Jakou kameru do 15.000 kč

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

TO Ondras: díky. Něco takovýho jsem chtěl aby mi někdo přiblížil. Ale jelikož tohle jde naprosto mimo mě, chápu to dobře, že když natočim hodinu videa , tak ho hodinu budu přetahovat do počítače? A jak moc složitý je dostat toto video do počítače pro IT antitalenta? děkuju.
bez špéry jak kretén a v naftě.....3er

[url]http://www.getphoto.cz

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakou kameru do 15.000 kč

Příspěvek od Ondras »

Přesně, přetahování trvá tak dlouho, jak je dlouhý záznam. Je to snadné. Propojíš kameru firewire kabelem, spustíš zachytávací prográmek, zvolíš adresář kam to chceš nahrát a na kameře dáš play. Žádná věda. Ve zvoleném adresáři pak budeš mít co záznam (mezi stisky tlač. "rec") to jedno AVI.
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|

marty3d

Příspěvek od marty3d »

Ondras píše:Přesně, přetahování trvá tak dlouho, jak je dlouhý záznam. Je to snadné. Propojíš kameru firewire kabelem, spustíš zachytávací prográmek, zvolíš adresář kam to chceš nahrát a na kameře dáš play. Žádná věda. Ve zvoleném adresáři pak budeš mít co záznam (mezi stisky tlač. "rec") to jedno AVI.
Já, jelikož nemam v PC slot na firewire kabel, to tam posílám přes USB. Trvá to taky to co minuta filmu to minuta kopírování.

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

Ondras píše:Přesně, přetahování trvá tak dlouho, jak je dlouhý záznam. Je to snadné. Propojíš kameru firewire kabelem, spustíš zachytávací prográmek, zvolíš adresář kam to chceš nahrát a na kameře dáš play. Žádná věda. Ve zvoleném adresáři pak budeš mít co záznam (mezi stisky tlač. "rec") to jedno AVI.
děkuju, přesně takhle polopaticky jsem to potřeboval napsat 8) :oops:

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Mam dojem že na naší miniDV kameře neznamená co minuta videa do kompu to minuta. Vždyť se to pustí zrychleně, sice ano trvá to dlouho ale pořád mam dojem že to neni 1:1. Nemam tu kameru teď u sebe abych to zkusil
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Ritchma píše:Mam dojem že na naší miniDV kameře neznamená co minuta videa do kompu to minuta. Vždyť se to pustí zrychleně, sice ano trvá to dlouho ale pořád mam dojem že to neni 1:1. Nemam tu kameru teď u sebe abych to zkusil
Takhle nefunguje žádná miniDV kamera. Jede to skutečně v reálném čase.

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

Mám Panasonic NV-GS17 pokud se nepletu a při stahování to jede v reálném čase, stahuju přes FireWire a střihám v Pinnacle.
Renaut Mégane Grandtour II 1,5dCi 74kW

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

To musim teda zkusit, nejspíš teda kecám, jenom nevim proč to mam tak v hlavě zafixovaný :roll:
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

Bordel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bordel »

Ritchma píše:Mam dojem že na naší miniDV kameře neznamená co minuta videa do kompu to minuta. Vždyť se to pustí zrychleně, sice ano trvá to dlouho ale pořád mam dojem že to neni 1:1. Nemam tu kameru teď u sebe abych to zkusil
to si pletes s tema starejma ruskajme dvojitejma magnetofonam :smich2:
tam byla tahle zrychlena funkce pri nahravani :lol:
http://www.odtahnito.cz <<< Půjčovna odtahového speciálu, stačí řidičák sk. B. Nejlevnější způsob převozu vozu svépomocí. Praha, ČR i zahraničí.

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

Máte někdo zkušenost s kamerama canon? nebo nebrat? děkuju.

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Canony jsou obecně slušné. Vybraná kamera HC47 má malý chip. Bude natáčet v podstatě srovnatelně s nejlevnějšími kamerami (kolem 6-7 tis.).

Ještě takhle - víš proč kupuješ kameru? Bude tě to bavit? Víš kolik času sežere zpracování? Pokud ne, ber to nejlevnější - zjistíš, jestli je to vůbec pro tebe. Pokud ne, kameru za půlku ceny prodáš. Pokud jo, kameru za půlku ceny prodáš a koupíš lepší.

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

Ondras píše:Canony jsou obecně slušné. Vybraná kamera HC47 má malý chip. Bude natáčet v podstatě srovnatelně s nejlevnějšími kamerami (kolem 6-7 tis.).

Ještě takhle - víš proč kupuješ kameru? Bude tě to bavit? Víš kolik času sežere zpracování? Pokud ne, ber to nejlevnější - zjistíš, jestli je to vůbec pro tebe. Pokud ne, kameru za půlku ceny prodáš. Pokud jo, kameru za půlku ceny prodáš a koupíš lepší.
Neboj ondráši vim, proč jí kupuju, sice nemám k počítačům moc blízko( :lol: ) ale věci kolem focení a točení mě zajímaj a bavěj, tak jsem schopnej se kvůli nim i něco naučit.

