol:
Zajímavý, že třeba tolikrát zmiňovaný Německo proti tomu i celkem úspěšně bojuje a proto tam Číňani mnohdy ani neposílaj, protože se zboží zasekne nenávratně na celnici. Čili ano, proč to neřešíme u nás v tomto zárodku? Když se přidaj i další, můžou to za chvilku zavřít.

Nevim Tunere, v tomdle s tebou nebudu souhlasit a už vůbec tady prodejce fejků obhajovat :kladivo:
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

gizmi

Příspěvek od gizmi »

Liberal: :D nejvic je, ze je pro smich uz vetsine lidi na ruznych forech, ale on si mysli opak :D
Honda Jazz v org. stavu
VW Golf VI TDi v cabriu

Odpovědět

Zpět na „Pokec“