Vozidla starší než šest let , na technickou každý rok.

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Ritchma
Moderátor

Re: Vozidla starší než šest let , na technickou každý rok.

Příspěvek od Ritchma »

Zaznívají tu krásné myšlenky, které jsou v ČR za současných podmínek naprosto nerealizovatelné. Jakmile by zrušili povinnost mít povinné ručení, půlka lidí by ho okamžitě zrušila s dobrý pocitem, že ušetřila těch pár korun ročně. Ale kdo z vás by pak při případné nehodě měl na účtu dost na to, aby zaplatil třeba 300tis pokud by naboural něco luxusnějšího? Celý je to o mentalitě lidí a dokud se nezmění ta, nezmění se nic. Já jsem si zvykl a přizpůsobil jsem se zdejší mentalitě a vidím jak stát a všechno v něm může krásně fungovat. Taky vidím že se tu nikdo nesnaží nikoho na STK podplácet, ale je v jejich zájmu aby auto bylo v super stavu + chtějí mít jistotu že tomu tak je a bez problémů jedou na STK. V ČR to jde všechno z kopce, lidi akorát koukají kde co ochcat a co si donést domu bez zaplacení, koho podplatit a takový stát asi nikdy fungovat nebude. No, snad se nebudu muset vrátit do kocourkova.

MiG-21 - to že jsem poslední auto prodal a další auto teprve vybírám mě zbavuje práva na vyjádření názoru ohledně STK?
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

rejchy píše:Kubi,prostě pochop že dnešní auta už nevydrží co ten tvůj Kadet.Já jsem loni taky měnil silembloky na H civic z roku 1991 a bylo na nich 89 :lol: Dnešní auta vydrží polovinu,holt je to daň za složitost,pohodlí a bezpečnost a hlavně jsou ty auta o.ebaný už z výroby aby vydrželi po dobu záruky a pak....A pokud by STK fungovala jak má,tak bys právě nemohl potkávat ty rozpadlé vraky slepené za flašku z JZD,a při roční četnosti už vůbec. :wink:
No vidíš, takže ta roční četnost vlastně nic neřeší, stačí dát dokupy STK aby nešla ochcávat a je to dobré..... ale to jsem přece psal.
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan

Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

richarde: lidi v cr sou poslednich 50let vychovavani k tomu aby vsechno rozkradli, obechcali, podplatili a nevim co este... takze nevim cemu se divis....
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

bleach

Příspěvek od bleach »

ja tak vychovanej nejsem

mc-otka

Příspěvek od mc-otka »

ti nahoře mají jít příkladem,jo když se zapnou zpravy tak se člověk jenom nasere a řekne proč bych mněl něco dodržovat když si tu každej dělá co chce.

Vavris.cz

Příspěvek od Vavris.cz »

Je to pičovina!!!

Proč? Protože nadměrná ochrana. Počet nehod způsobený technickou závadou vozidla je v jednotkách procent, jiným způsobem řečeno je na úrovni zbytkového rizika (které stejně nidky nepůjde odstranit, i kdyby byly kontroly každý měsíc). Nevidím proto jediný důvod proč krátit periodu kontrol - možná jen proto, aby se uživila další banda státem placených úředníků a techniků a lidem se zkomplikoval život.

Stačí se podívat na dnešní normy bezpečnosti práce, či správné výrobní praxe, kvality. Jsou obsáhlé a superskvělé jak knižní vydání seriálu "Tak jde čas", jenže pracovní úrazy se stále dějí a zmetky stále vyrábějí. Navíc, kdyby je každá firma striktně dodržovala, tak polovina z nich může rovnou zavřít provoz.
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.

Kein

Příspěvek od Kein »

