Jakou LCD telku ?

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

thomaZ

Re: Jakou LCD telku ?

Příspěvek od thomaZ »

Doporučuju poslední generaci Samsungu. Na PS3 na tom jedu v rozlišení 1920x1080p, super obraz, černá je černá a ze zajímavosti jsem měřil průměrnej odběr - 83W/h. 8)
Edit: Samozřejmě plazma.
Občas mi to jede na 3 válce.

hattori_hanzo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hattori_hanzo »

AlesShi píše:plazma ne, je to tezky jak krava a topi jak kamna

ja osobne poridil protektor a posilam to na zed :D
Tu televizi ale můžeš postavit třeba na stolek,nemusíš jí pořád držet v ruce takže nevadí že je těžká!A že topí?No a?Další topení v bytě se hodí ne? :wink: Projektor zase hučí jak svině,lampy mají krátkou životnost a hlavně musíš mít volnou stěnu.
✠Luftwaffle✠

AlesShi

Příspěvek od AlesShi »

hattori_hanzo píše:
AlesShi píše:plazma ne, je to tezky jak krava a topi jak kamna

ja osobne poridil protektor a posilam to na zed :D
Tu televizi ale můžeš postavit třeba na stolek,nemusíš jí pořád držet v ruce takže nevadí že je těžká!A že topí?No a?Další topení v bytě se hodí ne? :wink: Projektor zase hučí jak svině,lampy mají krátkou životnost a hlavně musíš mít volnou stěnu.

zivotnost krasna, tech mejch nekolik hodin tejdne to mam na leta :lol:
volna stena je supr vec, moc bordelu sem se zbavil
máš plnou tašku jó máš?

Berry
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

Plasma je nesmysl zabyval sjem se ted hodne vecma kolem TV tak i kina, a jiank TV jsem nakonec vybral Samsung LE40A557
je to 102cm LCD FULL HD, odezva v 5ms a kontrast 30000:1 takove parametry ktere lidske oko a bezny uzivatel rozpozna kdo tvrdi ze vic tak by se rad dozvim vice, jinak ono prakticky zalezi pak uz na desginu jestli vezmes LG, Sharp nebo Sony nebo Panasonic, Panasonic zas treba delaji jedny z nejlepsich kin domacich, jinak pokud nejsi limitovan penezi kup Löwe asi top top co muzes koupit jeste s Pioneerem 8)
Seat Ibiza 6L1 1.4 16V Reference
Skoda Octavia II FL 1.2 TSI Elegance
Skoda Rapid 1.2 TSI StylePlus
Skoda Octavia RS III 2.0 TDI RS Challange

Josh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josh »

mate hosi nejakou zkusenost s SONY BRAVIA KDL-40V4000 ?
Nebo nejake recenze?
AUTODÍLY SIEN Bohumín
775233340, 773334818

Yurii

Příspěvek od Yurii »

Zajimalo by mne proc ne plazma? Kdyz uz nekdo pise ze v zadnym pripade...
Ja rikam:vybiral bych si mezi LCD a plazmama a daval bych jim rovnocennou pozici... nicméně plazma podle mne má pro lidské oko koukatelnější barvy... většinou takové víc přírodní.
Navíc ve větších rozměrech je pak plazma levnější než ekvivalentní LCD :) :D
Pětka f kombajnu

hattori_hanzo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Yurii píše:Zajimalo by mne proc ne plazma? Kdyz uz nekdo pise ze v zadnym pripade...
Jj,to mě taky.Setkávám se s tím v práci denně a každej argument se kterým jsem se zatím setkal byl akorát idiotská polopravda vycucaná z prstu.
✠Luftwaffle✠

Berry
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

Proc ne palsmu je naprosti jednoduche, Plasma ma mnohem vetsi spotrebu energie nez LCD u nekterych modelu az 3x vice, za duhe zalezi jakou uhlopricku chces plasma technologie je robustni proto Plasmy zacina asi od 94cm, jinak dalsi vec je vypalovacni obrazu at vam tam napisou ze to ma ochranu proti vypalovani videl jsem v obchode test plasma TV asi za 60tis CZK a behem pa hodin tam uz bylo videt jak je to vypalene, mozna spatny kus ale proste deje se to casto proto ceny jsou tak nizke tech plasem a sle bych do LCD

