Nabijanie, alternator, regler... Kde je chyba? :(

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
misokgb
Kontaktovat uživatele:

Nabijanie, alternator, regler... Kde je chyba? :(

Příspěvek od misokgb »

Zdar,

myslim, ze celkom vseobecna tema, netreba konkretizovat, ale aj tak.

Honda Accord 1988 > 2.0i ALB (4WD ALB > predchodca ABS).

Takze rozpisem pribeh, kupil som ju, s tym, ze baterka je mala > zo skodovky, pritom tam ma ist 71Ah, tak jazdila na skodovacku baterku. Jedneho dna som ju vymenil za velku, aka tam ma byt, bola vybita, roztlacil som auto. Potom mi "odpadol" drot, (ten hruby!!), ktory ide z alternatora, proste to ocko sa zlomilo a svietila mi kontrolka nabijania + kontrolka ALB > ABS. ABS nefungovalo. Je mozne, ze sa mi ten kabel, ktory ma ist do alternatora aj oprel o kostru, co je asi horsie, ale neviem to isto. Teraz je to tak, ze ked som pripojil ten odtrhnuty kabel naspat, kontrolka nabijania sice uz nesvieti, ALE nedobija to... Alternator sa STRASNE STRASNE zohrieva, uplne vrely, ked nanho pustim kvapku vody, zasyci a v tom momente je odparena! :( Vymenil som kontakty na baterke, skontroloval poistky jedny aj druhe. To ocko tam nie je, je to spravene len na dobre slovo > ten kontakt na alternator... Co podla vas odislo? Ked nabijem baterku, tak auto so svetlami mi ide tak hodinku, potom vypne, a je totalne vymleta :( Mostik v alternatore? Pytam sa preto, ci sa niekto s tym nestretol, lebo pristup k tomu alternatoru, to aby som cele sanie daval dole a to je dost roboty :( Regler ani neviem kde je na tomto aute, ale drzme sa toho, ze to ma suvis s ABS, teraz uz ABS funguje, kedze je pripojeny, ale ked je kontakt odpojeny nejde ani ABS, a svieti kontrolka dobijania, teraz uz nesvieti, ale hreje ten alternator :(

Vdaka zatial!
Alfa Romeo 75 3.0V6 185ps 246Nm
Alfa Romeo 75 1989 2.0TS
109kW 148bhp 186Nm
6L/100km > predpisovo, redline > 9L/100km max.
0-100km/h pod 8s...
Vmax 240km/h
Transaxle porsche system...

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Re: Nabijanie, alternator, regler... Kde je chyba? :(

Příspěvek od SPEEDY »

Podle toho, co popisuješ to asi bude zkrat na kostru, čili bych řekl, že máš přerušené statorové, nebo rotorové vinutí... v lepším případě jsou prostřelený jen diody v můstku ;) Chce to rozdělat, na dálku se špatně radí :(
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“