Vámi nafocené fotky

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
AlesiBoss

Re: Vámi nafocené fotky

Příspěvek od AlesiBoss »

smazano
Naposledy upravil(a) AlesiBoss dne 11 črc 2014 18:28, celkem upraveno 1 x.
už nemám hnujdaj...

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

*jako dražší kompakt
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

nějakej lepší kompakt s širokejma možnostma manuálního nastavení ok, sice je to taky pořád vtipný ale pointu koupě mobilu se kterým budu chtít dělat dlouhý expozice v noci mně prostě uniká. mobil má bejt do kapsy na příležitostný nouzový rychlocvaky, ale tahat zároveň s ním stativ, lol :lol:
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

LiberaleMiguel2

S tímhle si určitě ten mobil nikdo kupovat nebude, ale ta možnost tam je, tak proč jí prostě, v případě potřeby, nevyužít ?
A ten mobil má minimálně stejné možnosti nastavení jako lepší kompakty, s tím, že rozsahy některých parametrů tam zasahují už do možností zrcadel ;-) Zkus si o tom něco přečíst...
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

Jord
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jord »

no srovnávej to se zrcadlovkou :lol: spíš si přečti, jak zrcadlovka funguje, než začneš číst tyhle kraviny 8)
...

LiberaleMiguel2

Já vím jak funguje ;-) To spíš ty si pořádně přečti co jsem napsal ;-)

Jord
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jord »

a už je to tu zase :lol: že já sem něco píšu... :spac: nemůžeš srovnávat zrcadlo s mobilem - v ničem, nikdy - jablka s hruškama, a pokud myslíš mpx tak je to úplně o něčem jiném
...

Tuner#2

Příspěvek od Tuner#2 »

Srovnávat mobil byť i s kompaktem je trochu mimo. Není kompakt jako kompakt a taková G15tka s menším a nebo G1čka v velkým CMOS čipem dělají lepší fotky než základní zrcadla se setovým sklem, protože mají lepší optiku. A o takové optice se mobilům může jen zdát... Mimochodem těch 41Mpix u Nokie je pokud vím kvůli zoomu aby ho nemuseli dělat opticky. Takže jde místo přiblížení optikou jen o výřez ze snímače s výhodou, že na "širokém" ohnisku to umí nějaké ty přepočty, ale to stejně nikdy kvalitní světelnou optiku nenahradí.

Jinak kamarád sepsal k našemu výletu moc pěkný článek a já tam mám fotky a odkaz na galerii na flicru: http://www.autozine.cz/petrolhead-na-ce ... mw-muzeum/" onclick="window.open(this.href);return false;

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

smazano
Naposledy upravil(a) AlesiBoss dne 11 črc 2014 18:28, celkem upraveno 1 x.
už nemám hnujdaj...

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

optiku neokecas... jinak celkem by me zajimaly ty party fotky z mobilu, co jsou dle migela ok :D :D :D

Obrázek
Obrázek

az ta nokie udela aspon neco podobneho........
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

přes instagram ti udělá noke cokoliv :lol:
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

LiberaleMiguel2

Instagram bych zakázal zákonem....

Až si 1020 koupím, tak si Jirko, schválně kvůli tobě, zajdu do nějakého klubu a fotky udělám :D

xciba

Příspěvek od xciba »

abych to shrnul
crocjirka: zase to bral ze spatneho konce :( tahej sem fullframe se sirokacem a temahle fotkama bych se moc neprezenzoval libove omalovanky a na fullframe nic moc...
a ostatni: tuner ma pravdu proste ta optika to limituje a vzdy bude (tady plati fyzika), kazdopadne pokud nekdo nepotrebuje vylozene zoom a chce telefon co foti a da se hrat s hloubkou ostrosti tak je lumia 1020 celkem dobra volba:)
Dynamicky rozshah je o trosku mensi nez u meho 400D a o dost mensi nez u meho olympusu :lol:
ale furt je to jen telefon, se kterym uz se da fotit defakto normalne a celkem bez nejakych omezeni a defakto nikdo nepozna ze je to z telefonu...
jedine co me mirne nenadchlo je tedy video, ne ze by nebylo dobre, treba zvukove je opravdu genialni, ale ta stabilizace uz je tam desne videt..
Vauxhall omega 2.5V6 ->VXR edition -> crazy omega https://www.youtube.com/watch?v=cd65a5H3yHI -> MV6
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI

LiberaleMiguel2

s Alešem jsme to řešili 100x už, ten rozdíl mezi drahým kompaktem a kvalitním fotomobilem a zoom bylo vždycky to jediné, co hrálo do karet kompaktu :D

A na videu je sice stabilizace vidět, ale je to furt o hodně lepší, než když je to roztřesené bez stabilizace. Točím videa ze srazů atd už hodně dlouho a bez stabilizace to byla tragédie, se stabilizací je to luxus. Člověk se ani nemusí moc snažit to podržet

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

xciba: ale v klubech prave o ty barvy jde, o tu hru barev, emoci lidi atd.. ;) jinak... muj FF uz sumem predci kdejake moderni APSC... to ryby oko co jsem mel nebylo delane na 5D.., tudiz kdyz jsi tam mel nekonecno, tak to ani tak ostre nebylo ;) a PS.. delej si ve skoro tme dokonale ostre fotky ;) a jeste kdyz je to kopcene z fb ;)

a specialne tyhle fotky fotim napr na iso 3200-6400 s casem 1/20-1/40 pri 2.8-3,5 mam to metr nad sebou co nejvic dosahnu, tak to zkus udrzet aspon nejak v ruce ;)
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T

xciba

Příspěvek od xciba »

to ne ver ze to neni jen o zoomu:) 1020 foti sice libove, ale do profi kompaktu ma jeste opravdu obrovskou diru a neda se srovnavat:)
kazdopadne uz tenkrat co jsem fotil do casopisu a fotil s canonem G5 , a koupil to 400D se setakem tak jsem z toho zrcadla byl tenkrat akorat nastvanej :lol:
crocjirka: vsechny tyhle reakce vim, jen jsem reagoval ostre proti jako ty :lol: (tzn se srandy) a to ze neni delane na 5D to uz je k zamysleni :lol:
jasne pokud s tvojim 5D nechces fotit sport, tak je to super zalezitost a pekelne vybirava na objetiv :lol:
a neboj ja to znam kamos to ted opet foti profi a ja jsem driv take obcas neco zafotil...akorat diky lidem jsem tohle prestal fotit nevdecna prace :lol:
Vauxhall omega 2.5V6 ->VXR edition -> crazy omega https://www.youtube.com/watch?v=cd65a5H3yHI -> MV6
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

tak ja jsem ted dvorni fotograf Duplexu... spolecne jeste s jednim kamaradem a on ma ted D600 od nikona a proste pri stejnym nastaveni... i parametrove shodne objektivy proste slintam co ta nova technika dokaze... 5DMII uz je zastarale... ano foti krasne.. ale treba pro me uz je to limitujici v prostorech kde ted fotim... a holt kvalita klubovych fotek uz je zas jinde oproti dobe pred 5 lety.. :( a hlavne co me treba konkretne u 5DMII sere je AFko.. to i moje predchozi 500d melo lepsi...

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

Croc : No Jirko do klubů ti stačí, dvě skla, něco hodně širokýho a střeďák, víc tahat neni třeba :wink: nepřál bych ti den na okruhu :wink:

Jinak 5D mark II obrazově není špatná ani dneska, cca pět let po svém uvedení, ale u AF pořádně fungují jenom středový body.
bez špéry jak kretén a v naftě.....3er

[url]http://www.getphoto.cz

pokorneo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pokorneo »

kucíí, jaký sklo by jste doporučili pro točení videa ?

pro Canon EOS 600D

asi ideální s pevným ohniskem :? :wink: :?:
Pravé tajemství života je hledání dokonalého auta .

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

s tim souhlas.. ja ted pouzivam pevnou 20tku(ale asi ji budu prodavat) 24-70tku sigmu ale chci ji nahradit pevnou 30mm 1.4

protoze vetsinou na tech 30-35mm fotim... a hlavne potrebuji jednu ruku volnou

Obrázek
Obrázek

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

Croc: Vyser se na na jakoukoli Sigmu, došetři a nakupuj Canon. Věř mi, že ten rozdíl tam prostě je :wink:

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

ja to vim moc dobre.. u tech starych skel je to znat jak svin.. ale napr ta nova rada sigma art je super... mel jsem v ruce sigmackou 35tku f1.4 a proste pecka... ale chci si jeste vyzkouset sigma art 30mm f1.4... protoze bude pro me lepsi... a tu 24-70tku taky planuju obmenit za origo od canonu... ale holt ted musim kupovat skla, ktera na sebe videlaji.. a hlavne ted fotim jen pro duplex, to me prakticky terminove komplet vytezuje a vzhledem k tomu, ze resim bydleni se ted snazim vytriskat kazdou kacku..