hattori_hanzo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Berry píše:Proc ne palsmu je naprosti jednoduche, Plasma ma mnohem vetsi spotrebu energie nez LCD u nekterych modelu az 3x vice
A to je právě jedna z těch polopravd vycucanejch z prstu.LCDčko je podsvětlovaný,tzn. že je tam třeba sice 200W,ale ta spotřeba je konstantní.U plazmy je řekněme třeba 300W,ale to je spotřeba ve špičce.Takže toho dosáhne jenom když svítí čistě bíle.Pokud se budu dívat třeba na film kde je nějaká scéna v noci,LCD pojede pořád na 200W,kdežto plazma klidně na 50 - 80W.
Btw. to jak jsi to napsal ty je asi stejná kravina jako napsat "Benzín má oproti dieselu větší spotřebu.Některý benzíny až třikrát větší něž nějaký diesely."
Berry píše:za duhe zalezi jakou uhlopricku chces plasma technologie je robustni proto Plasmy zacina asi od 94cm,
To není nevýhoda,to je prostě fakt.Do kamionu ti motor 1,6 benzín taky nikdo nedá a přesto to nelze považovat jako jeho nevýhodu.
Berry píše:jinak dalsi vec je vypalovacni obrazu at vam tam napisou ze to ma ochranu proti vypalovani videl jsem v obchode test plasma TV asi za 60tis CZK a behem pa hodin tam uz bylo videt jak je to vypalene, mozna spatny kus ale proste deje se to casto proto ceny jsou tak nizke tech plasem a sle bych do LCD
Obtiskávání(ne vypalování,pleteš si dojmy s pojmy) obrazu je problém,to je pravda.Hlavně u těch levnejch,ty drahý mají ochrany proti tomu skutečně funkční.Ovšem existuje jeden trik jak se obtisklýho obrazu zbavit - klasickej analogovej šum.Stačí půlhodinka a z 90% procent jde zachránit všechno.

Rád bych na oplátku slyšel tvoje argumenty třeba na velkou odezvu LCDčka oproti plazmě,špatný černý a přikreslenejm barvám?
✠Luftwaffle✠

blah

Příspěvek od blah »

kdo se diva a jeste dlouho bude na SD tak at bere plazmu...

kdo na tom planuje 720p/1080p HD pripadne pripojeni ke kompu atd... at bere LCD nejlepe nove rady samsungu A6xx A7xx A8xx A9xx
NA PRODEJ!!!!!!
Brock B1 17" 5x100
http://tuning-forum.org/viewtopic.php?f=89&t=117931" onclick="window.open(this.href);return false;

Berry
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

Hattori no nevim to co rikas jsou takove veci z netu, jiank to obtiskavani jsem videl i u skutecne drahych televiz a tak proste je a ta spotreba to co rikas to same se praktikuje i na plazmy, proste LCD ma neco kolem 150W a plasmy kolem 300W ale tak bavil sem se o tom s lidma co s TV skutecne delaji a tak myslim ze oni tomu rozumi vic kdyz s tim delaji dnes a denne, ale plasma ma treba zase lepsi obrazy v urcitych fazich a lepsi odezvy v ms nez levnejsi LCD, to je zas vyhoda a take k cemu tu tv bude vyuzivat je to proste vec nazor a neda se rict ta je lepsi nebo horsi z obou pohledu, to je proste dano

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Plazmu uz nikdy z jednoho zasadniho duvodu - zapni televizi a bez se podivat na elektrohodiny. Silene rychle se zahriva a odber je neskutecny. Divim se, ze lidi jako Ondras nebo Yurii jako prodavac se o tomto vubec nezminuji.

V12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od V12 »

Berry píše:Hattori no nevim to co rikas jsou takove veci z netu, jiank to obtiskavani jsem videl i u skutecne drahych televiz a tak proste je a ta spotreba to co rikas to same se praktikuje i na plazmy, proste LCD ma neco kolem 150W a plasmy kolem 300W ale tak bavil sem se o tom s lidma co s TV skutecne delaji a tak myslim ze oni tomu rozumi vic kdyz s tim delaji dnes a denne, ale plasma ma treba zase lepsi obrazy v urcitych fazich a lepsi odezvy v ms nez levnejsi LCD, to je zas vyhoda a take k cemu tu tv bude vyuzivat je to proste vec nazor a neda se rict ta je lepsi nebo horsi z obou pohledu, to je proste dano
mno co ja vim, tak to co psal hattori je proste holy fakt.....jen mi to proste prijde, ze jsou jisti zastanci LCDcek co je budou obhajovat stuj co stuj....bych rekl pomalu takovy hondisti mezi televizema....
R6 twin turbo + V10 + V12

