Edit: Samozřejmě plazma.
Moderátor: Rudi
Tu televizi ale můžeš postavit třeba na stolek,nemusíš jí pořád držet v ruce takže nevadí že je těžká!A že topí?No a?Další topení v bytě se hodí ne?AlesShi píše:plazma ne, je to tezky jak krava a topi jak kamna
ja osobne poridil protektor a posilam to na zed
hattori_hanzo píše:Tu televizi ale můžeš postavit třeba na stolek,nemusíš jí pořád držet v ruce takže nevadí že je těžká!A že topí?No a?Další topení v bytě se hodí ne?AlesShi píše:plazma ne, je to tezky jak krava a topi jak kamna
ja osobne poridil protektor a posilam to na zedProjektor zase hučí jak svině,lampy mají krátkou životnost a hlavně musíš mít volnou stěnu.
Jj,to mě taky.Setkávám se s tím v práci denně a každej argument se kterým jsem se zatím setkal byl akorát idiotská polopravda vycucaná z prstu.Yurii píše:Zajimalo by mne proc ne plazma? Kdyz uz nekdo pise ze v zadnym pripade...
A to je právě jedna z těch polopravd vycucanejch z prstu.LCDčko je podsvětlovaný,tzn. že je tam třeba sice 200W,ale ta spotřeba je konstantní.U plazmy je řekněme třeba 300W,ale to je spotřeba ve špičce.Takže toho dosáhne jenom když svítí čistě bíle.Pokud se budu dívat třeba na film kde je nějaká scéna v noci,LCD pojede pořád na 200W,kdežto plazma klidně na 50 - 80W.Berry píše:Proc ne palsmu je naprosti jednoduche, Plasma ma mnohem vetsi spotrebu energie nez LCD u nekterych modelu az 3x vice
To není nevýhoda,to je prostě fakt.Do kamionu ti motor 1,6 benzín taky nikdo nedá a přesto to nelze považovat jako jeho nevýhodu.Berry píše:za duhe zalezi jakou uhlopricku chces plasma technologie je robustni proto Plasmy zacina asi od 94cm,
Obtiskávání(ne vypalování,pleteš si dojmy s pojmy) obrazu je problém,to je pravda.Hlavně u těch levnejch,ty drahý mají ochrany proti tomu skutečně funkční.Ovšem existuje jeden trik jak se obtisklýho obrazu zbavit - klasickej analogovej šum.Stačí půlhodinka a z 90% procent jde zachránit všechno.Berry píše:jinak dalsi vec je vypalovacni obrazu at vam tam napisou ze to ma ochranu proti vypalovani videl jsem v obchode test plasma TV asi za 60tis CZK a behem pa hodin tam uz bylo videt jak je to vypalene, mozna spatny kus ale proste deje se to casto proto ceny jsou tak nizke tech plasem a sle bych do LCD
mno co ja vim, tak to co psal hattori je proste holy fakt.....jen mi to proste prijde, ze jsou jisti zastanci LCDcek co je budou obhajovat stuj co stuj....bych rekl pomalu takovy hondisti mezi televizema....Berry píše:Hattori no nevim to co rikas jsou takove veci z netu, jiank to obtiskavani jsem videl i u skutecne drahych televiz a tak proste je a ta spotreba to co rikas to same se praktikuje i na plazmy, proste LCD ma neco kolem 150W a plasmy kolem 300W ale tak bavil sem se o tom s lidma co s TV skutecne delaji a tak myslim ze oni tomu rozumi vic kdyz s tim delaji dnes a denne, ale plasma ma treba zase lepsi obrazy v urcitych fazich a lepsi odezvy v ms nez levnejsi LCD, to je zas vyhoda a take k cemu tu tv bude vyuzivat je to proste vec nazor a neda se rict ta je lepsi nebo horsi z obou pohledu, to je proste dano
líp bych to snad nenapsal, přijde mi, že berry asi nemá v lásce vůbec plazmy.hattori_hanzo píše:A to je právě jedna z těch polopravd vycucanejch z prstu.LCDčko je podsvětlovaný,tzn. že je tam třeba sice 200W,ale ta spotřeba je konstantní.U plazmy je řekněme třeba 300W,ale to je spotřeba ve špičce.Takže toho dosáhne jenom když svítí čistě bíle.Pokud se budu dívat třeba na film kde je nějaká scéna v noci,LCD pojede pořád na 200W,kdežto plazma klidně na 50 - 80W.Berry píše:Proc ne palsmu je naprosti jednoduche, Plasma ma mnohem vetsi spotrebu energie nez LCD u nekterych modelu az 3x vice
Btw. to jak jsi to napsal ty je asi stejná kravina jako napsat "Benzín má oproti dieselu větší spotřebu.Některý benzíny až třikrát větší něž nějaký diesely."
To není nevýhoda,to je prostě fakt.Do kamionu ti motor 1,6 benzín taky nikdo nedá a přesto to nelze považovat jako jeho nevýhodu.Berry píše:za duhe zalezi jakou uhlopricku chces plasma technologie je robustni proto Plasmy zacina asi od 94cm,
Obtiskávání(ne vypalování,pleteš si dojmy s pojmy) obrazu je problém,to je pravda.Hlavně u těch levnejch,ty drahý mají ochrany proti tomu skutečně funkční.Ovšem existuje jeden trik jak se obtisklýho obrazu zbavit - klasickej analogovej šum.Stačí půlhodinka a z 90% procent jde zachránit všechno.Berry píše:jinak dalsi vec je vypalovacni obrazu at vam tam napisou ze to ma ochranu proti vypalovani videl jsem v obchode test plasma TV asi za 60tis CZK a behem pa hodin tam uz bylo videt jak je to vypalene, mozna spatny kus ale proste deje se to casto proto ceny jsou tak nizke tech plasem a sle bych do LCD
Rád bych na oplátku slyšel tvoje argumenty třeba na velkou odezvu LCDčka oproti plazmě,špatný černý a přikreslenejm barvám?
asy takblah píše:njn stary LCDcka byli npc.. ale ted uz je to jiny
Tak moje 32" LCD ma spotrebu 150W, jen pro informaci.padlej píše:Spotřebu mají s plazem nejnižší Panasoniky průměrně si vezme 42" okolo 110W což s LCD docílit nelze to bere konstantně pořád svejch 180W nebo 220W, záleží na uhlopříčce.
No zase je to jedna z tewch blbostiSubTera píše:Plazmu uz nikdy z jednoho zasadniho duvodu - zapni televizi a bez se podivat na elektrohodiny. Silene rychle se zahriva a odber je neskutecny. Divim se, ze lidi jako Ondras nebo Yurii jako prodavac se o tomto vubec nezminuji.
Spravne! Jenze uplne SPATNE!!! Precti si to jeste jednou PADLEJ psal o 42" plazme a ty o 32" LCD tohle mezi sebou nemuzes porovnavat spotreba reoste umerne zvetsujici se plose tak si to spocitej.Beaver píše:Tak moje 32" LCD ma spotrebu 150W, jen pro informaci.padlej píše:Spotřebu mají s plazem nejnižší Panasoniky průměrně si vezme 42" okolo 110W což s LCD docílit nelze to bere konstantně pořád svejch 180W nebo 220W, záleží na uhlopříčce.