Jak znehodnotit výkresy?

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Odpovědět
LuckyR
Kontaktovat uživatele:

Jak znehodnotit výkresy?

Příspěvek od LuckyR »

Mám zajímavý dotaz..mám za úkol udělat katalog výrobků, Dělám ve sklárně, jedná se o siluety skleněných výrobků, třeba váza, miska atd.. je to jen silueta což stačí, když je to pravidelný kruhový útvar, ale vyskytl se možný problém zneužití našich siluet konkurenccí..proto bych potřeboval kdyby někdo věděl jak to ošéfovat, aby se ty obrázky nedaly použít druhou stranou. Šlo by o katalog ve formě HTML s CSS. Použít kombinaci, vodotisků, či nějakou deformaci...nic mě nenapadá..
Španělští hřebci zemřeli..teď jezdím na německých konících
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak znehodnotit výkresy?

Příspěvek od Ondras »

Takže chceš, aby uživatel viděl tu sileutu, ale nemohl ji použít pro sebe? No jednoduchá odpověď zní, že to nelze. To máš s jakoukoli ochranou proti kopírování apod. Co leze zobrazit / přehrát, jde i zkopírovat. Můžeš zkomplikovat použití obrázku (přes flash, blokování rightclicku, apod.), ale to nikoho neodradí.

Napadá mě zobrazovat 3D rendery místo prostého řezu / siluety. Z toho půjde dostat zpět siluetu trošku hůř. Nebo změň lehce poměr stran siluety.
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|

vagi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vagi »

kdyby chtela konkurence kopirovat, tak si od vas koupi jeden kus a udela duplikat.. to co pises je blbost, pochybuju, ze nekdo bude chtit kopirovat tvar talire nebo misky :D
Ford Focus II '06 1.6i... mrtka lina
exauti | Civic 5G 1.5i sedan | Civic 5G 1.6 VTEC hothatch

LuckyR
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak znehodnotit výkresy?

Příspěvek od LuckyR »

Ondras píše:Takže chceš, aby uživatel viděl tu sileutu, ale nemohl ji použít pro sebe? No jednoduchá odpověď zní, že to nelze. To máš s jakoukoli ochranou proti kopírování apod. Co leze zobrazit / přehrát, jde i zkopírovat. Můžeš zkomplikovat použití obrázku (přes flash, blokování rightclicku, apod.), ale to nikoho neodradí.

Napadá mě zobrazovat 3D rendery místo prostého řezu / siluety. Z toho půjde dostat zpět siluetu trošku hůř. Nebo změň lehce poměr stran siluety.
Bohužel ve 3D nejedem, všechny formy se dělají ze siluet, z těch se dělá kovová šablona a podle tý se soustruží dřevěná forma. Já myslel, že to asi nijak nepůjde, jen sem chtěl zkusit, jestli náááhodou někdo o něčem neví..BTW ten Poměr stran mě taky napad ;) Každopádně siluety bych dával neokótovaný a poměr dělal třeba 96%x94% aby nebyla stejná jako orginál.
vagi píše:kdyby chtela konkurence kopirovat, tak si od vas koupi jeden kus a udela duplikat.. to co pises je blbost, pochybuju, ze nekdo bude chtit kopirovat tvar talire nebo misky :D
No ono je to ve sklářským průmyslu trochu o nečem jinym. některý tvary sou prostě jedinečný a známý po celém světě a ten kdo na ně má formu má tudíž větší prodeje schopnost.
Španělští hřebci zemřeli..teď jezdím na německých konících
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“