Beaver

Příspěvek od Beaver »

No ja mam LCD a to z duvodu ze ji pouzivam obcas jako externi monitoring pro laptop a to by plazma dlouhodobe nerozchodila. Taky jsem vahal co koupit, chtel jsem Vieru plazmu, maji krasnej obraz. Nicmene s ohledem na zivotnost jsem poridil LCD Sony a jsem taky spokojenej. Dokonce jsem spokojenej i kdyz ma jen 32" a je HD ready, coz tu mistnim fanatikum a prodejcum bude jiste pripadat jako z doby kamenne i kdyby se pred rokem jeste divali sami na zrnitou cernobilou Teslu.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

martini

Příspěvek od martini »

Sony Bravia KDL..... 4500 :P
Naposledy upravil(a) martini dne 28 pro 2008 11:01, celkem upraveno 1 x.

maxm

Příspěvek od maxm »

tohle dilema som riesil pred tyzdnom, u mna vyhrala plazma od Samsungu, 106ka. Obraz aj farby o.k a pokial mas kvalitny zdroj signalu tak je to pecka. Vrelo odporucam PS3, GT prologue, a volant G25, spek.
I love the smell of the napalm in the morning

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

hattori_hanzo píše:
Berry píše:Proc ne palsmu je naprosti jednoduche, Plasma ma mnohem vetsi spotrebu energie nez LCD u nekterych modelu az 3x vice
A to je právě jedna z těch polopravd vycucanejch z prstu.LCDčko je podsvětlovaný,tzn. že je tam třeba sice 200W,ale ta spotřeba je konstantní.U plazmy je řekněme třeba 300W,ale to je spotřeba ve špičce.Takže toho dosáhne jenom když svítí čistě bíle.Pokud se budu dívat třeba na film kde je nějaká scéna v noci,LCD pojede pořád na 200W,kdežto plazma klidně na 50 - 80W.
Btw. to jak jsi to napsal ty je asi stejná kravina jako napsat "Benzín má oproti dieselu větší spotřebu.Některý benzíny až třikrát větší něž nějaký diesely."
Berry píše:za duhe zalezi jakou uhlopricku chces plasma technologie je robustni proto Plasmy zacina asi od 94cm,
To není nevýhoda,to je prostě fakt.Do kamionu ti motor 1,6 benzín taky nikdo nedá a přesto to nelze považovat jako jeho nevýhodu.
Berry píše:jinak dalsi vec je vypalovacni obrazu at vam tam napisou ze to ma ochranu proti vypalovani videl jsem v obchode test plasma TV asi za 60tis CZK a behem pa hodin tam uz bylo videt jak je to vypalene, mozna spatny kus ale proste deje se to casto proto ceny jsou tak nizke tech plasem a sle bych do LCD
Obtiskávání(ne vypalování,pleteš si dojmy s pojmy) obrazu je problém,to je pravda.Hlavně u těch levnejch,ty drahý mají ochrany proti tomu skutečně funkční.Ovšem existuje jeden trik jak se obtisklýho obrazu zbavit - klasickej analogovej šum.Stačí půlhodinka a z 90% procent jde zachránit všechno.

Rád bych na oplátku slyšel tvoje argumenty třeba na velkou odezvu LCDčka oproti plazmě,špatný černý a přikreslenejm barvám?
líp bych to snad nenapsal, přijde mi, že berry asi nemá v lásce vůbec plazmy.
Když porovnám naší plazmu oproti LCDčku, co má babka, tak to je nebe a dudy, to její LCDčko je šíleně světlý...
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

blah

Příspěvek od blah »

njn stary LCDcka byli npc.. ale ted uz je to jiny
NA PRODEJ!!!!!!
Brock B1 17" 5x100
http://tuning-forum.org/viewtopic.php?f=89&t=117931" onclick="window.open(this.href);return false;

ARV6
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ARV6 »

Mam rok a pul LCD Samsung, pouzivam to dost jako monitor k notesu a na HD filmy, obraz super ale jenom pres den, vecer je videt podsviceni a cerna je seda... Ted bych volil plasmu bez debat, ale je pravda ze 2 roky zpet se mi obraz a barvy plasmovek vubec nelibil.

