Operator vs automaticke stahovani dat. Problem !!!!

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Odpovědět
Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Operator vs automaticke stahovani dat. Problem !!!!

Příspěvek od Tom_ »

Koupil jsem si novy "inteligentni" telefon a po mesici pouzivani,aniz bych na internetu stahoval mi prisel ucet za telefon cca 4 000 kč z toho prevazna vetsina byla prave O2 WAP . Zenska na tom operatorovi (TMT Czech) rikala,ze internet se povoluje kazdemu klientovi automaticky, aniz by ho o tom nejak vyrozumeli.Chci se zeptat,je moznost se proti tomu branit?Ve smlouve neni o automatickem internetu nic psano a ani tam neni na vyber zda ho clovek chce ci nikoli.Dale k memu udiveni,kdyz internet byl automaticky povolen, ale MMS zpravy nebyly,tudiz jsem musel si to aktivovat i kdyz jak rikala ta zenska z te spolecnosti, ze vsechny tyto sluzby jsou povoleny automaticky.Zda se mi,ze usili peknou boudu,na cloveka,ktery se moc v tomhle prostredi nepohybuje. Podotykam ze pri uzavirani smlouvy nebylo nic o internetu receno,projednano,ci sepsano.....

Mate s tim zkusenost? Popriklade rada, jak proti tomuto jednani bojovat? Zaplatit bych to klidne mohl,ale jelikoz pro me 4 000 kč nejsou haléře,tak na to nechci pristoupit.

Dekuji
Audi Coupe Quattro

djchrpa

Re: Operator vs automaticke stahovani dat. Problem !!!!

Příspěvek od djchrpa »

TMT Czech ? Tomu nerozumím. Vycházejme z toho, že jsem nějaký ten pátek klientem určité společnosti. Pak volám svému operátorovi a oznamuji nesrovnatelnost ve faktuře. Během hovoru nepřipouštím možnost nějakých datových přenosů, pouze reklamuji skutečnost, která je uvedena na faktuře. Operátor v první linii funguje více-méně jako automatický záznamník = zpracovává to, co mu říkáš.
Požádám tedy o vyřízení nesrovnalosti a o informaci, jak řešení dopadlo- požaduji konkrétní termín - do kdy mohu hovor čekat.
V ideálním případě se podruhé ozve opět pěšák, který ti sdělí, že jsi na internetu byl, stahoval atd... na argumenty o "nenastavení", " nepoužívání" atd. nebude brát zřetel (když se ti v kapse zmáčkne tlačítko a vymačkáš číslo do Japonska a za 5 minutový hovor v kapse Ti přijde účet na 500 Kč taky se nebudeš bránit tím, že telefon měl špatně nastaveno odemykání kláves, nebo od výroby nebylo nastaveno jejich automatické zamykání)... Takže vzneseš přání, že bys rád ukončil smlouvu a přešel k jinému operátorovi, jelikož se cítíš podveden. Požádáš o urgentní řešení, protože nechceš se společností s tak nekorektním jednáním mít nic společného.
Telefonní pěšák Tě požádá o chvíli ztrpení a přepojí Tě na člověka, který "do toho může kecat" a umí mnohé zařídit, má pravomoci. Tomu pak popíšeš důvod, proč chceš odejít ve smyslu, že se cítíš podveden atd. Nenechej ho připustit, že jsi snad něco udělal špatně.
Pokud budeš nekompromisní, buď dostaneš slevu X% na další měsíce (takže se ti vykompenzuje úhrada částky za net), nebo ti bude částka prominuta celá, nebo částečně. Mám tento postup ověřen u Vodafone i T-Mobile, u O2 bohužel ne, ale nebude se to moc lišit.
Jinak pokud do budoucna nechceš internet využívat, nechej si jej u operátora zablokovat 8)
Nafta & benzín

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

Ted uz vim,ze priste okamzite zablokovat.Jsem z toho vyleceny. Ono ja uz mluvil primo s zenskou, ktera vyrizoval mou reklamaci, ale porad mluvila a mluvila si svoje o tom automatickem povolovani,kdyz jsem se ji zepta, kde je zminka o automatickem aktivovani sluzby,tak nerekla absolutne nic.Ono vypoved je volba cislo 1, mame u nich jeste dalsi 4 cisla,takze premyslim ze i ty vemu pryc,ukoncim s nimi spolupraci a prejdu k jinymu operatorovi.Tenhle TMT czech neni primo O2, je jen jejich spolupartner,kdy od neho nakupuji sluzby a dal prodavaji

nejakou podobna zkusenost jsem nasel i na netu

http://www.poradte.cz/spolecnost/6650-t ... echas.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Audi Coupe Quattro

xciba

Příspěvek od xciba »

pokud budes mit stesti a budes delat debila tak ti to odpustej.. hodne lidi hlavne starsich z okolo co si koupej hlavne android ktery si dela co chce, co se tyce dat kdyz je nezakazes tak platili treba i 15tku..ale to uz je par let...takze hodne stesti..
Vauxhall omega 2.5V6 ->VXR edition -> crazy omega https://www.youtube.com/watch?v=cd65a5H3yHI -> MV6
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

ono delat blbeho,kdyz jsi vytocenej a nasranej moc nejde.Ono je to kurva pekny bordel.Ja nevedel,ze cloveku aktivujou vsechny sluzby automaticky a sluzba jako MMS,tu jsem musel aktivovat pres operatora
Audi Coupe Quattro

xciba

Příspěvek od xciba »

to je dneska uplne normalni bohuzel (jedinej vodafone te na tohle upozorni smskou)..ale fakt hraj debila a oni odpustej...
Vauxhall omega 2.5V6 ->VXR edition -> crazy omega https://www.youtube.com/watch?v=cd65a5H3yHI -> MV6
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI

sadamcx65
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sadamcx65 »

