Ventilace KO IBIZA 1

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
Zdendacz

Ventilace KO IBIZA 1

Příspěvek od Zdendacz »

Dneska na zahrade jsem ještě trošku dával auto do kupy na zimu + uklid.. Pak jedu domu, jizda asi 3 minuty, topeni na plno foukani do kabiny.. a u baraku najednou smrad uplne hroznej, foukani prestalo tak si rikam co to sakra..... Pak na parkovisti nas na to koukam, posuvniky pro nastaveni intenzity foukani muzu hybat jak chci a nic, obcas nejake zabzuceni a male fouknuti.... jsem zkoumal proc to nejde.. jako posledni me napadli pojistky. kouknu na tu jak je udajne k ventilaci. Vedle toho je pojistka na sterac, pod tim ten plast- docela rozteklej Rolling Eyes Pojistka od ventilace strasne horka... Tak jsem to vyhazel, zkontroluju pojistky, jsou OK, nejsou pretaveny...
Muze mi prosim vas nekdo povedet, kde je teda chyba? podobnej smrad uz jsem zazil nekdy v breznu kdyz jsem jel na hory, ale vse se tvarilo OK tak jsem to neresil. Pak casem, nevim proc, se mi zdalo ze prvni poloha(nejjemnejsi intenzita foukani moc nefunguje,, neresil jsem a daval vzdy vetsi.. Nevi nekdo, co s tim muze byt ? Nebo kde je ten vetrak kterej se mi asi spalil nebo co se s tim stalo. Da se k tomu nejak dostat? Nechci v zime jezdit zmrzlej v aute Crying or Very sad.
Mam jedničkovou ibizu po Faceliftu 1,5 glx 66kw/90Ps

semysak
Kontaktovat uživatele:

Re: Ventilace KO IBIZA 1

Příspěvek od semysak »

no mozna by to mohlo byt tim ze se Ti zadrel motorek ventilace, melo by to byt v ty plastovy krabici vedle rezervy v pravo, vymontovat by se to melo dat dobre z prave strany vymontujes moturek mel sem taky zadrene lozisko, neda se to lozisko vymenit jedine koupit z vrakace

predtim nez to budes vyndavat tak zkus jestli se Ti toci moturek kdyz vypojis konektor a pripojis rovnou na baterku

detailne Ti nepovim je to uz dlouho co jsem ibizu mel

semysak
Kontaktovat uživatele:

Re: Ventilace KO IBIZA 1

Příspěvek od semysak »

jeste zkus tady na foru tyhle maniky : - )

viewforum.php?f=78

Zdendacz

Příspěvek od Zdendacz »

Diky za odpoved.
Tak dneska. Sednu do auta, zapnu foukání a ono to funguje.. Ventilátor jsem pod kapotou našel v takový plastový krabici u sání vzduchu do topení... tahalo pěkně. Pak jsem to vypnul, zapnul a už to nešlo.. Když jsem tu krabici při vypnutým foukání rozdělal a sahl dovnitř rukou, vetrák jsem nahmatal. Přišel mi ale takovej moc zatuhlej, když jsem se prsty snažil pootočit. Pak za chvilku kdyz jsem to zapnul na plny kule, to slo pomalinku, ale za chvilku se dostal do plnejch otacek. Takze si myslim, že by potřeboval asi promazat ten větrák teda. A jak mi to na nejmenší otáčky nejde,jak jsem se zmiňoval, myslim, že to bude tím, že to napětí který má být na malé otáčky není dostatečě velké na to aby ten větrák překonal ten svuj odpor, jak je zatuhlej... Ta čast ve který je ten vetrák je tam přidělná k tomu plastu jen takovejma plíškama.. tak nevím, jestli to zkusit rozdělat... nebo co s tim no. Každopádně by to chtělo... Confused

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“