Ritchma píše:Jedna věc mi nejde do hlavy. Jak může vůbec někdo nazvat zkrácením intervalu STK omezováním svobody? To jste se v té ČR už opravdu zbláznili?
Protože se tím porušuje jedno ze základních práv demokratické svobody jako takové - princip subsidiarity, který jak jistě víš, nebo nevíš, je základem Maastrichtské smlouvy, která jak jistě víš, nebo nevíš, je zakládající smlouvou, nebo spíše něco jako "ústavou", EU. Jestli nevíš co to je, najdi si to na googlu.
Ritchma píše:Kubi - to že ty máš auto v super stavu a dbáš si o něj je sice úžasná věc, jenže na tebe připadá dalších sto lidí, kteří prostě jezdí dokud se auto hýbe.
Ano, a to je přesně ten problém tvého uvažování. Jistě tuhle statistiku máš určitě podloženou, že? (i novinky ti tvrdí, opak = pouze 6% ze všech nehod má na svědomí špatný tech. stav vozidla - čili těch "kubiho opelů" je krapet více (94%) než těch vraků). Ale třeba si ty auta spočítal ty sám na prstech, a třeba sis to jen teď vycucal z prstu, abys měl aurgument. "Prostě všichni jezdí s autama na hovno, a proto jim musíme nařídít častější kontroly, pro blaho lidu!... Já nevím, ale kdy jsi byl naposledy za volantem na českých silnicích? Já teda z vlastní zkušenosti, jsem si doposud nevšiml jevu, že by kolem mne všude jezdily auta co se rozpadají nebo co by mne ohrožovala ať už jakkoliv (stavem, řidičem), jedná se o tvrdé výjimky, ale asi jezdíme oba na jiných silnicích v jiném prostorovém kontinuu.

A zamysli se Ritchmo vůbec nad tím jak je to celé postaveno - podle stáří auta. Takže děda co najede 100km za rok (teď berme v potaz, že STK fungují tak jak mají, čili systém, ve kterém by tohle nařízení pak fungovalo, podle tebe) bude muset pendlovat, se svou vyvoněnou škodovkou, která má najeto 1000km, každej rok na STK, protože má starý auto. Podle mě, pokud bych s tímto měl alespoň trošku souhlasit, by bylo logičější zavést to podle počtu najetých KM, jenže ouha, tacho se dá stočit. Je to prostě blbost. V EU je 496 000 000 lidí a kvůli 1800 (a to možná) se má půl miliardy lidí omezit, a to ještě za nejistého výsledku? Blbost, takhle nemůže, podle mne, zdravý člověk uvažovat. Nejde zachránit všechny životy, je to prostě přirozený výběr, změníš STK ze dvou let na jednu, ok...a jak ty lidi donutíš aby ti tam jeli? Pokud někdo má auto permanentně v prdeli a nemá na jeho opravu tak se ti na tu STK jednoduše vysere tak jak to dělá i dnes, vždyť ho to vůbec ani nezasáhne, zasáhne to zase jen normální lidi, kvůli pár jedincům.
Naposledy upravil(a) Kein dne 17 črc 2012 10:31, celkem upraveno 1 x.
http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Jak jsem tu napsal, tak pokud se STK a věci kolem nezmění kompletně, nemá STK v ČR smysl ani dvakrát do týdne. Nicméně jak si sám napsal podle km se to nedá, protože na rozdíl od roku výroby se dá s tachometrem snadno manipulovat a dopadlo by to tak, že by nikdo na STK nejezdil a všichni měli na autě 10tkm...
V ČR jsem naposledy jezdil před cca dvěma roky. Moje auto bylo ok, ale jezdil jsem spousty aut různých lidí. Chvíli jsem blbnul jako modrý anděl a můžu tě ubezpečit, že dobrá třetina aut byla provozu nebezpečná! Při vysoký jsem si občas přivydělával jako řidič dodávky a hodně z nich se doslova rozpadalo. Celkem často jsem někde zůstal viset.

Btw nemá smysl brečet že za mořem to funguje jinak, podle vás líp. Není nic lepšího než to, co se nedá přestěhovat prodat a co se dá, zabalit a odvézt za moře a přestat fňukat že jinde se mají lidi lépe než vy...
Function > Form

Kein

Příspěvek od Kein »

Tak nevím, za ty dva roky se to asi změnilo mávnutím kouzelného proutku. Ten poslední odstavec co jsem psal bude, ale pořád stejně nefungující, i kdyby STk fungovalo tak jak má, jelikož, lidi ti tam nebudou jezdit a jelikož lidi co mají auta Ok, budou jen tlačení do nesmyslných STK. Nevidím v tom nařízení žádný funkční smysl a logiku, opravdu ne.