Vydrzte 2 roky na OLED, to bude super 8)
BMW M3 3.2 Convertible
BMW M3d2 Touring
Alfa Romeo 164 Super 3.0 24V - Zombie

AlesShi

Příspěvek od AlesShi »

blah píše:njn stary LCDcka byli npc.. ale ted uz je to jiny
asy tak
máš plnou tašku jó máš?

maxm

Příspěvek od maxm »

no nefim ci bude OLED za 2 roky dostupny za rozumnu cenu... ale silno :lol: dufam ze jo
I love the smell of the napalm in the morning

krulis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krulis »

mati ma asi tri mesice vieru - plasma v obejvaku a v loznici lcd LG... plasma je tusim 108, lcd 80ka a viera jednoznacne lepsi obraz.. co to udela za rok za dva nevim na EDU se davaly plasmovky misto starejch tesel, ktery tam jely 20 let vicemene v pohode mel sem na ne zadanku tak jednou dvakrat do roka a to jich tam jelo 16... plasmovky na 3. bloku jedou 24 hodin denne a po dvou letech celkem vypaleny... ale bez zavad...
| http://krulis.net | dneska jsem vyskočil z auta, padl přímo na hlavu a odrazil se deset metrů vysoko, osedlal létajícího koně a proletěl jsem se pod karlovým mostem, nevím o ničem vyjímečným co by se dnes stalo....

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Jak psal Blah mam stejny LCD jako on, denne je v provozu kor ted o svatcich mam u ni HTPC takze vetsinu veci valime z nej diky VISTAM MCE a maximalni spokojenost, tv jsem dlouho vybiral ale spis jsem sel po zkusenostech uzivatelu nez ze bych prolejzal obchody a zkoumal obraz u kazdyho typu :mavani:

krulis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krulis »

jinak podle zahranicnich testu vysla dost dobre tahle mrcha :lol:

http://www.sony.cz/product/t32-w-series ... nicalSpecs" onclick="window.open(this.href);return false;
| http://krulis.net | dneska jsem vyskočil z auta, padl přímo na hlavu a odrazil se deset metrů vysoko, osedlal létajícího koně a proletěl jsem se pod karlovým mostem, nevím o ničem vyjímečným co by se dnes stalo....

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

na tu jsem taky cucel ale jelikoz nemam rad sony a navic stala skoro o bura vic (ta verze 4000) bral jsem Sama :wink:

padlej

Příspěvek od padlej »

Na sledování TV digital nebo satelit signálu bych koupil Plazmu. Nejlepší jsou Pioneer, ale je to jiná cenová kategorie. Z těch levnějších je špička Panasonic Viera. Chce to, ale koupit model PX80. Nekupoval bych FULL HD. Spotřebu mají s plazem nejnižší Panasoniky průměrně si vezme 42" okolo 110W což s LCD docílit nelze to bere konstantně pořád svejch 180W nebo 220W, záleží na uhlopříčce. Nevím kde ste vzali mýtus o tom, že plazmy topí. Možná tak za krále klacka. Plazma Panasonic má pasivní chlazení a topí rozhodně méně než CRT a LCD. S vypalováním je to tak, že když tam necháte světlej statickej obrázek delší dobu tak tam po něm zůstane duch, ale je vidět jen na tmavých barvách, ale stačí na 10 minut plazmu vypnout a je to pryč. Při sledování TV si toho vůbec nemáte šanci všimnout. Vím o čem mluvím sám mám plazmu Paňáka doma a moji příbuzní také a všichni jsme moc spokojeni. Signál pro příjem TV máme digitalní a hlavně u programu ČT1, ČT2, NOVA, ČT24, PublicTV a Z1, protože vysílají ve fromátu 16:9 což je uplně nádherný obraz. A ještě jedna věc od plazmy nebolí vůbec oči, perfektní pokoukání tak z 2,5 m a více. 8)
Na sledování DVD, PC nebo BR bych volil LCD s Full HD rozlišením. Na sledování TV LCD nebrat !!!

krulis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krulis »

se zeptam trocha jinak jeste... kdyz mam digi tv a zapojim na to plazmu pani Vieru a lcd LG rozdil je celkem hrubej v obraze.. a jelikoz tv budu vyuzivat cca 50 procent filmy z PC a 50 procent fotbal z digi-tv je pro me zobrazovani signalu z digi docela zasadni a tak a tak nad lcd vaham, ale mozna jen horsi kousek ?

