motor V6 spatne tlaky na jedne hlave

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
xciba

motor V6 spatne tlaky na jedne hlave

Příspěvek od xciba »

Ahoj lidi tak se potvrdilo to ceho jsem se bal, motor se zacal trast je to tak 6 mesicu.
Menilo se cidlo kliky, zapal kabely a civka a ruzne prkotiny nic nepomohlo nebo jen na chvilku.
A vcera jsme tedy pri vymene svicek namerili na jedne hlavne tlaky: (14,3 14,5 a 14,3) a na druhe hlave jsou tlaky velice zle.. kdyz to vemu od zadniho valce (9.5 13.5 a 11.5) , ale trochu jsem se pripravil tak jsem do posledni valce strikl asi 3ml oleje na zkousku a probehlo dalsich asi 6 mereni z vysledkem v prumeru 14.5.
Kdyz jsem pak odjizdel domu auto jelo jako nove, zadne treseni ci ubytek vykonu, ale rano opet priznaky ktere pisu tady:

-prvni studeny start nejdrive 3 valce a potom dalsi 3 pote bezi ok...
-studene auto jede relativne normalne obcas nema vykon,
-teple poskubava na 1. 2. 3. rychlostni stupne kolem 1500otacek
-na volnobeh se u tepleho motoru motor priserne chveje-snazi se to dorovnat ale vzdy zvedne otacky tak o 50-80 ale nepomoha ,mele to s celym autem je to citit i v kabine.
-jsou znat skoky ve vykonu obcas jede auto relativne normalne obcas je liny na 125kw...
-motor se neprehriva, netlakuje hadice,nemusim dolejvat olej interval je 10 000km..spotreba je celkem unikani na V6 prumerna mi sviti 8.9.

ted k reseni nez se to rozebere da se tomu jeste nejak pomoct, aniz bych to rozebral?Na co se pripravit popripade na co ukazuje naliti oleje do valce a pak tlaky ok"hledal jsem to ale nejsem z toho 2x chytrej".Jen jestli mam rovnou shanet 3.0V6...Rozborka bude nekdy za mesic mozna mesic a pul abych mel jeste cim dojet o zkouskove na hory :lol: .
Diky za odpoved a precteni :lol:
Vauxhall omega 2.5V6 ->VXR edition -> crazy omega https://www.youtube.com/watch?v=cd65a5H3yHI -> MV6
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“