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Protože česká mentalita je úplně na hovno a právě díky povaze čechů jsme v takových sračkách... Jakkoliv, hlavně ne poctivě.
Function > Form

Vavris.cz

Příspěvek od Vavris.cz »

Další typická hláška... Já nevím, proč bychom měli být pořád ve sračkách - všude chleba o dvou kůrkách. Máme schengen a volnou Evropu, tak si každý může jít hledat to svoje ideální úžasné království. Ale jednodušší je kafrat. V Česku je možná bordel, jinde je zase třeba mnohem větší buzerace a byrokracie ještě více přebujelá než u nás - což mi osobně připadá jako horší varianta než chaos a bordel...
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

Jsem rád, že jsme jen ve "sračkách". Co kdybychom na tom byli jako Řekové, Italové, Španělé atd. :lol:
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan

Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ

Johny_X

Příspěvek od Johny_X »

http://zpravy.e15.cz/domaci/udalosti/eu ... uto-833170" onclick="window.open(this.href);return false;

good morning, europe!
johnyperez#KEHOrennsport

Vavris.cz

Příspěvek od Vavris.cz »

Zapálil bych je :D

Kein

Příspěvek od Kein »

Johny_X píše:http://zpravy.e15.cz/domaci/udalosti/eu ... uto-833170

good morning, europe!
"EU si dala nový závazek – zachránit na silnicích více než 1 200 životů ročně"

Tomu se už musím jenom smát :-D

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Aaaaa, dalsi problemecek, panove si nepreji byt ruseni :lol:
za a) kazdy dvacaty auto je nerealny, kdyz samotna kontrola je pomerne zdlouhava
za b) nechlastam, nehulim, nefetuju, nejezdim obvykle rychle a auto mam v poradku, takze nemam duvod se branit kontrole...naopak, budu rad, kdyz to bude fungovat a zhuleny, nakaleny idioty spolecne s jejich vraky...ale ono to fungovat nebude, muzete bejt v klidu :lol:

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Zásadní problém bych viděl v tom, že většina policistů neumí do 20ti počítat... Bude se muset z rozpočtu uvolnit nějaká ta částka na počítadla :lol:
Function > Form

GEORGENO

Příspěvek od GEORGENO »

Ritchma: Nevim kolik Ti je,ale pokud neco jako me (33) ,tak by sis mohl nasi zemi ve srackach jeste pamatovat!!! Ze tady vznikl pseudo kapitalismus/radoby demokracie je druha vec... Ale kdo se aspon trochu snazi,nema se spatne... Doufam,ze nejsi nakej student o kteryho se stara maminka s tatinkem! To bys me vazne nasral! Jinak preju hodne realnych uspechu v zivote.G.

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

GEORGENO - je mi 26 a ano, jsem student. Nicméně od mých 15ti let jsem měl bez přestávky jednu až tři práce najednou a v 18ti jsem se odstěhoval od rodičů a staral se o sebe sám 8)
Function > Form

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Kein píše:"EU si dala nový závazek – zachránit na silnicích více než 1 200 životů ročně"
Mohli by zacit rozpustenim te bandy kretenu v Bruselu, protoze je brzo lidi pridjou napichnout na vidle - zachrani si tak vlastni zivoty a plan bude splnen.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

kentoya

Příspěvek od kentoya »

Ritchma píše:Protože česká mentalita je úplně na hovno a právě díky povaze čechů jsme v takových sračkách... Jakkoliv, hlavně ne poctivě.
ono to není jen o mentalitě, tu z nás vychovali komanči, ale protože se tu krade ve velkém, lže na každém kroku shora, a ti dole, protože s tím nic nemůžou udělat, a nebo se bojí něco udělat, tak to prostě nezmění, a nehodlají se s tím smířit a proto hledají alespon malé řešení daných sraček, které sami nezpůsobili

a vše by fungovalo kdyby měl každý právo výběru, ukážu třeba na blbém příkladu
v obci je 50 a basta
1 řidič je profík a má dobré auto a 50 je stresující, kdyby mohl jezdit kolik chce, s tím že pokud způsobí nehodu při rychlosti nad 50 že by za to pykal daleko více a nekompromisně, tak bude jezdit +- 70 a v místech kde ucítí nebezpečí zpomalí
2 řidič je imbecil co si potřebuje něco dokázat, at bude 50 nebo jakákoliv rychlost stejně pojede podle svého
3 řidič má za sebou vlivné lidi, bude si jezdit stejně jako ten druhý
4 řidič jezdit neumí, u tohohle typu je jedno jakou rychlostí pojede, vždy bude nebezpečný
5 řidič, je z 50ky vystresován a i z policie a raději pojede 40, jen aby náhodou, ale u něj platí to co u prvního, jen by nejezdil 70, ale +- 50, aby nebrzdil provoz a více by se věnoval řízení

