Zdravím pánové,
kdo děláte po autoservisech. Jaké máte zkušenosti s druhovýrobními díly?
Nejde mi o rozvodové sady, tam si raději připlatím a dám na auto originál.
Ale dá se ušetřit např. na brzdových komponentech. Můžu tam dát ATE, Feredo nebo Bosch a spoléhat, že při normálním zatěžování nebudou brzdy po 5.000km pískat?
To samé filtry. Teoreticky by mělo být jedno, co použiju. Ale zase např. nekvalitní vzduchový filtr by mohl způsobit nějaké potíže.
Díky za rady.
Jaké druhovýrobě věřit?
Moderátor: Idaho
Jaké druhovýrobě věřit?
eX Opel Astra G 1,8 16V OPC Styling
eX Corsa C low and slow
Astra H 1.9CDTi
eX Corsa C low and slow
Astra H 1.9CDTi
- lisky
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaké druhovýrobě věřit?
tak zrovna ATE, ferodo, nebo bosch dodávají komponenty automobilkám, takže je to origo. Stejný výrobce, stejné směsy.
nejlepší je obejít druhovýrobu tím, že si zjistím jaká firma dodává pro jakou automobilku a vzít to přímo od ní. A máš origo díl a podstatně levnější.
Kdybys potřeboval nějaké díly, tak mi napiš, trochu s tím kšeftuju

nejlepší je obejít druhovýrobu tím, že si zjistím jaká firma dodává pro jakou automobilku a vzít to přímo od ní. A máš origo díl a podstatně levnější.
Kdybys potřeboval nějaké díly, tak mi napiš, trochu s tím kšeftuju

Leon FR TDi, EGR off, soft by JohnyFlat
OII TDi, EGR off, soft by tdifun
Fiesta Courier 1.8D
http://www.jetepneu.com
OII TDi, EGR off, soft by tdifun
Fiesta Courier 1.8D
http://www.jetepneu.com
S ATE, Ferodo, FEBI, VALEO, LUK není problém.
Jinak se vyhni např. u Autokelly značce STARLINE. To si fakt radši připlať. Občas mi přijde, že díly dělaj z modelíny.
Nedávno jsem slyšel, že prej Poláci zahltili trh s falešnejma věcma od Bosche. Ale to nemůžu potvrdit. Sám mám od nich zapalovací svíčky a zatím pohoda.
Filtry jako FILTRON, MANN a Champion jsou taky dobrý.
Kdybys něco potřeboval, stačí napsat.
Jinak se vyhni např. u Autokelly značce STARLINE. To si fakt radši připlať. Občas mi přijde, že díly dělaj z modelíny.
Nedávno jsem slyšel, že prej Poláci zahltili trh s falešnejma věcma od Bosche. Ale to nemůžu potvrdit. Sám mám od nich zapalovací svíčky a zatím pohoda.
Filtry jako FILTRON, MANN a Champion jsou taky dobrý.
Kdybys něco potřeboval, stačí napsat.
Autoservis
Autodíly
STK + EM
Autodíly
STK + EM
přesně tak, všechny tyhle díly jsou v prvovýrobě stejně od těchto výrobců, takže si koupíš origo filtr u daný značky, rozbalíš a je na něm natisknutý logo MANN, origo destičky ferodo apod.. brzdiče ate, brembo.. takže buď můžeš koupit u výrobce auta, ale zaplatíš jeho přirážku nebo koupíš u výrobce dílu
3x Renault Safrane Hartge Biturbo
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
bacha ale na levný kopie značkovejch věcí z číny, kde je třeba jen trochu jinej obal a kvalita úplně mimo.. nedávno v našem firemním plátku psali o odhalený dodávce řemenů contitech v turecku - jen trochu jiná krabička, ale naprosto jiný vlastnosti...původ samozřejmě čína..bohužel už to je ale třeba i o "sportovních" dílech -ojnice, písty, turbíny atd.. turbínu ještě bych jakž takž snes, ale když ti proletí ojnice blokem a veme sebou všechny drahý věci okolo (udělanou hlavu, písty..), mělo těch 10000 ušetřenejch smysl... radši jdu po prověřeným zdroji kterýmu to můžu kdyžtak omlátit o hlavu
znám se osobně se 2ma výrobci ojnic a ani jeden nedostane cenu sady 4ks pod +/-20tkč czk, aniž by to ovlivnilo kvalitu....
ATE je vlastně už Continetal (jeden z 5 ti největších dodavatelů do prvovýroby)
TRW - to samý co Continental
Bosch-//-
INA -//-
SKF-//-
Valeo
Luk
Champion
Goetze
Gates - řemeny se kterejma sem neměl problém a preferuje je i dost místních i zahraničních motorářů..
Když si nejsem jistej původem či sehnatelností dílu jdu radši do autorizovanýho servisu/k prodejci značky a objednám ... Co sem dělal kompletní podvozek na alfu, tak Ricambi originali vyšlo na 46000,- , druhovýrobu jsem od ještě jakž takž zvučnejch jmen měl po slevách pouze o 5000,- levnější..což zas taková výhra není, když na Ricambi najedu dalších 150tkm a na druhošku sotva 50 a můžu zas měnit...

