Jedná se notebook ASUS A3H. Problém je v tom, že najednou přestal komunikovat se stolním PC (propojeni routerem a kabely - bez wifi).
Zkoušel jsem "vadný" NTB (Asus) propojit přímo s druhým NTB (ACER) kabelem a nastavil jsem jim adresy 192.168.1.1 (Acer) a 192.168.1.2 (Asus).
Když jsem dal ping z Asuse sám na sebe, tak se nepodařil, na Acera v pohodě. Z Acera sám na sebe v pohodě na Asuse nikoliv.
Tak jsem odinstaloval síťovku v Asusu a znovu naistaloval, ale bylo to beze změny.
Problém je v tom, že tohle se stalo asi týden po koupi ntb, když jsem se jej snaži propojit s PC. Dali jsme to na reklamaci, kde si to odzkoušeli a řekli, že se to musí poslat do opravny. Za týden mi to poslali zpátky, že prý to byla reklamace neoprávněná, že je notebook úplně v pořádku a ještě po mě chtěli zaplatit poplatky spojené s neoprávněnou reklamací. Cekem rázně jsme s něma vyběhli, nedostali ani korunu a bylo vše v pořádku.
Je to asi rok a síťovka blbne znovu. Nezapomněl jsem na něco? Nejsem začátečník, ale nechci se s něma zase hádat a vypadat jak blbec aby mě to opět neuznali.
Problém se síťovkou v NTB
Moderátor: Rudi
Problém se síťovkou v NTB
Audi A3 8L, 1.9TDI
HUMMER - Like nothing else
Smyk překvapí pouze toho, kdo v něm právě není...
- sotomaior
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém se síťovkou v NTB
bych jim to tam klidne zanesl,oni nemuzou spolehat nato ze kazdy je ITexpert.... a jestli je to dobry shop s technikem tak to uze hned vyzkouset ne? jinak asus nikdy vic,po 2tydnech mi odesel monitor u NTB a vylozene sem si vydupal vymenu za jiny typ...
Škoda Octavia 1.9TDIFUN 4x4
u toho Asuse žádná kontrolka není a firewall by neměl mít na ping vliv. Navíc standardní winshitovský firewall by tomu neměl bránit vůbec a jiný tam nainstalovaný není. Zkusil jsem ale teď vypnout i ten a taky to nepomohlo.
Ještě jsem zapomněl dodat že při připojení k routeru (nastaveno přidělování IP adresy DHCP serverem) načítá adresu několik minut a nakonec vypíše Omezené nebo žádné připojení. Přičemž ostatní PC (i přez wifi) se připojí prakticky okamžitě, bez sebemenších problémů.
Oni i minule ten NTB připojili ke své síti, kde si to odzkoušeli a taky se jim ping nepodařil ani z NTB ani na něj. Vzali si to dozadu, že to přeinstalují, čekali jsme více jak 2 hodiny a pak z nich vylezlo, že to musí poslat do servisu. Po týdnu volali, že je NTB v pořádku, že to jenom v servisu přeinstalovali z ovladačů přiložených na CD a jede to. A taky že to fungovalo.
Připadá mě to jako kdyby tu síťovku ti hajzli vyměnili, protože věděli, že to stejně budou muset, ale napsali, že je v pořádku, aby to nebyla reklamace. Protože při případné další reklamaci by to už byla druhá a mohli bychom chtít vyměnit celý NTB nebo vrátit peníze. Takhle bude tahle reklamace první a za rok vyprší záruka úplně a pokud se to vysere znova, tak už to bude placený servis a my nemáme šanci na vrácení peněz ani nic podobného, ku*vy jedny
Ještě jsem zapomněl dodat že při připojení k routeru (nastaveno přidělování IP adresy DHCP serverem) načítá adresu několik minut a nakonec vypíše Omezené nebo žádné připojení. Přičemž ostatní PC (i přez wifi) se připojí prakticky okamžitě, bez sebemenších problémů.
Oni i minule ten NTB připojili ke své síti, kde si to odzkoušeli a taky se jim ping nepodařil ani z NTB ani na něj. Vzali si to dozadu, že to přeinstalují, čekali jsme více jak 2 hodiny a pak z nich vylezlo, že to musí poslat do servisu. Po týdnu volali, že je NTB v pořádku, že to jenom v servisu přeinstalovali z ovladačů přiložených na CD a jede to. A taky že to fungovalo.
Připadá mě to jako kdyby tu síťovku ti hajzli vyměnili, protože věděli, že to stejně budou muset, ale napsali, že je v pořádku, aby to nebyla reklamace. Protože při případné další reklamaci by to už byla druhá a mohli bychom chtít vyměnit celý NTB nebo vrátit peníze. Takhle bude tahle reklamace první a za rok vyprší záruka úplně a pokud se to vysere znova, tak už to bude placený servis a my nemáme šanci na vrácení peněz ani nic podobného, ku*vy jedny

Audi A3 8L, 1.9TDI
- kujon
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém se síťovkou v NTB
Co máš všechno nainstalovaný za protokoly a klienty v nastavení toho adaptéru? Něco podobnýho mi taky dělaly počítače - při propojení stolního kompa s ntb přes firewire mi vypadla normální síť, čiliž připojení na net. Pomohlo mi to, že sem poklikal na síťová připojení - zakázat a následně po chvilce zase povolit. Potom restart a vše fungovalo 
Jinak já bych ještě zkusil změnit pracovní skupinu ve windows na obou kompech na rovnakou. Potom bych z netu sosnul nejnovější ovladače, nainstaloval, vypnul oba firewally a pak to musí chodit

Jinak já bych ještě zkusil změnit pracovní skupinu ve windows na obou kompech na rovnakou. Potom bych z netu sosnul nejnovější ovladače, nainstaloval, vypnul oba firewally a pak to musí chodit

Pug 106 S16 - splašená francouzská krabička 
A také něco většího německého.

A také něco většího německého.
Protokoly jsou nainstalovane standardní, nic navíc. Skupiny jsou nastaveny stejné, účet Hosta je na obou PC taky povolený. IP adresy přiděluje DHCP server spuštěný na routeru.
Najednou to začalo fungovat. 3x jsem tu síťovku odinstaloval, nainstaloval a začala fungovat. Je to zajímavé no, Asus no
Když jsem je propojil NTB - NTB tak se nevidí, ale to je starý problém Windowsů, buď to jede nebo ne, to mě neštvalo. Štvalo mě to, že nefungovalo ani spojení NTB - router - NTB, ani přístup na net z toho vadného NTB (z druhého ano. A to začalo fungovat až po těch reinstalacích. No nic, hlavně že to funguje, jsem ale zvědavý jak dlouho. To mě jenom utvrdilo v tom, že Asus = nikdy více
Najednou to začalo fungovat. 3x jsem tu síťovku odinstaloval, nainstaloval a začala fungovat. Je to zajímavé no, Asus no

Když jsem je propojil NTB - NTB tak se nevidí, ale to je starý problém Windowsů, buď to jede nebo ne, to mě neštvalo. Štvalo mě to, že nefungovalo ani spojení NTB - router - NTB, ani přístup na net z toho vadného NTB (z druhého ano. A to začalo fungovat až po těch reinstalacích. No nic, hlavně že to funguje, jsem ale zvědavý jak dlouho. To mě jenom utvrdilo v tom, že Asus = nikdy více

Audi A3 8L, 1.9TDI