to máš jen víceméně 5 základních typů řidičů, ale když se podíváš hlouběji, tak by stačila doporučená rychlost 50 v obci se zvýšeným postihem za havárii a mělo by to platit stejným metrem
a tak by to mělo být se vším

vysmíváš se povinnému ručení, a stejně jezdí plno ožralů, na které se stejně pov nevztahuje, když havarují stejně platí ze své kapsy, jako kdyby neplatili takže pokud chce někdo riskovat že se nedoplatí v případě havárie, je to jen jeho volba, akorát je skoro jisté, že většina řidičů se bez pov zmírní a bude jezdit slušněji
to samé technická, způsobíš havárku protože se ti rozpadá auto, tak plat jak mourovatej, ale máš právo volby platit a jezdit v klidu, nebo se z toho poser
stejně většina aut má hodnotu pár desítek tisíc a jestli mám po havárce zaplatit 150klacků, za to že jsem debil, je pro mě přijetalnější, jak zaplatit 25klacků exekutorovi, jen za to že jsem kdysi zapoměl zaplatit litr

příkladů jsou stovky, ale základní právo by mělo být právo volby, přece nebudeme všichni povinně platit pojištění budov, jen proto, aby někoho možní někdy nezabila taška která spadne ze střechy, přece si nebudeme všichni platit povinně pojistku na blbost, jen proto že se nám v obchodáku může udělat špatně, vyvrátíme se a zničíme zařízení obchodu za půl míče atd atd, pokud z něčeho podobného máš strach, tak se pojisti, pokud nemáš strach tak případně pykej, ale ne že se budeme muset všichni pojištovat
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D
http://www.odtahove-sluzby.cz

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Tenhle přístup nechápu. V určitých věcech bych možná za trošku víc volnosti byl, ale hrát si takhle s rychlostními limity? Jakmile by byla 50 pouze doporučená, NIKDO by nejel 50. Našlo by se spousta imbecilů, co by jezdila po Praze 1OO++ jako jsem to dělal já, když jsem měl čerstvý papíry. A víš proč? Protože mi nikdo nemohl za rychlost sebrat řp a hlavně pokuty byly směšný. Takže v nejhorším případě bych dostal pokutu. To mě nemohlo zastavit. Naštěstí jsem nikdy nic neprovedl.
Tady je to ještě přísnější a překročení rychlosti nad myslím 40km/h je trestný čin. A málo kdy tu potkáš někoho, kdo jede opravdu rychle. A je jedno jestli na dálnici nebo kdekoliv jinde. Na dálnicích je tu limit 110km/h a nejrychlejší auto na dálnici který jsem potkal, jelo cca 130kmh...
Co se týče povka. Když je někdo takový hovado že sedne nalitej za volant, tak je to takový hovado, že jemu jsou veškerý pravidla stejně ukradený. Jenom říkám, že když si koupím auto za milion a sundá mě 18ti letej kluk ve fáčku bez povka, v životě už svoje peníze neuvidím! Nebo kdo to za něj zaplatí a bude to z něj vymáhat? Určitý pravidla prostě být musí, jinak se můžeme v klidu vrátit na strom...
Function > Form

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

kentoya píše:
Ritchma píše:Protože česká mentalita je úplně na hovno a právě díky povaze čechů jsme v takových sračkách... Jakkoliv, hlavně ne poctivě.
ono to není jen o mentalitě, tu z nás vychovali komanči, ale protože se tu krade ve velkém, lže na každém kroku shora, a ti dole, protože s tím nic nemůžou udělat, a nebo se bojí něco udělat, tak to prostě nezmění, a nehodlají se s tím smířit a proto hledají alespon malé řešení daných sraček, které sami nezpůsobili