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

Mně zatim žádná Sigma nepřesvědčila a to jsem jich pár měl. Postupem času jsem stejně všechno vyměnil za Canon skla.

Tuner#2

Příspěvek od Tuner#2 »

Už zase ten facebook, už zase to, že 5Dmk2 to neumí... Ty fotky jsou na takový aparát děs běs, já proti tomu fotím kalkulačkou a ten problém u Tebe vidím jinde než ve facebooku. :(

Fáboš: Na Sigmu mě nesahej, až jednou došetřím, tak chci 18-35mm/f1,8 v celém rozsahu. Není lepšího skla pro DX formát...

http://www.fotoradce.cz/recenze-sigma-1 ... anekid1311" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.dpreview.com/lensreviews/sigma-18-35-1-8" onclick="window.open(this.href);return false;

Aladin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aladin »

já též o víkendu cosik cvaknul
IMG_0268.JPG
Rapid 130 --> 110r --> Favorit --> 1000MB --> E34 525iA --> Swišť GTi MK III (125,8dB :lol:) --> Golf 1.9 GTI TDI 20 jahre
felďoška 1,3 combi ethanol - prodáno, Astra caravan 1,7 Dti - prodáno, Passat variant AFN
https://www.facebook.com/RadimRemiasFoto

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

Tuner#2 píše:Už zase ten facebook, už zase to, že 5Dmk2 to neumí... Ty fotky jsou na takový aparát děs běs, já proti tomu fotím kalkulačkou a ten problém u Tebe vidím jinde než ve facebooku. :(

Fáboš: Na Sigmu mě nesahej, až jednou došetřím, tak chci 18-35mm/f1,8 v celém rozsahu. Není lepšího skla pro DX formát...

http://www.fotoradce.cz/recenze-sigma-1 ... anekid1311" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.dpreview.com/lensreviews/sigma-18-35-1-8" onclick="window.open(this.href);return false;
az budes fotit kluby, muzes se bavit jo? ;) popr jeste dodam to, ze fotky moc neupravuji... ty si treba vic s fotkama vyhrajes.. ja proste cvakam a moc post proces nedelam.. ;) jinak ono kdyz mas cas si vse pripravit,tak je to precijen jine nez kdyz behem sekundy musim kvuli svetli menit casy a rychle se rozhodovat.. ale jak rikam, jdi nekdy fotit do klubu.. ukaz vysledek a pak se pobavime ;)
Naposledy upravil(a) crocjirka dne 03 dub 2014 22:58, celkem upraveno 1 x.

Kane13
Moderátor

Příspěvek od Kane13 »

Jsem si dovolil takovou pitomost...
Přílohy
WP_000888.jpg
Bad things happen when good people pretend nothing is wrong. - Corey Mother Fuckin´Taylor

pokorneo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pokorneo »

Aladin píše:já též o víkendu cosik cvaknul
IMG_0268.JPG
libice , více photos pls :?: :lol: :D
Pravé tajemství života je hledání dokonalého auta .

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

to croc: Nezlob se na mě, ale to co jsi sem hodil upravený je :wink:

a v dnešní době se ohánět PP je nesmysl, v dnešní době to jde ruku v ruce, musíš to mít v oku (focení) i v ruce (úprava) bez toho to dneska už nejde.

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

urcite.. rikam, ze PP moc nedelam... mam lightroom, ale delam v nem hlavne resize a obcas doostreni.. obcas zcernobilim atd... ale rikam, ze je dramatickej rozdil fotit v miste, kde se ti kazdou vterinu meni scena...(svetla sviti furt ruzne.. chvili tma, chvili svetla 3 prdele..) a nebo v muzeu, kde mas staticke svetlo, nic se ti tam nehybe, muzes si to hodit na stativ... atd..

Odpovědět

Zpět na „Pokec“