jak nastavit na 2 počítačích net

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Odpovědět
spodli
Kontaktovat uživatele:

jak nastavit na 2 počítačích net

Příspěvek od spodli »

Teďko v tejdnu nám přišel balíček od adsl...byl v něm modem siemens, telef. rozbočovač, usb kabel a dsl kabel, zapojil jsem to tak že od telefonu vede kabel do rozbočovače od kterýho pak vede kabel ktel. lince a pak kabel k modemu a od něj vede usb kabel do kompu, takhle mi to chodí bez problému na jednom kompu, ale potřeboval bych to ňák udělat aby mi to šlapalo na 2 a to bez závislosti na hlávním kompu jestli je zapnutej vypnutej, před tím jsem měl net přez anténu a udělaný jsem to měl tak, že z modemu mi šel síťovej kabel přímo do routru do vstupu wan a do vstupu 1 a 2 mi šli kabely z kompů, jenomže teďko kdybych to chtěl udělat podobným postupem tak mam jinou velikost kabelů a do routru je prostě nedám...může mi někdo poradit díky 8)
Bmw E36 323i coupe
Opel Astra F, rv. 96, x16szr

Hanuš

Příspěvek od Hanuš »

Musis si poridit ADSL router ... jako WAN bude vstup telefonniho kabelu a vystup bude klasicky pres LANka. That´s all :wink:

spodli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spodli »

takže ten adsl router přijde místo toho rozbočovače?
Bmw E36 323i coupe

100RM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 100RM »

spodli píše:takže ten adsl router přijde místo toho rozbočovače?
Ne, router pojde namiesto modemu, splitter (rozbocovac) za telefonni zasuvkou mat musis aby ti fungoval telefon aj internet.

spodli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spodli »

dobrý už je mi to jasný... a kybych si pořídil např. tenhle bezdrátovej router http://www.alza.cz/adsl-modem-edimax-ar ... d65040.htm
tak musím mít ještě něco v počítači aby mi to chytalo signál nebo jak je to ze zapojením do toho jde tedy linka z modemu a pak už to žádnej propojovací kabel mezi počítači nepotřebuje?
Bmw E36 323i coupe

Hanuš

Příspěvek od Hanuš »

spodli píše:dobrý už je mi to jasný... a kybych si pořídil např. tenhle bezdrátovej router http://www.alza.cz/adsl-modem-edimax-ar ... d65040.htm
tak musím mít ještě něco v počítači aby mi to chytalo signál nebo jak je to ze zapojením do toho jde tedy linka z modemu a pak už to žádnej propojovací kabel mezi počítači nepotřebuje?
Zarizeni na ktere jsi hodil odkaz ma v sobe klasickej router(1xWAN+4xLAN) + bonus wifi AP... takze pokud bys chtel sirit net po byte pres wifi(bezdratove) budes potrebovat u kazdeho compu WIFI sitovku na prijem signalu. Dalsi penize navic.

Ale pokud nechces hodne utracet, tak by ti stacil i levnejsi ADSL router(bez wifi), a na neho napojis 2 compy pres kabely.

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

jo, tohle jsme kdysi taky řešili na privátě, nakonec sme použili switch, kterej sme již měli, a ten jeden komp prostě musíme zapínat pokaždý, když se chceme připojit my ostatní, už jsem si zvykl.....a je to rozhodně nejlevnější varianta
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

JonnY

Re: jak nastavit na 2 počítačích net

Příspěvek od JonnY »

a) kupis router s adsl modemom, dve sietovky a ides.
b) kupis dve sietovky. jeden comp bude pripojeny cez modem na internet, druhy bude pripojeny na net cez siet skrz ten prvy. (cez bridge alebo ako sa to vola. tomuto moc nerozumiem)

Firearms

Příspěvek od Firearms »

Obrázek
nevim jestli ti to pomuze ale takhle to mam reseny ja doma... Cela sranda me vysla na zhruba 1500 se dvema USB Wifi adapterama! Myslim ze je to celkem good cena nemusim se ohlizet na zadny comp v siti. System pripojeni pres jedno pc jsem driv taky mel a je s tim spojeno spousta problemu. Staci napr . aby ten kdo sedi na serveru tak aby napr se mu stahla aktualizace na firewall a razem msis do restartu coz treba pri hrani nejaky hry nebo stahovani zrovna ty druhy moc nepotesi. Je to takove nouzove reseni...
A k tomu vsemu jeste musis umet naprogramovat nejakej server program, tak aby ti to vsechno chodilo tak jak ma... coz je mozna pro nekoho jednoduchy ale pokavad si to nikdy nedelal tak si docela uzijes...
+ jedna celkem dulezita vec na konec. ten kdo sedi u serveru ma prakticky neomezenj pritup k datum ktery jdou pres sit - coz znamena ze se s pomoci uzpusobenych programu kdokoliv muze koukat na to kde surfujes nebo co stahujes...

Tohle se za ty prachy urco vyplati. Navic pokud mas notas tak muzes vesele behat po celym baraku a vsude budes online... ja mam dosah pres celou zahradu... 8) Stejen tak kopirovnai dat a celkova rychlost/odezva je mnohem lepsi pres switch...

:wink:
DSM Team
Obrázek

Firearms

Příspěvek od Firearms »

Jo ten Edimax celkem ujde...Pokud chces wifi budes jeste potrebovat ty wifi adaptery nebo wifi karty.
pokavad ale chces investovat mene do 1000,- a chces se stvat s kabelama tak si kup obyc ADSL/switch/router a skoc si do telecomu a rekni jim ze chces ten Siemens vymenit za modem s rj 45 konektorem proste ze potrebujes enthernetovy port na modemu! Je zajimave jak jsou tedka u O2 ochotni!
DSM Team
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“