a vše by fungovalo kdyby měl každý právo výběru, ukážu třeba na blbém příkladu
v obci je 50 a basta
1 řidič je profík a má dobré auto a 50 je stresující, kdyby mohl jezdit kolik chce, s tím že pokud způsobí nehodu při rychlosti nad 50 že by za to pykal daleko více a nekompromisně, tak bude jezdit +- 70 a v místech kde ucítí nebezpečí zpomalí
2 řidič je imbecil co si potřebuje něco dokázat, at bude 50 nebo jakákoliv rychlost stejně pojede podle svého
3 řidič má za sebou vlivné lidi, bude si jezdit stejně jako ten druhý
4 řidič jezdit neumí, u tohohle typu je jedno jakou rychlostí pojede, vždy bude nebezpečný
5 řidič, je z 50ky vystresován a i z policie a raději pojede 40, jen aby náhodou, ale u něj platí to co u prvního, jen by nejezdil 70, ale +- 50, aby nebrzdil provoz a více by se věnoval řízení

to máš jen víceméně 5 základních typů řidičů, ale když se podíváš hlouběji, tak by stačila doporučená rychlost 50 v obci se zvýšeným postihem za havárii a mělo by to platit stejným metrem
a tak by to mělo být se vším

vysmíváš se povinnému ručení, a stejně jezdí plno ožralů, na které se stejně pov nevztahuje, když havarují stejně platí ze své kapsy, jako kdyby neplatili takže pokud chce někdo riskovat že se nedoplatí v případě havárie, je to jen jeho volba, akorát je skoro jisté, že většina řidičů se bez pov zmírní a bude jezdit slušněji
to samé technická, způsobíš havárku protože se ti rozpadá auto, tak plat jak mourovatej, ale máš právo volby platit a jezdit v klidu, nebo se z toho poser
stejně většina aut má hodnotu pár desítek tisíc a jestli mám po havárce zaplatit 150klacků, za to že jsem debil, je pro mě přijetalnější, jak zaplatit 25klacků exekutorovi, jen za to že jsem kdysi zapoměl zaplatit litr

příkladů jsou stovky, ale základní právo by mělo být právo volby, přece nebudeme všichni povinně platit pojištění budov, jen proto, aby někoho možní někdy nezabila taška která spadne ze střechy, přece si nebudeme všichni platit povinně pojistku na blbost, jen proto že se nám v obchodáku může udělat špatně, vyvrátíme se a zničíme zařízení obchodu za půl míče atd atd, pokud z něčeho podobného máš strach, tak se pojisti, pokud nemáš strach tak případně pykej, ale ne že se budeme muset všichni pojištovat
ty krásko, Ukrajina, Bosna hadr tady! Ten, kdo má prachy, tak může všechno a opět na to doplatí ovčan, co má minimum nebo ani vyndru. Jen tak dále a půjde to ještě rychlejc do prdele!
Chceš mi říct, že todle si napsal naprosto střízlivej?
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

kentoya

Příspěvek od kentoya »

a chceš snad tvrdit že se tady nejvíce dře kůže z někoho jiného než z obyčejných lidí?

sám na vlastní kůži vidím, jak jde vše obcházet a začínám toho řekněme zneužívat, jen proto, že mě začalo bavit rejpat do policie, čkp a správních orgánů, jen proto, že tu možnost mám, že jsou v zákonech díry a nenechám se zastrašit a to nejsem ani chudý ani bohatý