.. mám t-mobile a byl jsem na tom úplně stejně ... jen jsem si myslel, že jedu přes domácí wifi a přitom jsem jel přes 3G ... takže po dvou dnech používání jsem na netu našel aktuální stav účtu přes 10tis. Kč. ... následovala reklamace a bylo mně odpuštěno ;) teď už si radši platím něco málo přes 200,- měsíčně za net a je po starostech ;)
Audi S4 - 344HP - for fun
Fiat Coupe - 130HP - daily
Fiat Barchetta - 130HP - daily

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

Tak to mas super,ti kokutci mi to asi jen tak neprominou.Uvidime,max zkusim kontaktovat cesky telekomunikacni urad.
Audi Coupe Quattro

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

Taky s tím mám potíže, O2 mě celkově nasralo už asi 5x, oni už při prodeji do těch blbejch "smártfounů" dávaj všelijaky blbosti ktery automaticky stahujou aktualizace apod. Když jsem s tim šel na reklamačku (do toho se mi ten jejich prodany zazrak dokonce rozbil) tak mě s telefonem i fakturou poslali do pěkných míst. Tak jsem pánovi zadal pět čisel v rodině se slovy že na místě ukončím všechny smlouvy... a najednou byl pán příjemnej :-D
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů :) - bejvávalo :/

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

Tak ta zenska to ma evidentne na haku,radsi prijde o 5 cisel kvuli 4t,no jejich boj,ja to mrdam,skoda,ze to mam do Budejovic tak daleko,kde maji hlavni sidlo,nerad neco resim pres telefon , kde nemam absolutne nejakou sanci to vysvetlit,kdyz si ta blbka mele furt svoji.A to byla osoba co byla poverena resit tuto reklamaci :mad: :mad:
Audi Coupe Quattro

Conscious

Příspěvek od Conscious »

Hlavně že máte všichni Androida a je nejlepší... 8) :lol: ale to už jsme tu probírali nedávno a je to jak házet hrách na stěnu. :roll: Zajímavý je že se mi tohle nikdy nestalo u žádnýho jinýho OS aby si mobil datoval na pozadí a ještě to bylo bráno jako nutnost jinak systém pořád hází chyby. :roll: Jinak jednání s operátorama není žádná radost,není o co stát při řešení jakýchkoli problémů.
BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

Conscious píše:Hlavně že máte všichni Androida a je nejlepší... 8) :lol: ale to už jsme tu probírali nedávno a je to jak házet hrách na stěnu. :roll: Zajímavý je že se mi tohle nikdy nestalo u žádnýho jinýho OS aby si mobil datoval na pozadí a ještě to bylo bráno jako nutnost jinak systém pořád hází chyby. :roll: Jinak jednání s operátorama není žádná radost,není o co stát při řešení jakýchkoli problémů.
hele zrovna ja mam symbian :-D v těch OS v mobilech se nevyznam (mě stačí že to zařízení plní svoji funkci), ale hodně lidí má s tímhle v poslední dobou potíže.
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů :) - bejvávalo :/

xciba

Příspěvek od xciba »

symbian mi nebezel nikdy na pozadi data ale to je uz skoro historie pak wm tam se me dycky ptalo potom ios tak tam je to hodne pod kontrolou a ted mam androida a fakt sem se nestacil divit co vsechno tam lita na pozadi a kdyz to vypnu je to nepouzitelny :lol: ale zase to chapu vsude jinde je neomezenej net v telefonu za 100kc nebo zdarma k pausalu jen tady ne..
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI

Conscious

Příspěvek od Conscious »

Já taky,jedině symbian fakt. Škoda že je asi na konci cesty. :cry: Ale než pokusy jako Android nebo MeeGo tak to budu radši sedlat starý mobily ještě deset let nebo si koupím něco bez OS. :lol: Tohle jsem nedávno (níže v IT) psal a stejně to bylo k ničemu. Jen symbian je na trhu dost dlouho aby byl vyladěný a zároveň je dostatečně pod kontrolou takže nehrozí podobné věci pokud není uživatel idiot a nestahuje bez datovýho tarifu nebo wifiny ty 200MB sis hry z nokia storu. :lol: Mobil s androidem mi vydržel přesně den a nikdy více. :kladivo: :lol:
BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01

xciba

Příspěvek od xciba »

ted mam nexus s baterka pri dost pouzivani 2 dny coz je super pred tim iphone pul dne timhle stylem=DDale jinak android uz neni spatnej, a do symbianu bych uz nesel ja bych to pak musel rozmlatit:D
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI

Globus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Globus »

Na co si člověk koupí "chytrej" mobil bez netu...? :?
BMW - uměle zvýšený ego, přírodně snížená inteligence

Conscious

Příspěvek od Conscious »

Je špatnej pokud dělá něco co uživatel nechce nebo neví... To mi smrdí šmírováním,shromažďováním dat atd. A ještě za peníze uživatele. :roll: Nenééé,já nedám na Symbian dopustit a s droidem nic nechci ani zadáčo. :roll: :lol:

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“