ATE je vlastně už Continetal (jeden z 5 ti největších dodavatelů do prvovýroby)
TRW - to samý co Continental
Bosch-//-
INA -//-
SKF-//-
Valeo
Luk
Champion
Goetze
Gates - řemeny se kterejma sem neměl problém a preferuje je i dost místních i zahraničních motorářů..
Když si nejsem jistej původem či sehnatelností dílu jdu radši do autorizovanýho servisu/k prodejci značky a objednám ... Co sem dělal kompletní podvozek na alfu, tak Ricambi originali vyšlo na 46000,- , druhovýrobu jsem od ještě jakž takž zvučnejch jmen měl po slevách pouze o 5000,- levnější..což zas taková výhra není, když na Ricambi najedu dalších 150tkm a na druhošku sotva 50 a můžu zas měnit...

Tak zrovna Ricambi v aftermarketu nestojí za moc, máme to v sortimentu a cenově / kvalitativně to patří do nižší třídy.
ATE se v průběhu 2 let dost značně zlepšilo a začli dost bojovat proti padělkům z Polska a cenově jsou dost výhodný. TRW šlo naopak kvalitativně dost do hajzlu, kdy výrobci vozidel dost razantně tlačí ceny dílů dolů a v tomto případě to TRW vzalo doslova...je to škoda, protože TRW patřilo mezi zlatej střed cena /kvalita. Dneska už bych si na auto nedal ani kost stabilizátoru od TRW, nebo desky, kotouče... oproti ATE se to už ani moc nevyplatí šetřit a mnohdy je ATE výrazně levnější.
Na druhou stranu, pokud člověk shání levnější varianty např. brzd, můžu doporučit zn. Barum.. Dříve se jednalo o značku Rixenberg, později to převzalo ATE... Cenovej rozdíl znatelný, kvalitativně tolik ne. Barum se považuje více-méně za dvojku jakost od ATE, ale ve skutečnosti tomu tak není.. ATE by si nemohlo dovolit z fabriky pustit ledabylej šmejd, zbytečně by se tím poškozovali. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že reklamace téměř žádný a to je co říct, v objemu, ve kterým to posílám dál.
Řemeny Contitech, narozdíl třeba od Bosche, považuju za kvalitativně dobrej díl, např. v rozvodových sadách Conti jsou i kladky INA, což je poměrně slušná záruka kvality. Bosch je tam občas cpe taky, ale není to pravidlem, takže se tam objevují i Ruville, čemuž zase já tolik nevěřím.
Někdo už tu zmínil značku z Kelly / Elitu -> Starline... tady bacha, nejedná se o výrobce, nýbrž přebal, takže je to spíš sázka do loterie, co si člověk koupí. Jednou to bude např. kloub od Mettelli s vybroušeným číslem, jindy to může být čínský no name...
ATE se v průběhu 2 let dost značně zlepšilo a začli dost bojovat proti padělkům z Polska a cenově jsou dost výhodný. TRW šlo naopak kvalitativně dost do hajzlu, kdy výrobci vozidel dost razantně tlačí ceny dílů dolů a v tomto případě to TRW vzalo doslova...je to škoda, protože TRW patřilo mezi zlatej střed cena /kvalita. Dneska už bych si na auto nedal ani kost stabilizátoru od TRW, nebo desky, kotouče... oproti ATE se to už ani moc nevyplatí šetřit a mnohdy je ATE výrazně levnější.
Na druhou stranu, pokud člověk shání levnější varianty např. brzd, můžu doporučit zn. Barum.. Dříve se jednalo o značku Rixenberg, později to převzalo ATE... Cenovej rozdíl znatelný, kvalitativně tolik ne. Barum se považuje více-méně za dvojku jakost od ATE, ale ve skutečnosti tomu tak není.. ATE by si nemohlo dovolit z fabriky pustit ledabylej šmejd, zbytečně by se tím poškozovali. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že reklamace téměř žádný a to je co říct, v objemu, ve kterým to posílám dál.
Řemeny Contitech, narozdíl třeba od Bosche, považuju za kvalitativně dobrej díl, např. v rozvodových sadách Conti jsou i kladky INA, což je poměrně slušná záruka kvality. Bosch je tam občas cpe taky, ale není to pravidlem, takže se tam objevují i Ruville, čemuž zase já tolik nevěřím.
Někdo už tu zmínil značku z Kelly / Elitu -> Starline... tady bacha, nejedná se o výrobce, nýbrž přebal, takže je to spíš sázka do loterie, co si člověk koupí. Jednou to bude např. kloub od Mettelli s vybroušeným číslem, jindy to může být čínský no name...

EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206