a jestli jsem to napsal střízlivej, ano totálně
když vidím kolem sebe jak to vypadá, jsem stále přesvědčen o tom, že právo volby je cesta
na druhou stránku bych i souhlasil s ritchmou, že jízda po městě 100km/h už by mohla být klasifikována jako trestný čin, protože to už je ohrožení na životě, ale opět je zde místo pro policajty kteří budou bukovat za značkou,která je 300metrů od obce, kde by to zase trestný čin nebyl, protože tam neuvidíš živáčka, jen toho poldu
ale havárie s ublížením na zdraví, či smrtí, by měla být klasifikována při vysoké rychlosti jako trestný čin s vysokou sazbou, a alespon trošku inteligentní lidi si rozmyslí kolik zvládnou uřídit a ubrzdit, dementi budou stále, to nezměníš ani ty, ani bodový systém který se dá obejít, ale trestní právo platné pro všechny je čistě teoreticky může dostat ze silnice, přestupkové, ve kterém je plno děr, nevyřeší u bohatších nic a z chudých sedře kůži a je to můj názor kterému věřím
a můžeš dát hranice jakékoliv tak se vždy najde trouba který pojede jako prase a jestli máš jinou zkušenost že peníze v tomhle státě nic neznamenají, já ne
např si živě pamatuji poldu který u chantal po havárce zjistil že byla na drogách a měla je v autě a sedí snad? ještě se jí omluvili
borec co mě sejmul ožralej v autě dostal podmínku
kamarád co je se mnou na dílně tak odbočoval v odbočovacím pruhu a sejmul ho až v pruhu pro protijedoucí auta prominent co se ho snažil předjet a byly tam dvě bílé, a kamoš byl označen viníkem
atd atd bohatí zde vyváznou z většiny provinění beztrestně, nebo s minimálním trestem, zato chudí to odserou aniž by byli kolikrát vinni, a protože to co chvíli vidím, tak si za tím stojím, je tu neskutečný bordel ve kterém si pomalu ani nemůžeš zabezpečit svůj majetek po svém, protože najednou jednáš protiprávně, bohužel i na to mám desítky příkladů
značkové servisy ti poserou auto a ještě ti nabídnou že ti za nehoráznou sumu opraví a kdo si může dovolit odstavit auto a soudit se s nima jen bohatí, chudák sklapne, nechá si to vedle opravit a drží hubu a to je prostě na každém kroku
skutečně se domnívám, že je zde velké bezpráví pro chudé a nemajetné
a extrémní výhody pro bohaté
a neskutečné výhody pro menšinu tmavé pleti
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D
http://www.odtahove-sluzby.cz

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

kentoya:
ÁMEN...!!! 8) Naprostý souhlas..

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

To co si napsal je sice krásný, ale už v tom nějak nevidím návaznost na STK. Chápu že v ČR to v tomhle směru stojí za hovno a kdo má peníze, může téměř všechno, ale i tak musí být pravidla, protože v ČR je hrozně moc magorů, který by okamžitě zrušili povko a po nehodě ujeli apod. Ani bych snad radši nechtěl vědět co kentoya chodí házet za lístky do urny při volbách? Komunisty?
Function > Form

Kein

Příspěvek od Kein »

Ritchma píše:To co si napsal je sice krásný, ale už v tom nějak nevidím návaznost na STK. Chápu že v ČR to v tomhle směru stojí za hovno a kdo má peníze, může téměř všechno, ale i tak musí být pravidla, protože v ČR je hrozně moc magorů, který by okamžitě zrušili povko a po nehodě ujeli apod. Ani bych snad radši nechtěl vědět co kentoya chodí házet za lístky do urny při volbách? Komunisty?
Já teda nemůžu tak úplně tvrdit, že s tím, co říká kentoya, úplně tak souhlasím, ale je mi jeho uvažování sympatické. Co mě, ale dojímá více je ta tvoje pobouřenost proti lidem co nesouhlasí s aktuálním nastavením systému, a že tenhle jejich postoj přisuzuješ zrovna komunistům, když je to právě naopak.

Ať už je řeč o STK, povinném ručení či čemkoliv jiném, co se týká silniční dopravy, tak situaci na cestách nevyřeší nic jiného, žádná represe či vyšší tresty, ale jen a pouze to, že policajti vytáhnou hlavy z prdelí a začnou dělat to co mají - prostředníky mezi psaným zákonem a praktickým jednáním obyčejného člověka. Už se opakuju - policajti u nás neposuzují přestupky (= je to přestupek, nebo ne), ale řídí se doslovně obecnými zákony a pak se diví, že ve správním řízení se rozhodne o nevině občana. Tohle ti pak plodí lidi co jsou nespokojeni s pokutou co dostali mezi dvěma poli, neoprávněně, jen kvůli toho, že tam je značka, aniž by došlo k naplnění materiálního aspektu přestupku, jinými slovy, není zločinu bez oběti. Psaný silniční zákon v počátku totiž nerozlišuje, když někdo jede 70km/h v úseku, který už je sice v obci, ale kolem jsou pole, nebo když někdo jede 70km/h centrem města, kde jsou chodci, ani nemůže (ikdyž nejsem si jist, zdali ve vyhlášce není nějaký odstavec o naplněni skutkové podstaty), takový zákon totiž nikdo nedokáže napsat pokud by ho nechtěl psát pro každou obec a vesničku zvlášť, toto mají posuzovat policajti a jelikož to nedělají, tak je zcela běžné, že dotyčného pak osvobodí od trestu jiný zákon, který už k tomuto přihlíží, ale ten přichází na řadu už relativně pozdě - během správního řízení a přikrmuje tak byrokratický kolotoč. Tohle pak otrvuje lidi a zbytečně kydá hnůj na hlavy policajtů, kteří si v tom očividně libují.

