Ritchma píše:Myslim že název témtamu mluví za vše. Je to na hry, sraní se s photoshopem - různý úpravy fotek, hry, filmy atd
Ideálně tmavou barvu monitoru
nakolko sa venujes fotkam?
ak nejak vyraznejsie, tak to je problem. odpadaju vsetky modely s 16.2M farieb (drtiva vacsina na trhu) a stale je problem s dobrym nakalibrovanim.
a okrem toho 19" monitor s 16.7M farieb za tie prachy asi nekupis...
ja mam 1951cs. !!!napriek udajom vyrobcu a predajcov NEMA 16.7M farieb. realne len 16.2!!! pouzivam ho na bezne sufovanie / hry / filmy... a na to je vyborny. pri beznom pouzivani si clovek tych menej farieb ani nevsimne. jas (400) a kontrast (700:1) su pomerne dobre hodnoty, aj ked neviem co to realne znamena

odozva 4ms je vybrona, bez akohokolvek rozmazania pri hrach ci videu. ma pomerne nizke pozorovacie uhly (135 a 150 stupnov), ale vzhladom na to, ze na monitor cumim zpredu tak to je jedno. na bezne pouzivanie doporucujem - vyborny monitor.
problem je ze chces robit s grafikou. profi lcd pre grafika zacina tak na 30. nemam s tym skusenosti, idealne by bolo si nejaky vyskusat.
hlavne si skus niekde najst testy. udaje vyrobcov su pozoruhodne casto "nepresne" a nie tak uplne sa zhoduju s realitou. acer na strankach udava asi na vsetky displeje 16.7M farieb, ale co viem, tak z ich 19" lcd ho realne ma len model 1952.