program pro test HDD

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Odpovědět
Hans
Kontaktovat uživatele:

program pro test HDD

Příspěvek od Hans »

doporučíte mi nějaký kvalitní a jednoduchý?
Mám pocit, že mě blbne disk v noťasu, několikrát během posledních pár dní mi vyskočila modrá smrt, musel jsem dokonce 2x opravovat win...
Audi A3 8L, 1.9TDI

HUMMER - Like nothing else

Smyk překvapí pouze toho, kdo v něm právě není...

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Zkus to nejdřív proskenovat zabudovaným Wokenním scandiskem - Disk->Vlastnosti->Nástroje->Kontrola chyb. Pokud něco najde a zahuláká, tak se tě možná chystá disk opustit a je čas udělat celkovou zálohu (pokud ji nemáš).
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

Beaver píše:Zkus to nejdřív proskenovat zabudovaným Wokenním scandiskem - Disk->Vlastnosti->Nástroje->Kontrola chyb. Pokud něco najde a zahuláká, tak se tě možná chystá disk opustit a je čas udělat celkovou zálohu (pokud ji nemáš).
ten jsem zkoušel jako první, nic nenašel :roll: scandisk je nic moc utilita... :roll:
Audi A3 8L, 1.9TDI

Conscious

Příspěvek od Conscious »

Disc wizard od seagate nebo disc doctor nebo Partition magic 8 - ten stojí na mým funkčním diskem. 8)
BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

Conscious píše:Disc wizard od seagate nebo disc doctor nebo Partition magic 8 - ten stojí na mým funkčním diskem. 8)
jsem netušil, že Partition magic tohle um, díky, jdu to testnout 8)
Audi A3 8L, 1.9TDI

vagi
Kontaktovat uživatele:

Re: program pro test HDD

Příspěvek od vagi »

Hans píše:doporučíte mi nějaký kvalitní a jednoduchý?
Mám pocit, že mě blbne disk v noťasu, několikrát během posledních pár dní mi vyskočila modrá smrt, musel jsem dokonce 2x opravovat win...
ona je taky moznost, ze to s diskem nesouvisi.. pokud se ti to najednou zaclo zobrazovat.. neinstaloval jsi v poslednich dnech naky novy zarizeni, ovladace? treba bude problem v tom..
Ford Focus II '06 1.6i... mrtka lina
exauti | Civic 5G 1.5i sedan | Civic 5G 1.6 VTEC hothatch

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

vagi píše:
ona je taky moznost, ze to s diskem nesouvisi.. pokud se ti to najednou zaclo zobrazovat.. neinstaloval jsi v poslednich dnech naky novy zarizeni, ovladace? treba bude problem v tom..
právě že neinstaloval, jenom se výrazněji spomalil, tak jsem naformátoval jednu část disku a nahodil systém znovu. Tak to jede asi měsíc v poho a najednou toto...Blue dead vyskakuje věšinou při vypalování spuštění hry nebo surfování na netu :roll:
Audi A3 8L, 1.9TDI

vagi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vagi »

Hans píše:
vagi píše:
právě že neinstaloval, jenom se výrazněji spomalil, tak jsem naformátoval jednu část disku a nahodil systém znovu. Tak to jede asi měsíc v poho a najednou toto...Blue dead vyskakuje věšinou při vypalování spuštění hry nebo surfování na netu :roll:
hmhmm... nepamatuju si presne co tam bejva napsany, ale vzdycky tam je popis toho problemu - at uz verze ovladace, nebo neco jinyho.. mrkni co ti to pise
Ford Focus II '06 1.6i... mrtka lina
exauti | Civic 5G 1.5i sedan | Civic 5G 1.6 VTEC hothatch

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

Používám utility přímo od výrobce disku ;-) Většinou vždy ke stažení na webu výrobce 8)
Renaut Mégane Grandtour II 1,5dCi 74kW

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

vagi píše:
Hans píše:
vagi píše: ona je taky moznost, ze to s diskem nesouvisi.. pokud se ti to najednou zaclo zobrazovat.. neinstaloval jsi v poslednich dnech naky novy zarizeni, ovladace? treba bude problem v tom..
hmhmm... nepamatuju si presne co tam bejva napsany, ale vzdycky tam je popis toho problemu - at uz verze ovladace, nebo neco jinyho.. mrkni co ti to pise
ok, až to vyskočí znovu, opíšu si to a písnu to sem.... nevím ale jestli ty kódy chyby a hexa kód něco řekne :twisted:
Audi A3 8L, 1.9TDI

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

tak mě to skočilo znovu. Naformátoval jsem kompletně celý disk, použil utilitku DFT od výrobce disku, která prvně zjistila chyby (pak mě chcípla baterka, tak jsem testoval znovu) a podruhé nezjistila už nic. Takže jsem v pátek nainstaloval znovu windows. Dneska modrá smrt znovu a v popisu chyby je toto

STOP: 0x0000007A (0xC070EE70, 0x0000000E, 0xE1DCE000, 0xD0DD48C0)

tak a teď jsem zvědav, k čemu ti to bude :lol:
Audi A3 8L, 1.9TDI

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

Dle chyby bude chyba asi opravdu na hdd, viz

http://support.microsoft.com/kb/130801
Renaut Mégane Grandtour II 1,5dCi 74kW

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“