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Já souhlasím že celý systém je nastavený špatně. Nicméně povinné ručení prostě musí zůstat povinné.
Co by pomohlo je naprostá neúplatnost policie a větší kontrola jejich působení.
Zvýšení postihů za přestupky jako překročení rychlosti nad 50kmh, alkohol/drogy a některé další prohřešky.
Povolil smysluplné úpravy na autě a naopak více kontroloval neúplatnost STK.
Function > Form

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Ritchma píše:Co by pomohlo je naprostá neúplatnost policie a větší kontrola jejich působení.
"Nemůžete čekat, že se vlády budou řídit zákony jen proto že mají morální povinnost tak činit. Je možné to od nich očekávat pouze budou-li vědět, že poruší-li zákony, ti kteří nebudou zastřeleni budou viset."
- Michael Shirley
Ritchma píše:Zvýšení postihů za přestupky jako překročení rychlosti nad 50kmh, alkohol/drogy a některé další prohřešky.
Alohol a drogy budiz, rychlost bych zmenil na doporucenou mimo obec a na dalnicich (vyjma kritickych useku kde ciha nejaka zaludnost). Zvyseni postihu by pak mohlo zahrnovat klidne zabaveni auta, nicmene bylo by potreba kontrolovat a vymahat smysluplne, jak uz tu padlo. Tvrde postihy kdyz nekde neco zpusobis vlastni vinou, tj. pokud pojedes jak idiot a vypadnes ze silnice, tvuj problem, ale primo bych to asi ani nepostihoval, potrestal ses uz sam (a snad i poucil). Pokud nekoho naberes, jdes sedet a budes platit
Ritchma píše:Povolil smysluplné úpravy na autě a naopak více kontroloval neúplatnost STK.
Nebo to udelat jak v predchozim pripade - kontroly zrusit a kazdy pojede na svoje triko. Mas auto se spatnyma brzdama ? No tak bud jed opatrne a zohledni to, nebo nejezdi vubec. A kdyz neco zpusobis, tak si to zase tvrde odskaces.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Kein

Příspěvek od Kein »

Ritchma píše:Já souhlasím že celý systém je nastavený špatně. Nicméně povinné ručení prostě musí zůstat povinné.
Co by pomohlo je naprostá neúplatnost policie a větší kontrola jejich působení.
Zvýšení postihů za přestupky jako překročení rychlosti nad 50kmh, alkohol/drogy a některé další prohřešky.
Povolil smysluplné úpravy na autě a naopak více kontroloval neúplatnost STK.

S ručením souhlasím, nicméně nevím jak moc je, nebo není úplatná naše policie, s tím nemám zkušenost, a je to více méně utopická představa, jelikož lidi jsou pořád lidi a policajt je pořád policajt - policajt může být buď dobrý člověk nebo dobrý policajt, ne obojí, pozná se to podle toho jestli dá pokutu své manželce. :-D

Každopádně osobně si myslím, že zvýšení postihů nepřinese výrazný úbytek čehokoliv nekalého na silnicích. Protože pro člověka podvědomě není zas tak důležitá výše trestu, jako spíš velikost šance, že trest dostane (ať už jakýkoliv). Protože, když jedu po silnici a vím, že tam policajti nejsou tak si jedu podle sebe a je mi šumák jak velký trest mohu dostat, ovšem když vím, že tam policajti budou, tak se přizpůsobím, jelikož nechci aby mě vůbec zastavovali, natož aby mi dali pokutu, ať už jakkoliv vysokou. Jenomže v době lesních radarů a kamer si můžeme o větším výskytu policie na cestách nechat zdát. Třeba někdo může říct: "Tak ať se dají všude radary, lidi pojedou pomalu, protože budou vědět, že se tam měří.", jenže...to nemá nic společného s bezpečností, jelikož když se něco stane, tak radar nepřikluše na pomoc, nebo nepomůže zastavit řidiče co jede jako hovado, či vykrad banku, v případě radarů jde jen o výběr peněz a to je zase špatně.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“