auto mi na volnoběh trochu cuká a to z důvodu, že se otáčky stále mění v rozsahu cca 40 rpm. teď jsem si všiml, že když mám zařazený kvalt a vyřadím (tedy otáčky mají spadnout), tak spadnou, ale ještě se několikrát houpou v rozmezí asi 200 rpm. když ale stojím a přidám na volnoběh plyn a zase pustím, tak to neudělá. prostě jen po zařazeném kvaltu. další věc, když z volnoběhu přidám plyn cca do 8% otevření škrtící klapky, což je max do 2000 rpm a plyn držím stále stejně, otáčky se taky neustálí. mám diagnotiku, takže můžu sledovat určené otáčky, které kolísají v rozsahu cca 100 rpm a skutečné otáčky kolísají v rozsahu cca 200 rpm. asi třikrát za rok mi taky udělalo, že otáčky zůstaly držet (jakoby se zasekl plyn) třeba v 2000 rpm.
babo raď

. mám podezření na čidlo tlaku v sání (musím vyzkoušet jiné). škrtící klapka je čistá. další věc, potenciometr škrtící klapky se chová tak, že při plném otevření ukazuje jen 81%. nevím, jestli je to normální, nicméně nedá se kalibrovat, takže bych potřeboval vědět, jestli rovnou koupit nový...
jinak jde o motor PSA V6 24v ren safrane, laguna, peugeot 406, citroen xm, xantia atd