Když se zeptám laicky, jak rozpoznám jestli kamera má malý chip? díky.

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Fáboš píše:Když se zeptám laicky, jak rozpoznám jestli kamera má malý chip? díky.
Velikost CCD / CMOS chipu je uvedena vždy ve specifikaci kamery. Lowendy mají 1/6", velikost 1/3" je ve spotřební třídě už slušná. Jeden 1/3" chip je vždy lepší než např. tři 1/6" chipy (panasonic).

Velikost chipu se projeví na kvalitě obrazu za zhoršených světelných podmínek. Ty jsou vždy když není vyloženě slunečný den. Obraz pak trpí šumem a neostrostí. Jelikož to tvůj rozpočet dovolí, tak ber něco s 1/3" chipem. Kamery s větším chipem mají i větší průměr optiky, tedy zase plus.

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

Ondras píše:
Fáboš píše:Když se zeptám laicky, jak rozpoznám jestli kamera má malý chip? díky.
Velikost CCD / CMOS chipu je uvedena vždy ve specifikaci kamery. Lowendy mají 1/6", velikost 1/3" je ve spotřební třídě už slušná. Jeden 1/3" chip je vždy lepší než např. tři 1/6" chipy (panasonic).

Velikost chipu se projeví na kvalitě obrazu za zhoršených světelných podmínek. Ty jsou vždy když není vyloženě slunečný den. Obraz pak trpí šumem a neostrostí. Jelikož to tvůj rozpočet dovolí, tak ber něco s 1/3" chipem. Kamery s větším chipem mají i větší průměr optiky, tedy zase plus.
Ondráši moc děkuju, jsem rád, že jsi mi to vysvětlil, dokonce tak, že to pochopim i já.... :oops: 8)

marty3d

Příspěvek od marty3d »

Čau. Je normální, že cca 45min nahrané na mini DV pásku = 10GB místa na pevném disku? V jakým programu mi poradíte to upravit tak, aby kvalita byla obdobná a vešlo se to na jedno jednovrstvé DVD? Díky

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

Ano to je běžné, sám když střihám video tak 45min. kazeta = cca 14GB na disku. Používám Pinnacle, není to sice nic profi, ale na moje účely to stačí, pochopí to i laik a je tam samozdřejmě podpora na komprimaci do formátu MPEG2.

marty3d

Příspěvek od marty3d »

iwi píše:Ano to je běžné, sám když střihám video tak 45min. kazeta = cca 14GB na disku. Používám Pinnacle, není to sice nic profi, ale na moje účely to stačí, pochopí to i laik a je tam samozdřejmě podpora na komprimaci do formátu MPEG2.
Ale když to přehraješ do jinýho formátu, je to pak koukatelný na televizi? A na jakou velikost se to potom smrskne? Konkrétně teď sme točili svatbu - první video, který bych chtěl nahrát na DVD a zdá se mi to blbý dělit to mezi více DVD. Jak to mám teda udělat? Dík

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

Já to normálně nastříhám v Pinncle, udělám si menu s muzikou, nasypu přechody, pak dám export na disk ve formátu DVD a pak to v neru smahnu. Je to v pohodě dívatelné neboj ;-)

marty3d

Příspěvek od marty3d »

iwi píše:Já to normálně nastříhám v Pinncle, udělám si menu s muzikou, nasypu přechody, pak dám export na disk ve formátu DVD a pak to v neru smahnu. Je to v pohodě dívatelné neboj ;-)
Včera sem to teda zkusil v tom Pinnaclu a fakt dobrý, díkes 8) velikostně se to už na jedno DVD vejde a kvalita je rozumná.

Roume-n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roume-n »

tak to trochu ozivim, doufam ze si nekdo vsimne....

Chci si koupit kameru v cenove relaci kolem 20 000,- max. 25.... budu si ji kupovat v Agnlii tak pocitam, ze by mohla bejt levnejsi...

moc se v tom nevyznam. Hodne lidi rika, ze miniDV je nejlepsi volba, ale ja nevim, chtel bych spis jit z dobou,
premyslim o kamere s HDD a HighDefinition, otazka je esi to ma cenu v te cenove relaci... a jaky vyznam ma pro me HD? jsem schopny to vubec nejak vyuzit na normalnim PC a TV...
Kameru chci hodne vyuzivat, driv sem mel sony DCR .... digital 8, kvalita nic moc, ale tocil jsem a strihal porad nez mi ji ukradli...

dekuji velice za pripadne rady a nazory...
Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift.

