P206 - Vysoká teplota motoru

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
Tom_206

P206 - Vysoká teplota motoru

Příspěvek od Tom_206 »

Zdravím, mám problém s přehřívání Peugeota 206. Jde o 1.1i r.v. 99 ... první projev byl při stání v koloně a popojížděním v 35°C vedru jsem měl najednou 100°C a během popojetí mi teplota vyskočila na 130°C (dle budíku) a od tý doby sleduju, že při popojíždění po městě má motor tendenci jít až k bodu varu a při nadprůměrnější zátěži teplota poměrně rychle vzroste. Po prvním projevu jsem zjistil, že hladina oleje byla na spodní hranici, tak jsem dolil olej, vodu a trochu se to zmírnilo ale kdykoliv není problém dosáhnout 100°C při jízdě např. do delšího kopce nebo při popojíždění po městě... Sahara spíná, těsnění pod palicí to asi taky nebude - v oleji není voda a ve vodě není olej, žádná kapalina neubývá, chladič se prohřívá rovnoměrně, motor není zašvihanej od oleje. Při popojíždění jsem si všimnul, že na zvýšení teploty má vliv i brždění :ja_nic:

Nevěděl by někdo po čem jít a co vyzkoušet ?

Na motoru je pár mini úprav - vstřiky z 1.4i, zapalovací rampa z 1.4i, sportovní filtr HKS, OCT

Předem díky za rady a reakce.
Aktuálně: Peugeot 206 1.1/3dv./44kW
Ex: Lancia Delta 1.6

Ritchma
Moderátor

Re: P206 - Vysoká teplota motoru

Příspěvek od Ritchma »

Aby si to neměl jako já se saxem. Dlouho se řešilo proč se mi hřeje olej, často vystoupal až téměř do maxima a často bez příčiny. Nakonec byl špatnej budík...

Případně možná kdyby si nalepil speedline nálepky na kola, to by taky mohlo vyřešit problém....
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

ernst

Příspěvek od ernst »

no na našem pežotku to bylo vyloupanýma lamelkama chladiče, od toho jak se solej silnice uplně vyoxidovaly, až zůstaly jen ty placaté trubičky přes které proudí chl. kapalina.

pokud ti to dělá i při brždění, tak bych to ale taky viděl na budíky, nebo nějakej horší káblík
Soob 900NG B204l 136kw (zatím)

Tom_206

Příspěvek od Tom_206 »

Díky, zkusím na to kouknout :)

Ritchma: Já ti dám, speedline nálepky na kola :D Já kola Speedline mám, tak nálepky nejsou potřeba :)
Aktuálně: Peugeot 206 1.1/3dv./44kW
Ex: Lancia Delta 1.6

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“