Umírá mi peugeotek :-(

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
yarina

Umírá mi peugeotek :-(

Příspěvek od yarina »

Zdravím, mám problém s autem (viz podpis). Po studeném startu chcípá. Buď chcípne rovnou a nebo až po zařazení rychlosti, abych se rozjel musím držet pořád trochu víc otáčky. Když už se teda pod plynem nějak rozjedu a vjíždím třeba do křižovatky a podřazuji z 3 na 2, tak taky chcípne, pak se teda hned chytí, jakmile pustím spojku. Někdy to ale nedělá vůbec. Když se pak trochu ohřeje, tak jede a startuje v pořádku. Taky mi zaráží, že když mi auto 3 dny stojí v garáži, tudíž je 100% vystydlé, tak po nastartování rovnou motor drží 800ot. což dřív nedělal. Držel 1200 a když se ohřál, tak to kleslo na těch 800. Dělalo mi to občas už na jaře a v létě, ale dlouho se to nevracelo, až zase teď v zimě. Blbne mi startér (v tom smyslu, že se mi už asi 4x stalo že po otočení klíčku to ani neťuklo, stačilo poklepat na startér a bylo to v pohodě), může to být od toho? To bych ale vůbec nenastartoval, kdyby to dělal startér ne? Jestli máte někdo podobnou zkušenost, napište prosím co to dělalo a kolik si mám připravit peněz :cry:
98' Peugeot 306XT 1,8 16V driver
fan of japan sport cars :respect:

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Re: Umírá mi peugeotek :-(

Příspěvek od bóďa »

tipuju volnobeznej ventil..?
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

yarina

Příspěvek od yarina »

No to já nevím právě, nejsem v motorech nějak extra zběhlý. Jestli to ale bude volnoběžný ventil (o kterém jsem nikdy předtím neslyšel :D - lama no), tak by to nemuselo být nějak extra drahé??? Kde je tahle sranda na motoru? dostanu se na to?

Owner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Owner »

Obrázek

Michal Puš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Puš »

mě to dělal motorek volnoběžných otáček
Peugeot 106 1,2i prodán
Peugeot 106 rally 16V 87KW zatím....

yarina

Příspěvek od yarina »

Tak jsem byl dnes v servisu a bylo mi řečeno, že to dělá motorek volnoběžných otáček, že ten prý zlobívá. Docela jsem si oddechl, že to není nějaká větší vada. Děkuju za to, že jste se mi k tomu vyjádřili 8) spek . Bál jsem se aby to nebylo něco vážnýho, tak jsem se radši ještě optal tady....Ještě jednou díky

rely
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rely »

já byl minulej týden v servisu kvůli podvozku. nehorázně to vřeštilo když jsem zatáčel
Dupni na to!

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“