Roume-n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roume-n »

tak ted studuju tvfreak.cz, ale stejne jsem z toho jelen

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

SD (standard definition) kameru dnes skoro nemá smysl kupovat. Jedině jako druhou k "hlavní" HD kameře, nebo nějakou malou jako kapesní záznamník (poslední dobou mě zaujala Sanyo CG9, dokonalý prcek s cenou pod 6000).

Využití na normálním PC a TV - nevím, co si představuješ pod normálním PC, ale pro trošku serióznější práci s videem stejně potřebuješ PC s výkonem řekněme nad průměrem kancelářských strojů. Čtyřjádra dnes stojí hubičku. Normální TV je co? CRT? Sice přímo HD video nezobrazí, ale video pořízené HD kamerou a ve finále převedené do SD (např. na DVD) je výrazně lepší než z SD kamery.

záznamové médium - miniDV páska je stále nejlevnější a nejspolehlivější záznamové médium. V tom případě by pro tebe byla vhodná HDV kamera. Pak bych volil etalon spotřební třídy - Canon HV30 za +/- 25

Pokud bys volil jiné médium, tak dnes bych asi doporučil flash kamery. Nejlépe na SDHC karty, které stojí opravdu hubičku. Tady bych ti v tvé ceně doporučil asi Canon HF10 nebo HF100.

Já osobně bych ale ušetřil a koupil si něco menšího. Mým současným favoritem je Sanyo HD1000 za cca 13200. Během pár měsíců dorazí přeleštěný model HD1010, který má pár drobností navíc. Toto Sanyo je dokonalá malá HD kamera nabitá funkcemi, která točí velmi uspokojivě.

Roume-n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roume-n »

no tak sem se koukal na to Sanyo co bys bral ty. vsude o tom ctu same chvaly, ale moc se mi nelibi vzhled a velikost, takovy neduverivy, i kdyz to je to posledni co by me melo u kamery zajimat. Tady stoji okolo 400£ x 30 kc je 12000, coz bhy bylo krasny + naky ty karty, ale stejne nevim, si musim este vic informovat. ale diky za rady...

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

OK, volba je samozřejmě na tobě, kamera ti musí hlavně sednout do ruky. Nemáš, prosím, odkazy na nějaké UK e-shopy, kde je mají za ty čtyři kila? Cenovka je to moc zajímavá...

Roume-n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roume-n »

no ja vetsinou kdyz hledam ceny, tak koukam na www.amazon.co.uk

tam zacina 400 nova nebo 350 pouzita jako nova udajne... no a od tamtud bych si to i objednal....

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000 ... d_i=468294

me se spis vic libi neco takovy, ale prd tomu rozumim
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B001 ... o_68560365

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Díky za odkaz, koukám prodejce neposílá do stř. Evropy :(. Ale co, cena v německu je vyšší jen o málo.

U té Sony hdr-sr10e je dost tragický chip - jen 1/5", Sanyo má povrch chipu 7x větší(!), což je pro kvalitu obrazu zcela zásadní. Krom toho, větší chip vyžaduje laicky řečeno větší průměr čoček, takže i optika je lepší

Dále Sony umí jen prokládané režimy 1080i, kdežto Sanyo i 720p a to vč. 60fps. Laicky řečeno Sony natočí za 1s 50 obrázků v rozlišení 1920x540 nebo 1440x540, Sanyo 60 obrázků v 1920x540 nebo 1280x720.

Volba média je na tobě. Osobně bych disk stále v ruce držet nechtěl. Sanyo má skvělou featuru, že umí komunikovat s běžnými USB harddisky (dnes za pár korun), takže např. na dovolené můžeš z karty nebo karet pravidelně odkládat na HDD a nemusíš ho "nosit s sebou" jako u Sony.

Roume-n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roume-n »

no co tady sleduju jednu gadget show, tak ty vybrali tri kamery jako nejlepsi kup..[viz odkaz] ale to bude urcite komerce
http://gadgetshow.five.tv/jsp/5gsmain.j ... Camcorders

cim dal vic zacinam premyslet o te sanyo... pak napisu jak sem dopad

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Ty kamery z toho gadgetshow jsou poplatné době, ze které to je - 05-2007. On jde vývoj dost rychle vpřed. Přesto si myslím, že i tehdy byl v Luxury třídě mnohem lepší Canon HV20. Dát jako bestbuy kameru točící na 8cm DVD je poněkud troufalé :D. Spíš mi to příjde, jako že se chtěli zavděčit všem - 3 největší značky, 3 hlavní záznamová média. Jen někomu neukřivdit.

Roume-n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roume-n »

no me to prislo divny..... este tohle vypada dobre:

Ma to 3CCD ale nevim jestli mi to nejak pomuze

Panasonic HDC-SD5 High Definiton SD Card Camcorder

http://www.amazon.co.uk/Panasonic-HDC-S ... 503&sr=1-1

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“