přestavba 1.9 TDI 81kw na šestikvalt

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
Breakthru

přestavba 1.9 TDI 81kw na šestikvalt

Příspěvek od Breakthru »

Má někdo zkušenosti s přestavbou pětikvaltu u VW Passat 1.9 TDI 81kw na 6q převodovku z 1.9 TDI PD 96kw?Co jsem zjistil, tak by měla pasovat na motor, samozřejmě dvouhmota a komplet spojka musí být z PD.Poloosy vypadají opticky shodně, ale jak je to s držáky atd?Jde jen vyměnit za díly z PD nebo je potřeba i něco bastlit bo vyrábět?
V dohledný době mě čeká výměna spojky, tak bych to vzal i s dvouhmotou.Cena 6q není nijak hrozná a navíc měsíčně najezdím v průměru 3000km, tak by se mi malá úspora i vyplatila, nehledě na menší otáčky a hlučnost při 120km/h :D
svět dospělých je pro mne záhadou......

Lordík

Re: přestavba 1.9 TDI 81kw na šestikvalt

Příspěvek od Lordík »

zrovna jsme to řešili na 4řkovém golfu. z 5ti na 6kvaltovou převodovku. samostatná převodovka nám padla bez problému, ale pozor! spojku jsme měli jednohmotu pokud si dobře pamatuji lamela byla jiná jiný tisícihran, ale u toho si už nejsem jistý (přece jen to je už nějaká doba) držáky nám padly bez problému. rozhodně je jiný startér! (máš též možnost propilovat díry origo 5q startéru a o pár mm ho posunout k setrvačníku aby startér "nešolíchal" setrvačník a ani sním nepootočil. takto se to vyřešilo v našem případě a bez jediného problému. Poloosy taky jiné 5kvalt měl mám tušení 90 či 100vkové unašeče zatím co 6q měla unašeče 110! tedy aspoň ta naše. (prohodili jsme celé poloosy se 110tkou 8) jinak to funguje bezproblému do dnes a majitel má naprostou spokojenost :lol:

PS: snad je to pochopitelné protože mi to přijde jako bych psal páté přes deváté, ale pozdní hodinou mi bude odpuštěno :D
Ophell Vectra B Zender Sport 2.1 16V BIG Turbo Nitro! 300HP / 350HP / 400HP Club! Clean engine / car design , Airlift 3P dual Viar, 8piston brake 370mm wave rotor RS3, 3tlg. Schmidt vn-line 19" stretch, Prosport EVO, Sparco, Coming soon 2K18!

Breakthru

Re: přestavba 1.9 TDI 81kw na šestikvalt

Příspěvek od Breakthru »

já bych dával dvouhmotu i se spojkou novou, protože spojka už je nic moc a otázka je, jak dlouho dvouhmota vydrží.Při mým nájezdu nechcu za půl roku skopávat převodovku s novou spojkou kvůli setrváku.......jo, s tím startérem jsem taky tak nějak počítal,to už je taková drobnost, kor u tohodle auta :lol:
musím najít v mým okolí někoho s PD, abych si moh porovnat aspoň ty poloosy, nerad bych něco započal a pak sháněl týden dva ostatní díly......

nicméně díky za postřeh
svět dospělých je pro mne záhadou......

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“