Berry
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

JJ asi nemam rad plasmy ale co jsem na nich videl a i slysel a nebyli to zadny vyprodejovy kusy a tak, ale jsou proste zastanci LCD a Plasem a nejde asi presne rict co je lepsi ale musim rict ze TV u znacky Pionner nebo Löwe nejde sahnout vedle, mam Samsung 5.generace ted vysla sesta tam je ten rozdil ze uz j to 100Hz i kdyz Sony dneska dela uz 200Hz TV, jinak fakt zalezi co na tom budes sledovat, jestli sport, filmy protoze kazdy ma svoje specifika, ale LCD se v rychlsoti Ms dokazi uz vyrovnat Plasme ale v te cerne je to porad slabsi to musim priznat

Beaver

Příspěvek od Beaver »

padlej píše:Spotřebu mají s plazem nejnižší Panasoniky průměrně si vezme 42" okolo 110W což s LCD docílit nelze to bere konstantně pořád svejch 180W nebo 220W, záleží na uhlopříčce.
Tak moje 32" LCD ma spotrebu 150W, jen pro informaci.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Yurii

Příspěvek od Yurii »

SubTera píše:Plazmu uz nikdy z jednoho zasadniho duvodu - zapni televizi a bez se podivat na elektrohodiny. Silene rychle se zahriva a odber je neskutecny. Divim se, ze lidi jako Ondras nebo Yurii jako prodavac se o tomto vubec nezminuji.
No zase je to jedna z tewch blbosti :) LCD je podsviceny porad a cely tudiz je jeho spotreba podobna pri plny cerny i pri plny bily kdezto u plazmy se spotreba odviji od jasu obrazu --> kdyz mas cernej obraz u plazmy ma mnohem nizsi spotrebu nez ekvivalentni LCD a naproti tomu kdyz mas bilej obraz tak to je spotreba muze bej klidne i 2x takova nez u LCD... kdyz se mne nekdo zepta klidne mu beze strachu odpovim.
Tabulkovy hodnoty mluvi o maximalni spotrebe ne o prumerny... to je bohuzel fakt a vetsina tupejch zakazniku se nad tim ani nezamysli a bezhlave berou LCD presto ze realna spotreba je nizsi .
Argumenty typu plazma ma vetsi spotrebu sou nesmysl protoze nemusi mit vzdycky HOWGG
BTW: Vim kde te najdu SubTerra tak se mi zkus postavit :kladivo: :lol:
Beaver píše:
padlej píše:Spotřebu mají s plazem nejnižší Panasoniky průměrně si vezme 42" okolo 110W což s LCD docílit nelze to bere konstantně pořád svejch 180W nebo 220W, záleží na uhlopříčce.
Tak moje 32" LCD ma spotrebu 150W, jen pro informaci.
Spravne! Jenze uplne SPATNE!!! Precti si to jeste jednou PADLEJ psal o 42" plazme a ty o 32" LCD tohle mezi sebou nemuzes porovnavat spotreba reoste umerne zvetsujici se plose tak si to spocitej. :zadek:

Mozna trochu stranim plazmam protoze s nima delam nejvic ale LCD taky nezahazuju jen proste nechci aby ze men nekdo delal blba nepravdivym tvrzenim.

Zkratka existujou asi duvody proc treba takovej Panasonic porad dela stejny uhlopricky LCD i Plazem a neukoncuje ani u jednoho vyvoj a naopak rozsirujou kapacity vyroby. Jen tak pro zajimavost: videli ste uz nekdo ekdy nekde 100" LCD nebo LCD urceny pro vysoky zatizeni aby behalo 24/7 se statickym obrazem?? ;)

Co se tyce mne, tak aych to nemusel resit poridim si domu na filmy projektor, na televizi nejakou nasi vyrazenou plazmu. Bude klid a obraz velkej jako krava... dneska dobry projektory NEJSOU skoro SLYSET a s zivotnosti 2500 hodin a cenou 5000 za lampu se hodiny sviceni projektoru vysplha na zavratny 2Kč :-D
http://notebook.cz/clanky/tiskova-zprav ... alac-Flora
Pětka f kombajnu

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“